№1035 від 30.09.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Серцева ягода – у чому користь глодуУ вересні на ділянках можна нерідко побачити кущі глоду, посипані великими червоними плодами. Не нехтуйте ними. Вони не тільки красиві, але і цілющі. А смак – неперевершений. Користь Плоди глоду нерідко називають панацеєю Діоскориду: цей давньогрецький лікар і фармаколог використовував їх цілющі властивості в багатьох своїх рецептах. Сучасні медики поділяють думку вченого грека: квітки і плоди деяких видів цієї рослини (глоду звичайного, кривавочервоного і ін.) і сьогодні використовуються для приготування аптечних лікарських препаратів. А все завдяки тому, що глід багатий корисними речовинами. До його складу входять вітаміни (А, С, Е, К) і мінерали, органічні кислоти, ефірна олія, а головне, компоненти, які цілюще діють на серцево-судинну систему. Правда, для отримання терапевтичного ефекту приймати його препарати необхідно протягом тривалого часу, зате на відміну від лікарських засобів на хімічній основі вони не завдають організму шкоди і не володіють побічною дією. Глід особливо показаний людям похилого віку, що страждають стенокардією, атеросклерозом і гіпертонією. Глід впливає на: • травну систему. Полегшує стан при метеоризмі, гастриті, розладі шлунка, захищає печінку і підсилює жовчовиділення; • серцево-судинну систему - нормалізує згортання крові, мозковий кровообіг, рівень холестерину, серцевий ритм, розширює судини, запобігає спазму судин, інфаркту міокарда, тахікардії, знижує тиск, допомагає забезпечувати киснем міокард і нейрони головного мозку; • нервову систему - допомагає усунути безсоння, нормалізувати сон і надає загальну заспокійливу дію. Заготовка Плоди глоду збирають у вересні, після дозрівання, коли вони набувають соковитий густо-червоний колір. Вживати їх можна як у свіжому (що до речі дуже смачно), так і в сушеному або замороженому вигляді. Сушать ягоди при температурі 40-50 °C (не вище!). Зберігати сухі плоди можна не більше двох років. Їх заварюють замість чаю, готують з них відвари, настої, а також спиртову настоянку. Крім того, глід можна заготовити на зиму у вигляді варення, повидла, джему і навіть компоту. Настій Сухі ягоди глоду засипати в термос з широким горлом і залити окропом з розрахунку на 1 ст.ложку склянку окропу. Залишити на ніч. Допомагає при аритмії, стенокардії, нервовому збудженні. Також можна приймати на ніч як засіб від безсоння.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |