Журнал Food Science and Nutrition опублікував дані, отримані вченими, що представляють Токійський медичний університет. Наукові фахівці констатують, що томатний сік корисний у боротьбі з гіпертонією – він «може знизити кров’яний тиск і рівень холестерину у людей з ризиком розвитку серцевих захворювань».
Дослідниками проводився експеримент, у межах якого 481 людина з симптомами передгіпертонії або гіпертонії вживала томатний сік. Вживати напій випробовуваним дозволялося фактично скільки захочеться – головною умовою було пити його без солі.
Підсумок експерименту виявився наступним: у більшості добровольців було зафіксоване зниження артеріального тиску – у середньому на 3?%.
Вчені наполягають, що користь у боротьбі з гіпертонією приносить вживання саме несолоного томатного соку. Вони радять вживати натуральний напій без добавок, оскільки у солоному вигляді він здатен надавати протилежний ефект.