Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
¤ Ракурс подій ¤ Ракурс політики ¤ Ракурс економiки ¤ Ракурс здоров'я ¤ Ракурс культури і освіти ¤ Ракурс спорту ¤ Ракурс кримінальний ¤ Ракурс житейський ¤ Ракурс інтимний ¤ Ракурс мандрівника ¤ Ракурс незвичайного ¤ Ракурс добрих порад ¤ Ракурс розваг
Пошук |
|
|
|
Січень 2025p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
| | | |
Лютий 2025p. Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|
Новини Рівне
|
|
#Ракурс добрих порад ![Для чого потрібно сипати сіль на вугілля під час смаження шашлику Для чого потрібно сипати сіль на вугілля під час смаження шашлику](./2020/32477.jpg) Для чого потрібно сипати сіль на вугілля під час смаження шашлику
Один з найважливіших етапів якісного приготування шашлику – це підтримка стабільної і рівномірної температури вугілля при відсутності на них сполохів вогню. Підтримувати стабільний жар на вугіллі можна досить довго за рахунок їх акуратного перемішування і організації припливу повітря. Однак, як тільки над вугіллям з’явиться м’ясо, нанизане на шампури, у всій цій стрункій схемі трапляється дисгармонія. З шашлику починає текти і капати жир, в результаті чого з’являються ті самі сполохи вогню. Корінь проблеми в тому, що вогонь, який спалахує під шашликом, порушує температурну гармонію. З’являється загроза нерівномірного прожарювання, а якщо полум’я вчасно не збити, то шашлик і зовсім може пригоріти. Більшість співвітчизників вирішує дану проблему старим і роками перевіреним методом – пляшкою з водою. Однак, використання води також є не кращим варіантом. Все тому, що через пару, яка рясно піднімається, м’ясо перестає смажитися і починає тушкуватися.
Вирішити проблему сполохів вогню під шашликом можна і іншим способом. А саме – використанням кухонної солі. Коли вугілля для смаження м’яса буде готове, необхідно рівномірно посипати його сіллю. Найчастіше для цього достатньо 100-200 грамів дару землі. При цьому варто дотримуватися обережності: опинившись на вугіллі, сіль почне «вибухати» і може обпекти шкіру людини, якщо та виявиться занадто близько. Як тільки бурхлива реакція солі на високу температуру пройде, можна сміливо починати смажити шашлик. Більше ніяких сполохів через жир, що капає не буде.
Коментарі (0):
Анонсовані статті свіжого № 1207 від 13.02.2025p. |
|