№1025 від 29.07.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Нехитрі способи збереження свіжості м’яса,якщо з якихось причин зберігати продукт в холодильнику не виходитьПрактично всі зберігають м’ясо, як і більшу частину продуктів, в холодильнику. Так, в цьому випадку м’ясо не псується, але і свіжості в ньому не залишається. Може змінитися запах, смак. Але і це не найстрашніше. Бувають ситуації, коли в холодильнику немає місця, починаються перебої з електрикою або банально зламалася техніка. Як тоді бути. Вихід є завжди. І використовуючи один з описаних нижче способів, можна пару-трійку днів не переживати за збереження такого швидкопсувного продукту. Солона вода і перець Шматок м’яса миється, сушиться і поміщається в миску з водою, в яку додається червоний або чорний перець (досить однієї ложки). Ставиться ємність з водою і м’ясом в прохолодне крите місце. Можна вчинити і трохи інакше. Спочатку на годину замочити м’ясо в холодній воді, а потім підвісити його. Головне, щоб циркуляція повітряних потоків була хорошою. Щонайменше дня два за продукт можна не переживати. Мед Всю поверхню м’яса необхідно покрити медом, який утворює своєрідну плівку, що не дозволяє бактеріям розмножуватися. В результаті м’ясо буде залишатися свіжим. Зберігати продукт слід в прохолодному місці. Жир баранячий або свинячий Замість меду можна взяти жир. Підійде як баранячий, так і свинячий. Після обробки продукт слід загорнути в пергамент і помістити в прохолодне місце. Дня три-чотири м’ясо залишатиметься свіжим. Соєвий соус Таким способом користуються східні жителі. У банку поміщається м’ясо, заливається соусом і додається невелика кількість солі. Банку необхідно закрити кришкою так, щоб всередину не потрапляло повітря. Соєвий соус не дозволить бактеріям розмножуватися. Продукт же залишиться в свіжому вигляді мінімум дня три. Хрін і кропива Можна використовувати свіже кропив’яне листя або ж іншу зелень, щоб з усіх боків обкласти м’ясо. Натертий хрін теж підходить. Зберігати слід за аналогією з попереднім варіантом протягом не більше чотирьох днів. За цей час продукт не зіпсується. Молоко Спочатку м’ясо необхідно добре помити. Потім воно перекладається в глибоку миску і заливається молоком. Рідина повинна його повністю покривати. Протягом двох днів м’ясо залишиться свіжим.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |