Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
¤ Ракурс подій ¤ Ракурс політики ¤ Ракурс економiки ¤ Ракурс здоров'я ¤ Ракурс культури і освіти ¤ Ракурс спорту ¤ Ракурс кримінальний ¤ Ракурс житейський ¤ Ракурс інтимний ¤ Ракурс мандрівника ¤ Ракурс незвичайного ¤ Ракурс добрих порад ¤ Ракурс розваг
Пошук |
|
|
|
Квітень 2025p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
| | |
Травень 2025p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|
Новини Рівне
|
|
#Ракурс добрих порад  Заморозка, гаряча вода і кімнатна температура: визначаємо натуральність вершкового масла
Чи знаєте ви, що написи «ДСТУ», «ЕКО» і «82,5?%» на пачці масла сьогодні мало що значать? Такі написи вже давно не є достатньою підставою того, що перед вами – дійсно 100?% натуральне вершкове масло. Звичайно, найкраще масло – те, яке було куплене у перевірених фермерів або зроблене власноруч з натуральних вершків/сметани. Однак у сучасних людей часто немає таких можливостей, і доводиться купувати магазинне масло. Як же визначити в домашніх умовах, чи є пачка магазинного масла якісною, виконаною дійсно з натуральної молочної сировини? Є три простих, але робочих і наочних способи: заморозка, гаряча вода і кімнатна температура. За цими трьома ознаками навіть в домашніх умовах легко визначити, яке масло знаходиться перед вами прямо зараз. Для першого способу заморозьте пачку масла «в камінь», а потім дістаньте з морозилки і в перші дві хвилини спробуйте відрізати шматочок. Натуральне масло буде колотися, кришитися, в той час як масло «з домішками» (наприклад, пальмовою олією) буде різатися легко і м’яко, нібито ваш ніж гарячий.
Другий спосіб, більш наочний і очевидний: налити в склянки гарячу воду (окріп), і в кожну склянку опустити по шматочку масла від різних виробників. Спостерігати протягом наступних 2 годин. Спочатку буде здаватися, що нічого особливого не відбувається, але чим більше часу пройде, тим очевидніше вам стане, яке масло знаходиться перед вами – натуральне чи ні. У натурального масла утворюється невелика білувата пінка, а вода в склянці залишиться прозорою навіть після 2 годин. У масла «з домішками» замість пінки – пластівці незрозумілого походження, а колір води змінюється з прозорого на мутнуватий. Також видавати неякісне масло може і колір – неприродно яскравий і жовтий.
Останній тест – кімнатна температура. По одному шматочку масла залиште на тарілці при кімнатній температурі на 2 години, а потім спробуйте намазати кожен на хліб. Що повинно вийти? Натуральне підтале масло нагадує морозиво «пломбір», все одно тримає форму, не розтікається, лягає рівним шаром і не блищить! Масло з додаванням невідомих сторонніх домішок буде схоже, скоріше, на жир, ніж на збиті вершки – нібито ви намазуєте на хліб вершкове масло, змішане з соняшниковою олією. Також воно буде блищати, як машинна олива, – явна ознака непотрібних добавок до складу. Перевірте своє вершкове масло на натуральність одним з цих способів, або ж випробуйте все відразу – і вам стане ясно, яке масло лежить у вас в холодильнику.
Коментарі (0):
Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p. |
|