№1027 від 11.08.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Не зливайте рідину з банок з оливками, а з розумом використайте під час готуванняЯк найкраще використовувати оливковий розсіл. У чому плавають консервовані оливки? Одні називають цю рідину оливковим соком, а інші (як і ми) – розсолом. Це суміш з води, оцту і солі, а значить все їстівне і розсіл можна використовувати для їжі. Розповімо, як це зробити правильно і економно. Зазвичай ми з’їдаємо всі оливки до останньої, а рідину з банки виливаємо – хоча, коли оливки купаються в розсолі, аромат рідини збагачується і перетворюється в насичений пікантний маринад. Навіть після того, як оливки будуть з’їдені, не виливайте розсіл, адже його можна використовувати для багатьох страв – від смаженої свинини до піци. Що таке оливковий розсіл Найчастіше співвідношення інгредієнтів для оливкового розсолу виглядає приблизно так: • 2 склянки оливок, • 2,5 склянки води, • 2 столові ложки оцту, • 2 столові ложки солі. Увага! Хоча це не міцний соляний розчин, майте на увазі, що оливки від природи містять досить багато натрію. Якщо ви намагаєтеся скоротити споживання солі, не зловживайте оливковим розсолом. Який розсіл краще: з банки з оливками чи з маслинами Розсіл з банки з зеленими оливками краще, оскільки чорні оливки (маслини) часто підфарбовують. А ще розсіл з банки з зеленими оливками трохи більш ароматний. Як найкраще використовувати оливковий розсіл для приготування їжі Розсіл має солоний, пікантний смак і, на думку багатьох, смак умами. • Це відмінний маринад для м’яса або птиці (особливо індички). Використовуйте розсіл, щоб замаринувати стейки з яловичини. Відмовтеся від солі і перцю і дайте свинячим відбивним замаринуватися в оливковому розсолі, прибравши їх в холодильник на 2-3 ч. Свинина вийде соковитою і ароматною! • Суміш води, оцту і солі використовуйте майже так само, як звичайний оцет, наприклад, для приготування салатної заправки. • Оливковий розсіл використовуйте для приготування томатного соусу для піци або італійської пасти. • У стравах середземноморської кухні використовуйте розсіл для хумус, оливкового хліба і соусів на основі йогурту. • Змішайте кілька крапель розсолу з невеликою кількістю оливкової олії «екстра вірджин», щоб приготувати смачний «соус», куди буде здорово вмочати сільський хліб типу чіабатти. Суміш можна доповнити сушеними пластівцями перцю чилі, щіпкою тертої лимонної цедри і дрібно нарізаним базиліком. • Готуєте соте з овочів, але капуста вам здається досить прісною? Додайте трохи розсолу (приблизно 100-150 мл) в сковороду під час готування і страва стане більш ароматною. • Ще одна причина, по якій вам не варто виливати оливковий розсіл, – приготування коктейлю «Брудний мартіні». Для 1 порції напою, змішайте 15 мл оливкового розсолу, 70 мл джину або горілки і 15 мл вермуту.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |