Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №990 від 12.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як приготувати корисне масло

Як приготувати корисне масло

Важливо правильно перетопити вершкове масло, тоді воно трансмутує й із нього виходить золотавий, чистий продукт - гхі.

Масло ріжуть на невеликі шматки й розтоплюють. Щойно масло закипіло, вогонь зменшують до мінімального. У міру розтоплювання масла зверху утворюється шапка білої піни, яку постійно знімають. До речі, її можна використовувати для приготування їжі.

Під час перетоплювання може відбуватися підгоряння, але не самого масла, а осаду, який випадає на дно каструлі. Тому, щоб уникнути підгоряння, беруть каструлю з товстим дном і топлять на дуже слабкому вогні. Масло на початку процесу мутне, потім світлішає, а на дно випадає осад. Через 10-15 хв зняти каструлю з вогню й обережно, тонким струменем так, щоб увесь осад залишився на дні, перелити масло в іншу каструлю. Кришкою взагалі не накриваємо, для того щоб випаровувалася вода. Пінку збираємо увесь час, це зсілий казеїн.

Коли колір масла став золотавим, викладіть друшляк чистою марлею та процідіть гхі в банку. Це переливання й проціджування слід робити двічі. Із банки, за потреби, треба відбирати гхі сухою, чистою ложкою. Для того щоб одержати 1 л гхі, знадобиться 5-6 пачок якісного масла по 200 г.

Масло гхі не горить під час смаження. Це дуже велика перевага, тому що олія й вершкове масло під час горіння стають канцерогенними, утворюють вільні радикали, а також є важкими для перетравлювання. Гхі - це єдине масло, яке не втрачає своїх корисних властивостей під час смаження. Якщо масло гхі розшаровується, то вихідне масло - неякісне.

Гхі - найкращий засіб для лікування, воно також є основою для багатьох ліків. Якщо ви хочете лікуватися з його допомогою, то треба вживати по 1 ч. л. за 10 хв до їди. Скільки прийомів їжі - стільки й прийомів гхі. Для використання в їжу гхі практично не має ніяких протипоказань.

Топлене вершкове масло, говориться у Ведах, не схильне підвищувати кількість жиру в крові, тому що його властивості сприяють не тільки потраплянню жиру в кров, а і його швидкому всмоктуванню в клітини організму.

Використовуємо від застуди: додаємо до гхі мелений імбир і куркуму по 1 ч. л. на 100 г гхі та ставимо майонезну баночку на водяну баню на 20 хв для розчинення. Профільтрувати й зберігати в холодильнику. Застосовувати всередину по 1 ч. л. тричі на день і розтирати грудну клітку й руки.

12.11.2020


Переглядів: 1302

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21183)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14132)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (490)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"