Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1010 від 08.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

7 найбільш відомих видів солі та способи їх застосування в кулінарії

7 найбільш відомих видів солі та способи їх застосування в кулінарії

Сіль одна з найстаріших і найбільш використовуваних приправ. Археологи виявили, що сіль використовується вже більше 8000 років. Солоний смак один з п’яти основних смаків, які ми відчуваємо, поряд із солодким, кислим, гірким і умамі.

Що цікаво, на формування смаку солі впливають родовища, мінеральні речовини і методи випаровування. Саме завдяки цьому ми отримуємо сіль з різною текстурою, смаком і застосуванням. Давайте розглянемо найбільш відомі види солі і розповімо, як їх використовувати.

Кухонна сіль

Це основний вид, яким користується більшість людей. Кухонна вона тому, що після видобутку її поміщають у воду і очищають від інших мікроелементів, а потім випаровують для створення однорідного продукту. Столова сіль зазвичай на 97-99 відсотків складається з хлориду натрію з деякими добавками, що перешкоджають злежуванню.

Часто кухонна сіль також містить йодид, який є важливою поживною речовиною. Така сіль називається йодованою, але при цьому вона не є джерелом йоду.

Кошерна сіль

Це очищена сіль з кристалами більшими, ніж у звичайної кухонної солі, і без добавок (наприклад, йодиду). Попри свою назву, тільки деякі бренди дійсно відповідають кошерним вимогам.

Назва насправді пов’язана з тим, що цей тип великої кристалічної солі використовується при приготуванні кошерного м’яса.

Морська сіль

Морська сіль готується з морської води, яка випаровується. Залежно від місцевості, звідки надходить вода, мінерального складу і методу випаровування, морська сіль може мати багато відмінностей. Технічно це відбувається так: морську воду кип’ятять, щоб видалити домішки, потім осад нагрівається до кристалізації солі. Потім починають працювати солевари, які добувають сіль так, щоб зберегти великі лускаті кристали неушкодженими.

Рожева сіль

Гімалайська сіль, відома своїм яскраво-рожевим відтінком і видобувається в регіоні Пенджаб в Пакистані, в основному в соляній шахті Хевра. Менш відома болівійська версія видобувається в Андах.

Рожевий колір солі обумовлений слідами оксиду заліза, але сама сіль це переважно хлорид натрію і має ті ж якості, що і звичайна кухонна сіль.

Гімалайська чорна сіль

Одна з найцікавіших солей і, насправді, вона більш пурпурно-червоного кольору, ніж чорного. При подрібненні вона набуває рожевого відтінку, але її офіційна назва, «кала манак» і перекладається як «чорна сіль». Такий колір вона має завдяки мінералу грейгіт, а різкий запах – від вмісту сірки. Сіль має прохолодну квадратну кристалічну структуру.

Чорну сіль можна додавати в вегетаріанську їжу, щоб імітувати смак яєць, хоча, якщо ви переборщите, то їжа може придбати присмак солоних тухлих яєць.

Сванська сіль

Сванська сіль це більше суміш спецій, ніж чиста сіль. Але готується вона зі звичайної приправи і суміші трав, які ростуть в регіоні Сванетії. Сванетія – високогірний і важкодоступний район Грузії. Щоб дістатися туди, необхідно було зробити піший похід, тягнучи всю поклажу на собі. Природно, багато харчових продуктів, у тому числі сіль, були у великому дефіциті. І їх дуже сильно економили. Ось і придумали винахідливі жителі гір змішати цінний продукт – сіль з різними пряними травами, які в достатку ростуть на схилах гір. В результаті обсяг солі збільшувався, і її вистачало надовго.

Конопляна сіль

Вважається, що така сіль була обов’язковим атрибутом на столах наших предків. Готується вона, як і сванська, з тією лише різницею, що до кухонної солі додавалися місцеві трави, а ще смажене насіння конопель. Така приправа відмінно підходила до картоплі і каш.

08.04.2021


Переглядів: 289

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1014 від 07.05.2021p.
¤ 
Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

22-24 квітня 2021року в місті Тернопіль відбувся Чемпіонат України з боротьби греко-римської серед юніорів....

¤ 
Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

На цьому наголосив очільник поліції Рівненської області Олексій Камишанський під час особистої зустрічі із т.в.о. начальника слідчого управління Ігорем Коцюбинським, що відбулася 30 квітня....

¤ 
Забив штахетиною до смерті

Забив штахетиною до смерті

Нині 18-річний мешканець села Щоків перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За завдане умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть односельця, йому загрожує до десяти років позбавлення волі....

¤ 

Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади

На Рівненщині необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною. На цьому наголосив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад області. Так, головний освітянин області пояснив, що оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів наразі є одним з найбільш актуальних завдань....

¤ 
На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

Уже традиційно на третій день Великодня жителі Рівненщини та багато гостей з інших регіонів з’їжджаються до урочища Гурби. Саме там сімдесят сім років тому відгримів найбільший в історії УПА бій. І досі у лісах покояться ті, хто у буремні часи став на захист України попри чисельну перевагу ворога....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (6216)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5858)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4465)
• Допомога під час карантину [967] (4453)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4442)
• Бюджет і ми… [965] (4370)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4332)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4320)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4269)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4264)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4262)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4203)
• Живи до ста! [965] (4151)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4044)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4028)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3949)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3946)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3733)

ТОП-15 свіжого номера:

• Як вибрати правильного партнера по продажі трикотажу серед великого переліку? (232)
• Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України (120)
• Чому слід іноді класти частину одягу в холодильник (105)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (95)
• Кондиціонер для білизни в домашніх умовах – і ваша білизна буде вам «вдячна» (94)
• Розумні поради щодо альтернативного використання морозильної камери, окрім зберігання їжі (92)
• Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади (90)
• Заливний пиріг з яйцями та сардинами (83)
• На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА (78)
• Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі (78)
• Забив штахетиною до смерті (78)
• Двоє гравців “Кардинал-Рівне” отримали статус вільних агентів (75)
• Початок сезону… (74)
• Команди ДЮСШ Верес здобули дві перемоги у чемпіонаті ДЮФЛ (70)
• Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак (62)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс