№1004 від 25.02.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
7 найбільш незвичайних ресторанів світуПохід в ресторан – це досить поширений вид відпочинку. І всі знають, що від нього очікувати: накритих скатертинами столів, послужливих офіціантів, вишуканих страв... Але навіть таке проведення часу може знудити. І що робити, якщо і в ресторан хочеться і різноманітності теж? Пропонуємо Вам прочитати про кілька незвичайних ресторанів, враження від яких залишаться з Вами надовго. 1. Вечеря в тиші Ласкаво просимо в Грінпоінт, Бруклін, – місце, де знаходиться новий ресторан Ніколоса Наумана «Eat», де від відвідувачів вимагають їсти свою фриттату з яйцями і Кассероль в тиші. Науман кілька років тому провів деякий час в буддистському монастирі в Індії, що і надихнуло його на створення ідеї мовчазного ресторану. Обід в тиші – це щомісячний захід, і він виявився настільки популярним, що відвідувачам доводиться резервувати столик за кілька днів, щоб отримати привілей повечеряти, не кажучи і не чуючи ні слова в маленькій кімнаті, що вміщає всього 25 осіб. 2. Вечеря в оголеному вигляді Раз на місяць один ресторан на Манхеттені влаштовує вечірку-вечерю в оголеному вигляді. Нудист-активіст Джон Дж. Ордовер придумав такі вечері, на яких необов’язково бути одягненим, – як тільки гості входять, вони роздягаються і насолоджуються фірмовими стравами. Санітарні правила зобов’язують персонал залишатися одягненим, навіть якщо вони хочуть приєднатися. Крім того, відвідувачі повинні принести що-небудь, на чому вони будуть сидіти – рушник або, для вимогливих жінок, елегантну шовкову хустку. Не турбуйтеся, вікна затоновані, гарячий суп не подається, а люди тримають погляд тільки на рівні Вашого обличчя. 3. Вечеря з мертвими У деяких закладах атмосфера може бути дійсно «мертвою», але один індійський власник ресторану стверджує, що його бізнес почав процвітати з тих пір, як він відкрив закусочну на місці старого кладовища. Замість того щоб знищити могили і таким чином звільнити місце для кафе, його власник Крішнан Кутті вирішив зберегти труни і розташувати столи навколо них в іронічно названому ресторані «New Lucky» («Новий успіх») в Ахмадабаді. Труни – це все, що залишилося від мусульманського кладовища, і кафе стало популярним місцем зборищ молодих і старих. Приблизно дюжина трун, закритих залізними гратами, знаходиться всередині кафе. Щоранку, коли жалюзі закусочної піднімаються, офіціанти проводять деякий час, протираючи надгробки і прикрашаючи їх свіжими квітами. 4. Співаючий ресторан «Bel Canto» – це унікальне поєднання талановитого піаніста і професійно підготовлених оперних співаків, що робить вечори в «Bel Canto» незабутніми. Мало того, що відвідувачі куштують тут фантастичні страви французької кухні, їм ще й співають серенади. Протягом вечора через рівні проміжки часу чотири співаки виконують оперну класику, рухаючись між столиками. 5. Вечеря в самоті Столик для одного, будь ласка! У цьому ресторані в Амстердамі, це єдиний вибір для Вас. Соціальний дизайнер та ініціатор Марина ван Гоор пояснює таку ідею: «Eenmaal»- такий же ресторан, як і інші, але відрізняється він тим, що тут Ви знайдете столики лише для однієї людини. «Eenmaal» – це захоплюючий експеримент для тих, хто ніколи не пішов би в кафе поодинці, також як і приваблива можливість для тих, хто частенько ходить в ресторани сам». За допомогою «Eenmaal» дизайнер сподівається зруйнувати стереотипи, що з людиною щось не так, якщо вона сидить або їсть на самоті. 6. Ексклюзивна вечеря (своєї черги чекати п’ять років) У ресторані Береля, власноруч створеному і розташованому в підвалі його власного будинку в північній частині штату Нью-Йорк, протягом 25-ти років за високою ціною подаються особисто придумані страви з особисто вирощених і зібраних продуктів. Всі інгредієнти, використані в унікальному меню кожного вечора, вирощені в саду особистої ферми Береля, включаючи борошно з жолудів і масло, зроблене тут же. У їдальні можуть розміститися до 20-ти чоловік, які повинні прибути заздалегідь в певний час, щоб взяти участь в п’ятигодинній вечері. Ресторан став таким хітом, що Берель отримав більш ніж 10000 заявок на резервування всього за тиждень. Вартість страви (не включаючи тривожного очікування) досягає більше $200 за порцію, але кожна заможна людина, що має можливість планувати на п’ять років вперед, може влаштувати дійсно єдине у своєму роді побачення. 7. «Стрибаючий» ресторан Тенденція сучасних і андерграундних ресторанів не показує ніяких ознак ослаблення, але це новий поворот – ресторан «Pale Blue Door», створений британцем Тоні Хорнекером, з’являється, пакується, потім знову з’являється в іншій країні, по дорозі беручи участь у різних фестивалях. «Pale Blue Door» – це не простий «стрибаючий» ресторан, це клуб, де можна повечеряти у світі чудес. Тоні Хорнекер – це людина, яка заснувала загадковий клуб, що змушує клієнтів подорожувати в Гластонбері, Берлін і інші міста. Відвідувачі запрошуються в ляльковий будиночок Хорнекера, виконаний у натуральну людську величину, на вечерю з трьох страв, у той час як їх розважатимуть пантоміми і кабаре, наприклад, «A Man to Pet» і Джонні Ву. Хорнекер почав здійснювати свою ідею в своєму будинку зі студією і терасою в Хакні, Лондон, де нагромадження вікон, дивних кімнат, меблів, дрібничок та подання в стилі Драг-Квін подаються з Панцанелла, рідкісною яловичиною і крамбл пудингом.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |