№1003 від 19.02.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Коли замочувати насіння перцю і баклажанів на розсаду, щоб виростити міцні рослиниЯке насіння перцю і баклажанів підходить для посадки на розсаду Селекціонери відзначають, що багато сортів високоврожайних гібридів не дають якісний посівний матеріал. Тому купувати його краще в спеціалізованих магазинах. У пакети зазвичай фасується здорове, відкаліброване і оброблене насіння культур. Воно дає великий відсоток схожості. Досвідчені городники рекомендують перевіряти упаковку з посівним матеріалом на герметичність і відсутність слідів намокання. Зіпсовані фасувальні пакети можуть стати причиною неякісного насіння. Важливо: старий посівний матеріал дає погані сходи. Експерти рекомендують перевірити насіння «в роках» на придатність до посіву. Для цього робиться сольовий розчин. Порожнє насіння спливе на поверхню. Те, що може дати паросток, опуститься на дно. Після соляних ванн експерти радять ретельно промити посівний матеріал, після чого просушити його. Як підготувати насіння перцю і баклажанів для посіву на розсаду Посівний матеріал овочевих культур, який реалізують в спеціалізованих магазинах і садових центрах, проходить кілька етапів підготовки та обробки. Вважається, що насіння загартоване і стійке до ряду захворювань. Досвідчені городники часто вдаються до додаткових способів обробки насіннєвого матеріалу. Найбільш популярні 3 методи : • розчин марганцівки; • перекис водню; • свіжовичавлений сік алое. Насіння опускається на 20-30 хвилин в розчин, приготований з марганцівки або перекису водню, або ж загортається в тканину, змочену соком алое. Після цього насіннєвий матеріал добре промивається. Для того, щоб поліпшити схожість, насіння готують. Досвідчені городники часто використовують стимулятори росту, які продаються в спеціалізованих магазинах. Рідину використовують для приготування розчину, в якому замочують насіннєвий матеріал, дотримуючись інструкції на упаковці. Деякі любителі присадибних ділянок гартують насіння. Для цього його кладуть в холодильник або залишають на балконі, якщо температура повітря не опускається там нижче нульової позначки. На холоді насіннєвий матеріал витримують 4-6 годин. Потім заносять в кімнату. Через добу знову на 12-24 години прибирають в прохолодне місце. Вважається, що так рослини, вирощені з насіння, будуть загартованими і витримають не лише перепади температури, але і нічне похолодання після пересадки у відкритий ґрунт. Коли замочують насіння перцю і баклажанів для розсади Якщо в південних областях плюсова температура встановлюється вже на початку весни, то в північних можуть спостерігатися заморозки, особливо нічні, і в травні. Досвідчені городники відзначають, що при замочуванні посівного матеріалу для висадки на розсаду треба враховувати погодні особливості в місці проживання. Зазвичай на пачках з насінням вказується часовий період, який необхідний йому для проростання. В середньому це 14-21 день. Термін «прокльовування» залежить як від температурного фактора, так і від якості посівного матеріалу. У відкритий ґрунт висаджують міцні рослини. І лише після того, як пройде загроза нічних заморозків, інакше перець з баклажанами загинуть. Для того, щоб паросток зміцнів і набрався сил, йому необхідний час. В середньому це 50-70 діб. Тому експерти рекомендують не поспішати з підготовкою насіння до посіву на розсаду. Спочатку треба «взяти на замітку» часовий проміжок для висадки перцю і баклажан. Потім визначитися, де вони будуть перебувати перший час після «переїзду» – в теплиці або відкритому ґрунті. І вже після цього порахувати, скільки треба насінню часу для «прокльовування», а паросткам для перетворення в сильну рослину. Так, в південних регіонах підготовку посівного матеріалу починають вже в лютому. У середній смузі і на півночі ці терміни зсуваються на березень-початок квітня.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |