Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №987 від 22.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Подбайте про здоров’я на весь рік

Подбайте про здоров’я на весь рік

Нагадаю ще раз відому істину: зелені слід вживати якомога більше. Адже, крім вітамінів, вона містить гормони. Приміром, петрушка–жіночі, а селера–чоловічі. У Стародавній Греції плели вінки з петрушки й носили їх на голові з метою зміцнення пам’яті. А під час воєн змушували молодих жінок поїдати її великими пучками, оскільки вважалося: петрушка сприяє народженню хлопчиків.

Петрушка прибере зайву воду й… кілограми

Отже, перший рецепт, що допомагає в разі захворювань сечостатевої сфери в жінок.

Рецепт 1: узяти 100 г петрушки (коріння та зелень), дрібно порізати й поварити 10 хвилин в 1 л молока. Процідити й протягом дня пити невеликими ковтками (бажано, щоб молоко було теплим). Треба пити таке молоко протягом 3 днів, потім зробити триденну перерву. Петрушку, що залишилася, використовувати для компресів на нижню частину живота. Компрес тримати 15 хвилин. Це корисно в разі дисфункції яєчників, запальних процесів, а також за наявності каменів у нирках і сечовому міхурі.

Петрушка–дієвий сечогінний засіб, про широкий спектр її лікувальних можливостей знали з давніх часів. У трактатах св. Гільдегарди вона рекомендується для лікування захворювань щитоподібної залози й гіпофіза, молочних залоз та серцево-судинної системи.

Зокрема, в разі набряків, спричинених поганою роботою серця, загальної слабкості, пітливості потрібно скористатися таким рецептом.

Рецепт 2: 300 г свіжозірваної петрушки (зелень і коріння) залити 2 л якісного білого вина, поварити пів години, додати по 3 ст. л. яблучного оцту, меду, трохи спецій (кориці, ванілі, імбиру). Готовий відвар розлити в пляшки й пити як аперитив маленькими порціями тричі на день. Нагадую: аперитив п’ють до їди.

За допомогою відвару петрушки можна скинути зайву масу тіла, в усякому разі, такий метод використовують словацькі натуропати. Курс дієти–10 днів. Із цією метою щодня готують такий відвар.

Рецепт 3: 100 г петрушки залити 1,5-2 л окропу, трохи поварити, додати сік 1 лимона та краплю йоду. Відвар профільтрувати, злити в пляшку й постійно мати при собі. Коли виникне відчуття спраги, зробити кілька ковтків «петрушкової води», а якщо долатиме голод – з’їсти апельсин.

Якщо витримаєте таку дієту й не введете в раціон нічого іншого, але виконуватимете фізичні вправи, відвідаєте сауну, масажиста, то скинете до 5 кг. Ускладнень зі здоров’ям бути не повинно, адже водний баланс організму регулює відвар петрушки, а вітамінний–апельсини. Американські натуропати призначають подібну дієту діабетикам і людям, які страждають від атеросклерозу.

Салат для чоловіків

Додавати до різних страв і петрушку, й селеру можуть як жінки, так і чоловіки. Але що стосується лікування, їх дію слід розмежовувати. Наступний рецепт я адресую чоловікам. Цей салат поліпшує потенцію, показаний у разі простатитів, аденоми простати. Його краще з’їсти на ніч.

Рецепт 4: круглий корінь селери потерти на тертці з великими вічками. До 100 г маси додати 20 гарбузових насінин, 1 ст. л. квіткового пилку, трохи олії, краще маслинової. Любителі майонезу можуть додати і цей соус.

Пилок слід купувати в спеціалізованих магазинах, де продають продукти бджільництва. Вибирати потрібно пилок, зібраний бджолами із різнотрав’я (він відрізняється багатством кольору, має жовте, зелене, бузкове, червоне забарвлення–наче розсипані дрібні дорогоцінні камінці). Що більше кольорів, то багатший пилок мікроелементами. Жінкам можна вживати пилок тільки в тому разі, якщо вони хочуть набрати масу тіла.

Петрушка й селера корисні також і тим людям, які страждають від такої поширеної хвороби, як остеохондроз. Після спеціального масажу я призначаю своїм пацієнтам такий відвар.

Рецепт 5: взяти по 100 г петрушки та селери (коріння й зелень), порізати, поварити 10 хвилин в 0,5 л води. Туди ж вичавити сік 1 лимона й додати 2-3 ст. л. меду. Випити протягом дня невеликими порціями.

Під час лікування бажано вживати тільки їжу рослинного походження. Це сприятиме виведенню солей з організму. І остеохондроз відступить.

Від енурезу та гіпертонії допоможе кріп…

А на сусідній грядці росте кріп–загальний улюбленець. Він містить ефірні олії, вітамін Е, має антимікробну, протизапальну дію, усуває здуття кишечнику–метеоризм. Якщо ви любите м’ясо, на гарнір до нього подайте побільше (до 100 г) кропу. Разом із ним білки ліпше засвоюються.

Для лікування щитоподібної залози у мене є такий рецепт.

Рецепт 6: 100 г насіння кропу залити 0,5 л якісної горілки, настояти 14 днів, потім процідити й пити по 1 ст. л. тричі на день до їди.

Якщо дитина страждає від енурезу, в літній сезон давайте їй якомога більше свіжого кропу. Насушіть його на зиму, заготуйте й насіння. Молотимете сировину на кавомолці й посипатимете нею різні дитячі страви, щоб витрачалося не менше столової ложки на день. Іноді насіння кропу можна додавати до кефіру.

Крім того, насіння кропу знижує артеріальний тиск. Якщо протягом тривалого часу з’їдатимете його по 1 ст. л. на день, а крім того, введете в свій раціон мелену корицю в невеликих кількостях, то забудете про гіпертонію. Корисно також їсти багато кукурудзи та каші з кукурудзяного борошна, тому що вони містять золото, корисне для кровоносних судин.

Якщо ви любите чай із чебрецем та материнкою й, відповідно, заготовляєте ці трави, то раджу використовувати їх під час випікання млинців. У кожній сім’ї є свій спосіб приготування борошняних виробів, от і додайте в тісто свіжу чи сушену лікарську траву, попередньо подрібнену. Трави зроблять млинці не тільки смачними, а й корисними, адже чебрець і материнка допомагають зміцнити нервову систему, поліпшити пам’ять. А якщо запити їх чаєм, який містить м’яту й мелісу, вечеря буде лікувальною.

Бадилля поліпшить обмін речовин

Влітку у відходи йде бадилля від різних овочів, але ж його теж можна використовувати з лікувальною метою. Наприклад, бадилля редиски використовують для лікування грибкових захворювань. Його треба висушити, розтерти в порошок і посипати уражені грибком місця, поки хвороба не відступить.

Бурячиння–чудовий засіб для поліпшення стану рук і ніг. Ванночки з гички добре робити після закінчення важкої фізичної роботи.

Рецепт 7: великий пучок гички запарити 2-3 л окропу, витримати 15 хвилин. Сировину попередньо порізати на невеликі шматочки. Занурювати в настій ноги по щиколотку, а руки–по лікті, тримати 10 хвилин. Після ванночки промасажувати шкіру й суглоби.

Мікроелементи, якими багате бурячиння, поліпшать обмін речовин і позитивно вплинуть на шкіру.

А ось іще один рецепт із використанням яєць, точніше, їхньої шкаралупи. Вона має бути від білих домашніх яєць, ретельно вимита, висушена й подрібнена в порошок.

Рецепт 8: 2 ст. л. порошку зі шкаралупи, стільки ж меленого насіння гарбуза, сметани та меду ретельно перемішати. З’їдати по 1 ст. л. тричі на день, не змішуючи з іншими продуктами. Запивати суміш зеленим чаєм чи протиалергійними травами. Це хороший засіб проти алергії.

Узагалі, літо–це пора, коли потрібно підготувати організм до знегод осінньо-зимового періоду. Тому не тільки я, а й будь-який інший цілитель порадить вам їсти якомога більше всіляких овочів та фруктів, запасатися ними на зиму.

22.10.2020Олена СВІТКО, натуропат, народна цілителька ПЕРЕД ЗАСТОСУВАННЯМ ПОРАДЬТЕСЯ З ЛІКАРЕМ!!!!


Переглядів: 1106

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14465)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (768)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"