№1024 від 22.07.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Посуд жовтіє?Ось як його врятувати…З роками будь-який емальований посуд (та й будь-яке інше кухонне начиння) тьмяніє, жовтіє. І така, ще зовсім недавно, улюблена каструлька вже не викликає радості, коли в ній щось готуєш. Як навчитися утримувати посуд в хорошому стані і зробити так, щоб вона мала гарний вигляд? Гуща від звареної кави Геніально відмиває жовті боки як в середині так і зовні каструль, та й в цілому після обробки кавовою гущею посуд сяє білизною. Наносимо, ретельно тремо, швиденько змиваємо. Краса! Оцет Тут важливо не забути гумові рукавички. Змочуємо вату або губку в оцті і наносимо на поверхню і середину каструлі. Чекаємо пів години і змиваємо. Усе! Білизна Думаю, ви й не підозрювали, що засіб для ванної кімнати відмінно доглядає і за посудом, даруючи їй білосніжний вигляд. Робимо розчин приблизно один до десяти з водою і замочуємо в ньому нашу посуд на кілька годин. Сода і сіль Напевно, найпростіший і популярний засіб серед господинь. Відмінно очищає дно і боки каструлі, і при цьому не шкодить емальованій поверхні. Очистивши від накипу і жовтизни свій посуд, потрібно обов’язково промити його ще й мийним засобом, або протерти спиртом для блиску. Яблучна і лимонна кислоти Відмінний засіб від будь-накипу. Із задоволенням додаю яблучну або лимонну кислоту і в чайник, і навіть в пральну машину. Це геніальний засіб допомагає без шкоди для посуду і електричних тенів позбутися старого накипу. Розчин мила Тут взагалі простіше простого! Беремо пів літра води і тремо на дрібну тертку шматок господарського мила. Отриманою рідиною намазуємо каструлю і залишаємо на ніч, а якщо потрібно відтерти нагар зовні, то намазуємо її всю. Вранці набагато легше буде очистити брудне від кіптяви дно. Ще з особистого досвіду я вивела для себе просте правило – потрібно дбайливо ставитися до свого кухонного начиння. Не залишати не вимитий посуд навіть на недовгий час, а очищати від бруду відразу. Не можна ставити каструлю на вогонь без будь-якої рідини в ній. Не шкребти і не віддирати бруд залізними йоржиками, вони руйнують поверхню. І тоді, однозначно, ваш посуд прослужить вам довго і буде радувати своїм доглянутим виглядом.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |