№1027 від 11.08.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Ці 5 корисних властивостей м’яти варто взяти до увагиМ’ята може принести чимало користі вашому організму. М’ята незамінна, якщо ви хочете їсти менше солі і рідше нервувати. Не лише запашна травичка і добавка для чаю та десертів – м’ята може допомогти у профілактиці і навіть лікуванні деяких захворювань. Поки літо у розпалі, поміркуйте про те, щоб запасти більше корисної і смачної м’яти. Допомагає за наявності проблем з животом Біль і спазми, які з’являються під час розладу шлунку та інших розладів шлунково-кишкового тракту, можна зменшити або навіть зовсім зняти за допомогою олії перцевої м’яти. Метанол, якого багато у її складі, розслабляє і заспокоює, зменшуючи біль і приносячи полегшення. Найкраще діють спеціальні добавки, але й м’ятний відвар також може бути корисний (втім, якщо спазми не зникають протягом години і довше, обов’язково зверніться до лікаря!). Зменшує запалення У м’яті багато особливих фітонутрієнтів, що володіють антиоксидантними властивостями: вони здатні зменшити пошкодження клітин, яке викликане окислювальним стресом. Крім того, особливі протизапальні сполуки м’яти можуть запобігти розвитку хронічного запалення. Зміцнює імунітет Чверть склянки перцевої м’яти – це половина добової дози вітаміну А, який відмінно захищає наші клітини від пошкоджень, видаляючи вільні радикали. Це допомагає у профілактиці хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет і деякі види раку. Вбиває бактерії У ефірній олії м’яти містяться сполуки карвон і лімонен, які допомагають знизити ризик появи небезпечних бактерій – наприклад, тих, які містяться у несвіжій їжі. Крім того, деякі дані показали, що ці сполуки допомагають знизити ризик розвитку хвороб харчового походження під час зберігання та консервування харчових продуктів. Тож додавайте м’яту, якщо щось консервуєте – буде і смачно, і корисно, і надійно. Допомагає зменшити вживання солі Іноді просто скорочення солі допомагає знизити тиск, поліпшити стан нирок і скинути зайву вагу. Якщо додавати м’яту у салати і гарніри, їх смак стане більш яскравим і вам не потрібно буде додавати додаткову сіль – дуже корисно!
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |