№286 від 05.04.2007p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Великдень У центрі столу – паскаЗакінчився найдовший і суворий піст. Зі словами “Христос Воскрес!” святково одягнені люди сідають за стіл - розговітися. Звичайно ж, обов’язковою стравою на Великдень є паска. Пропонуємо кілька рецептів. Царська паска Інгредієнти: 1 л вершків, 4 склянки сметани, 10 яєць, 1/2 склянки цукру, 1 склянка горіхів, ванілін, цедра, цукати. Спосіб приготування. Яйця збиваємо зі сметаною, розводимо вершками, все добре вимішуємо і виливаємо в каструлю. Ставимо на вогонь, весь час перемішуючи. Коли з’явиться сироватка, переливаємо суміш у мішечок і даємо рідині стекти. Потім все перекладаємо в миску, додаємо цукор, ванілін, подрібнені горіхи, цукати, кардамон, цедру. Знову перемішуємо, викладаємо в форму і кладемо під прес. Шоколадна паска Спосіб приготування. Збити (протягом 30 хвилин) 60 проціджених жовтків, додати 1 склянку какао (можна тертого шоколаду), 3/4 склянки цукру, 3 склянки борошна, збивати 30 хвилин, дріжджі, збивати ще близько 30 хвилин. Заповнити тістом 1/3 форми, дати підійти і випікати. Сирна паска Інгредієнти: 1 кг сиру, 5 яєць, 200 г масла, 400 г сметани, 300 г цукру, 200 г родзинок, ванiль. Спосіб приготування. Сир перетерти крiзь сито або пропустити через м’ясорубку. Яйця розтерти з цукром i ванiллю, додати до сиру. Усе вимiшати на пухку масу, додати масло, сметану, ще раз вимiшати. Поставити на вогонь i пiдiгрiвати. Якщо з’явиться хоч одна бульбашка, зняти з вогню i поставити посуд із сирною масою у холодну воду, увесь час помiшуючи, доки не охолоне. Додати помитi й висушенi родзинки. Добре вимiшати. Сирну масу загорнути у полотняну серветку i покласти пiд прес, доки не витече вся сироватка. Готову масу викласти у форму, а потім - на скляну тарiлку. Смачного!
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |