№1008 від 25.03.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Цікаві факти про піцуВ чому користь вершкового масла? Чи шкідливе вершкове масло? Чи можна набрати вагу від вершкового масла? Як зрозуміти, скільки вершкового масла безпечно для здоров’я? Піца має тисячолітню історію, досі невідомо, хто ж перший придумав цю страву. Історики досі сперечаються про те, хто міг би стати творцем піци, однак, до єдиної думки так ніхто і не прийшов. Зараз піцу прийнято вважати італійською стравою. Розквіт культури піци припав на 1870-ий рік, коли безліч карликових держав об'єдналося. Утворилася єдина держава Італія, в якій мода на ті чи інші речі поширювалася по всій країні. В кінцевому підсумку це призвело до того, що піца стала популярна не тільки в Неаполі, але і у всіх інших територіях. До речі, цікавий факт: рецепт піци в різних регіонах був абсолютно унікальним. Так, наприклад, Римська піца і донині має тонке і хрустке тісто, тоді як неаполітанська м'якша і розсипчаста. Вже в кінці 19-ого століття страва стала популярною по всій Італії, придумувалися все нові рецепти і види, знати проявляла до страви особливий інтерес. Хоча в 1700-х і 1800-х роках Неаполь був спочатку процвітаючим мегаполісом, а потім і цілим королівством, в ньому проживало багато бідняків, які жили в Халупах або бродяжили. При необхідності по-швидкому перекусити вони покладалися на коржик, прикрашену начинкою з сиру, помідорів, масла, анчоусів і часнику. Іммігрувавши в США, вони принесли в країну і свою основну їжу. На їх новій батьківщині піца стала сенсацією, і в 1905 році на Манхеттені відкрилася перша в США Піцерія. Зараз піца є всіма улюбленою стравою по всій планеті, хоча, в залежності від місцевих умов, її роблять по-різному. Як показують ці десять сумних фактів, блюдо модернізували, досліджували, вивчали і використовували для створення творів мистецтва. Навіть тварини внесли свою лепту, оцінивши смак традиційного неаполітанського страви.
Піца в коробці з піциПісля того як замовники піци, зробленої в піцерії Вінні в Бруклінському Вільямсбурзі, з'їдять основне блюдо, вони можуть з'їсти і коробки, в яких була доставлена піца. Побачивши, скільки порожніх коробок з-під піци валяється в бруклінських сміттєвих баках, співвласник компанії Сін Бертхайом вирішив зробити їстівні контейнери з піци. Під час затишшя в бізнесі в піцерії почали експериментувати з цією ідеєю. За 40 доларів клієнти можуть замовити доставку піци в коробці з піци. "Коробка" загортається у фольгу і доставляється в сумці для піци. (Ні, сумка зроблена не з піци.) "Мені подобається експериментувати", - зізнався Бертхайом. У минулому році в результаті одного з його експериментів з'явилася піца з невеликими шматочками піци.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |