Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №990 від 12.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Сир першою хай скуштує ваша кицька

Сир першою хай скуштує ваша кицька

Зі слів господарів цих домашніх чотириногих улюбленців, жодна кицька, яка себе поважає, не їстиме неякісного сиру, легко відрізнивши справжній від підробки. Чого не скажеш про людину, яка, купивши гарний на вигляд чи дешевий за ціною сир, нерідко має проблеми зі шлунком, а то й може опинитися в лікарні. Тож, аби не купитися на підробку, спробуємо запам’ятати, як нам її відрізнити від справжнього сиру, виготовленого лише з молока.

Якщо у разі натискання на твердий сир з нього виділяється рідина, знайте: продукт – прострочений. Це не стосується лише м’яких сирів на зразок бринзи. Якщо сир, який, полежавши 3 години без холодильника, наприклад, на столі, покрився крапельками вологи чи жиру, то в ньому напевне є олії. Купуючи сир, обов’язково перевіряйте термін придатності, хоча нині недобросовісні продавці товару по кілька разів перепаковують його, аби лише збути. Тож ліпше попрохати, аби шмат сиру вам відрізали від головки під час купівлі продукту. Щодо м’яких і плавлених сирків, то їх підробити неважко навіть у домашніх умовах. Наприклад, плавлений сир можна виготовити з відходів виробництва (забракований сир), а ще додати купу різних ароматизаторів, наповнювачів тощо. Тож обов’язково під час купівлі сирків зверніть увагу на етикетку, і на склад продукту зокрема. До слова, у відомому нам «класичному» плавленому сирку «Дружба» у складі мають бути сметана, молоко (або ще якісь молочні(!) продукти) і плавителі. Якщо там на етикетці зазначено ще якісь наповнювачі і Е-шки – не беріть сирок, обійдетеся без шлункових проблем. Якщо на сирку стоїть позначка ГОСТ – можна сподіватися, що він вироблений із якісної сировини. У сири, на етикетках яких бачимо «…виготовлено по ТУ», – найчастіше кладуть різні зовсім не сирні інгредієнти. М’який сир, куплений в магазині чи на ринку в господині, можна перевірити на наявність у ньому крохмалю (додають для маси), капнувши трішки йоду. Якщо продукт синіє – крохмалю таки досипали. Тепер щодо сиркової маси, такої популярної в дітей і дорослих. М’який сир передбачає у своєму складі натуральне молоко і бактерії, а ось сиркова маса – кіт у мішку, куди можна додати все, що заманеться. Тож ліпше придбати сир і додати в нього фрукти-ягоди на власний смак і розсуд. Якщо на поверхні м’якого сиру – нерівності чи сирні крупинки-зерна, є ймовірність, що продукт натуральний. Якщо сир має гладеньку поверхню – перед нами сирний продукт з різними домішками. І ще важливо звернути увагу на термін придатності: справжній м’який сир зберігається 36 годин. Якщо на упаковці вказано строк придатності 4-7 чи більше діб – продукт штучний, а отже, шкідливий. І насамкінець, куплений м’який сир дайте спочатку вашій киці – вона не помилиться однозначно.
12.11.2020


Переглядів: 421

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1014 від 07.05.2021p.
¤ 
Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

22-24 квітня 2021року в місті Тернопіль відбувся Чемпіонат України з боротьби греко-римської серед юніорів....

¤ 
Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

На цьому наголосив очільник поліції Рівненської області Олексій Камишанський під час особистої зустрічі із т.в.о. начальника слідчого управління Ігорем Коцюбинським, що відбулася 30 квітня....

¤ 
Забив штахетиною до смерті

Забив штахетиною до смерті

Нині 18-річний мешканець села Щоків перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За завдане умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть односельця, йому загрожує до десяти років позбавлення волі....

¤ 

Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади

На Рівненщині необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною. На цьому наголосив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад області. Так, головний освітянин області пояснив, що оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів наразі є одним з найбільш актуальних завдань....

¤ 
На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

Уже традиційно на третій день Великодня жителі Рівненщини та багато гостей з інших регіонів з’їжджаються до урочища Гурби. Саме там сімдесят сім років тому відгримів найбільший в історії УПА бій. І досі у лісах покояться ті, хто у буремні часи став на захист України попри чисельну перевагу ворога....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (6220)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5859)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4466)
• Допомога під час карантину [967] (4454)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4443)
• Бюджет і ми… [965] (4371)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4334)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4324)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4271)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4265)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4265)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4206)
• Живи до ста! [965] (4153)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4045)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4029)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3950)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3949)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3734)

ТОП-15 свіжого номера:

• Як вибрати правильного партнера по продажі трикотажу серед великого переліку? (236)
• Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України (123)
• Чому слід іноді класти частину одягу в холодильник (105)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (95)
• Кондиціонер для білизни в домашніх умовах – і ваша білизна буде вам «вдячна» (94)
• Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади (93)
• Розумні поради щодо альтернативного використання морозильної камери, окрім зберігання їжі (92)
• Заливний пиріг з яйцями та сардинами (83)
• Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі (82)
• На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА (81)
• Забив штахетиною до смерті (81)
• Двоє гравців “Кардинал-Рівне” отримали статус вільних агентів (80)
• Початок сезону… (76)
• Команди ДЮСШ Верес здобули дві перемоги у чемпіонаті ДЮФЛ (70)
• Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак (66)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс