Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1025 від 29.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

4 чудових способи заготівлі зелені на зиму

4 чудових способи заготівлі зелені на зиму

Всім відомо скільки корисних мікроелементів міститься в пряній зелені. Як зберегти цю користь до зимових холодів, коли ми особливо маємо потребу вітамінів? Найвідоміший метод – це сушка, але він не єдиний! Виявляється зелень можна ще заморозити, зробити з неї готові пасти і соуси і навіть засолити!

Засолювання

Пучки зелені промиваємо і обсушуємо. Якщо стебла товсті і жорсткі, їх можна підрізати. Далі старанно подрібнюємо зелень за допомогою ножа.

Після цього або розміщуємо нарізане в банку і пересипаємо шарами солі, або відразу всипаємо сіль, перемішуємо, а вже потім перекладаємо в банки. Солі потрібно 1/3 від ваги зелені. Наприклад, на 300 грамів зелені – 100 грамів солі.

Закладаючи солону суміш в банку (яка повинна бути чиста і суха), гарненько утрамбовуємо зелень ложкою. Згодом вміст дещо зменшиться в обсязі, і при необхідності можна буде докласти наступну порцію. Зберігати щільно закриті банки потрібно в холодильнику.

Слід пам’ятати, що суміш виходить досить солоною, тож солі при приготуванні знадобиться менше звичайного.

Заморозка

Про цей спосіб тривалого зберігання запашних трав знають багато. Зелень миють, просушують, а потім дрібно нарізають. Заморожувати сировину можна в пластикових пляшках з широкою шийкою, харчових контейнерах і навіть звичайних поліетиленових пакетах. На жаль, негерметична тара пропускає сторонні запахи, які при тривалому зберіганні може увібрати в себе зелень. Набагато краще заморозка зберігається в зіп пакетах і вакуумних контейнерах.

Самим же ідеальним варіантом є пакети для запаювання і вакуумації. Саме в них продукти займають мінімум місця і можуть зберігатися не один сезон.

Кропова паста

Для цього методу заготовки знадобиться блендер або кухонний комбайн. Для отримання 1 літра соусу 500 гр. кропу промиваємо, обсушуємо, довільно нарізаємо і відправляємо в чашу для перемелювання. Туди ж додаємо: 20 гр. солі, 10 гр. цукру, цедру половини лимона, 2 чайні ложки лимонного соку, 50 гр. очищеного часнику і 300 гр. улюбленої рослинної олії.

Суміш подрібнюємо до однорідного стану. Потім розливаємо в чисті сухі банки, не доливаючи до верху. А потім зверху заливаємо рослинною олією, шар якої повинен вийти не менше 1 см. після цього закриваємо тару будь-якими кришками і зберігаємо в холодильнику.

Такий соус, схожий на песто, ідеально підходить для макаронів, страв з овочів, картоплі, м’яса, птиці, риби, а також в якості заправки для перших страв і добавки до соусів.

Пряний соус з оливками

Технологія приготування даного соусу ідентична, описаному вище, але інгредієнтів знадобиться більше. До 300 гр. суміші з кропу, петрушки і кінзи додайте кілька гілочок м’яти (замість неї можна брати базилік, шавлію, чебрець або розмарин). Крім того, в чашу блендера додаємо по 10 гр. солі і цукру, цедру 1/2 лимона або 1 лайма, 1 ч.л. лимонного соку, 35-40 грамів очищеного часнику, 150-160 гр. зелених оливок без кісточок і 120-150 грамів рослинної олії на ваш смак (в ідеалі – оливкової).

Після того, як всі інгредієнти стануть гомогенною пастою, розливаємо її по банках, зверху доливаємо рослинну олію, закриваємо кришками і зберігаємо в холодильнику. Такий соус ідеально підійде для макаронів, картоплі, рису, бобових, м’ясних стейків і курки.

29.07.2021


Переглядів: 875

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21227)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17361)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14587)
• Допомога під час карантину [967] (14507)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14342)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14160)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14033)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14006)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14000)
• Живи до ста! [965] (13977)
• Бюджет і ми… [965] (13917)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13913)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13783)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13689)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13686)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13631)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13247)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13219)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (460)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (61)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (61)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (60)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (60)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (59)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (59)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (58)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (57)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (54)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (53)
• Постачали наркотики до колонії (53)
• П’яний водій збив пішохода (53)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (53)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (51)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"