Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
¤ Ракурс подій ¤ Ракурс політики ¤ Ракурс економiки ¤ Ракурс здоров'я ¤ Ракурс культури і освіти ¤ Ракурс спорту ¤ Ракурс кримінальний ¤ Ракурс житейський ¤ Ракурс інтимний ¤ Ракурс мандрівника ¤ Ракурс незвичайного ¤ Ракурс добрих порад ¤ Ракурс розваг
Пошук |
|
|
|
Січень 2025p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
| | | |
Лютий 2025p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|
Новини Рівне
|
|
#Ракурс здоров'я ![Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак](./2020/32147.jpg) Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак
Фахівцями було вивчено 17 досліджень раку, опублікованих з 1966 до 2020 року і проаналізовані дані більш ніж 19500 хворих на рак. Дослідники вивчили взаємозв’язок між споживанням грибів і ризиком розвитку раку. Гриби багаті на вітаміни, поживні речовини і антиоксиданти. Висновки команди показують, що ці суперпродукти також можуть захистити від раку. Хоча шиітаке, глива, майтаке і королівська глива містять більшу кількість амінокислоти ерготионеїну, ніж білі і портабелло, люди, які включали у свій щоденний раціон будь-які різновиди грибів, мали більш низький ризик розвитку раку. Згідно з результатами дослідження, люди, які їли 18 грамів грибів на день, мали на 45?% менший ризик розвитку раку порівняно з тими, хто не їв гриби.
«Гриби є основним харчовим джерелом ерготионеїну, який є унікальним і потужним антиоксидантом та захисником клітин», – сказав Джибріл М. Ба, аспірант епідеміології Медичного коледжу Пенсільванії.
«Поповнення запасів антиоксидантів у організмі може допомогти захистити від окисного стресу і знизити ризик розвитку раку».
Коли були вивчені конкретні види раку, дослідники відзначили сильний зв’язок з раком грудей, оскільки люди, які регулярно їли гриби, мали значно нижчий ризик розвитку раку грудей. Ба пояснив, що це могло бути пов’язано з тим, що більшість досліджень не включали інші форми раку. У майбутньому це дослідження може бути корисним для подальшого вивчення захисних ефектів, які мають гриби, і для створення більш здорових дієт, що запобігають розвитку раку.
Коментарі (0):
Анонсовані статті свіжого № 1207 від 13.02.2025p. |
|