Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №291 від 10.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Січень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Збираємося на природу

Який же відпочинок без шашлику?

Який же відпочинок без шашлику?

Є два способи досягнення успіху в шашликовій справі. Перший - довірити керування процесом (від закупівлі м’яса до синхронного перевертання шампурів) фахівцеві. Вам пофартило, якщо у вашій задушевній компанії є така людина - справжній гуру, що розуміється на приготуванні шашлику. Якщо ж нема, то саме час навчитися.

Почнемо з м’яса

Звичайно ж, м’ясо повинно бути не морожене. Класика жанру - сідло молодого баранця, свинина або телятина. Ідеальний напівфабрикат - парне, з жировими прошарками, без кісток і прожилків, м’ясо.

Що стосується баранини, півроку - це граничний термін для забою. Але на око це визначати складно, тому, якщо немає знайомого продавця, краще брати свинину.

Найніжнішим вважається м’ясо тієї частини туші, яке розташоване уздовж хребта на шиї (ошийок). Карбонад або окіст не підійдуть: шашлик вийде дуже сухим. Свинина повинна бути молода (до року) і бажано жіночої статі (ось так!). Якщо ж і тут з визначенням віку проблема, найкраще взяти хороший жирний шматок. Жир при запіканні дасть необхідний сік, і м’ясо просто-таки танутиме в роті. З яловичиною ситуація спірна: як її не готуй, все одно вийде жорсткіша, ніж баранина або свинина. Тому використання її для шашлику - справа смаку.

Єдине, про що хочеться зайвий раз нагадати: як правило, на таких заходах у всіх раптом прокидається вовчий апетит, тому кількість продуктів розрахуйте правильно. Дослідним шляхом встановлено, що для повного щастя дорослій людині потрібно не менше 600 г шашлику.

Запорука успіху - маринад

М’ясо для шашликів ріжеться по-різному — для кожного рецепта свій розмір. Але у жодному разі не ріжте його дрібно! Шматки повинні бути важкими, рівненькими, однаковими, як брати-близнюки.

Тепер беремося за маринування. Звісно, у кожного завзятого “шашличника” є свій фірмовий рецепт, але навіть початківець, знаючи основні принципи, здатний створити шедевр. Зовсім молоденьке м’ясо (поросяти, ягняти) не маринують. Хіба що натирають його прокрученою у м’ясорубці цибулею і чорним перцем за годину-півтори до приготування.

Загалом цибулі ніколи не шкодуйте - вона найкращий маринад! Зрілому м’ясу потрібне кисле середовище - кислота розм’якшує волокна і служить легким консервантом. Тільки, боронь Боже, не уподібнюйтеся варварам громадського харчування, котрі заливають м’ясо оцтом. Роблять вони це винятково для того, аби впарити дилетантам продукт не першої свіжості. Справжні ж майстри обирають біле сухе вино, лимонний сік, кефір, червоний винний оцет або гранатовий сік.

Ще один спосіб понівечити шашлик - посолити його. Під впливом солі м’ясо стає жорстким, оскільки починає випускати сік раніше, ніж треба. Не робіть цього! Посолити шашлик можна в тарілці.

Готово!

Досвідчений “шашличник” момент кладіння шашлику на мангал визначає, як правило, на око. Недосвідченим пропонуємо виконати наступне. Обережно наблизьте руку до мангала. На рівні шампурів повинно бути так спекотно, щоб рука не могла витримати там навіть долі секунди, але при цьому не зазнала опіку. Простіше кажучи, якщо рука відчуває себе в цій зоні комфортно, то жару треба додати. А якщо не може до неї наблизитися, значить, температура надмірно висока. Тепер кладемо шашлики на мангал. І - чекаємо.

Рецептів маринування шашлику - тисячі. Найпопулярніші:

Класичний:

біле сухе вино, мелений чорний перець, паприка, дуже багато городньої цибулі.

Дієтичний: мінеральна вода, зелена цибуля, кріп (шашлик виходить на диво ніжним).

Вишуканий: оливкова олія, мед, гірчиця, дрібно посічений часник.

Соковитий: кефір (сметана, йогурт і т. п.), півкільця городньої цибулі, кріп, петрушка, селера (шашлик виходить дуже соковитий).

Пікантний: майонез, трохи гірчиці, мелений чорний перець, кільця городньої цибулі.

Дивний: міцно зварена кава, олія, кмин, соєвий соус, кориця, часник (незвично, але дуже смачно!).

Дуже пристойний: Цибуля городня кільцями, біле сухе вино, 1 лимон, 3 ківі, петрушка, кріп.

10.05.2007


Переглядів: 1233

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1204 від 15.01.2025p.
¤ 
На Рівненщині нагородили «Героїв спортивного року»

На Рівненщині нагородили «Героїв спортивного року»

27 грудня у приміщенні Рівненського міського будинку культури відбулось щорічне нагородження кращих спортсменів, тренерів та фахівців з усіх видів спорту Рівненщини, переможців конкурсу «Герої спортивного року»....

¤ 
Влаштував стрілянину у кафе

Влаштував стрілянину у кафе

Що невідомий вистрелив зі зброї у кафе на вулиці Чорновола у Рівному, до поліції повідомила офіціантка третього січня о 21 годині....

¤ 
Одного товариша вбив, іншому завдав ножові поранення

Одного товариша вбив, іншому завдав ножові поранення

65-річному жителю села Привітне може загрожувати від 7 до 15 років позбавлення волі....

¤ 
Рівненська громада продовжує забезпечувати підрозділи пожежно-рятувальної спеціалізованої служби цивільного захисту

Рівненська громада продовжує забезпечувати підрозділи пожежно-рятувальної спеціалізованої служби цивільного захисту

– Передали низку необхідного обладнання для ГУ ДСНС України в Рівненській області. Це інструменти для ведення рятувальних операцій, обладнання. А також закуплено захисні костюми, які будуть допомагати під час виконання завдань, – розповідає секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян....

¤ 
Віталій Кличко в новорічну ніч привіз бійцям ЗСУ на передову понад 1000 дронів для 8 бригад

Віталій Кличко в новорічну ніч привіз бійцям ЗСУ на передову понад 1000 дронів для 8 бригад

Віталій Кличко вже втретє зустрічає Новий рік на передовій. Відвідав вісім бригад і привіз бійцям дрони від столичної громади. Про це мер Києва повідомив у Facebook....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22610)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18511)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15526)
• Допомога під час карантину [967] (15504)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15248)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15047)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14997)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14979)
• Живи до ста! [965] (14913)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14870)
• Бюджет і ми… [965] (14851)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14735)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14704)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14572)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14512)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14169)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14133)

ТОП-15 свіжого номера:

• Віталій Кличко в новорічну ніч привіз бійцям ЗСУ на передову понад 1000 дронів для 8 бригад (83)
• Бронювання працівників: нові критерії від Рівненської ОДА (54)
• Рівненська громада продовжує забезпечувати підрозділи пожежно-рятувальної спеціалізованої служби цивільного захисту (50)
• Одного товариша вбив, іншому завдав ножові поранення (47)
• Сирні кільця (47)
• На Рівненщині нагородили «Героїв спортивного року» (47)
• Чистимо злив на кухні без хімії (45)
• Влаштував стрілянину у кафе (45)
• Волоські горіхи: скільки з’їсти, щоб не нашкодити організму? (44)
• «Спорт для всіх Рівненщини» провели зимові канікули разом з школярами Сумщини (18)
• Небезпечний ризик для серця, прихований в «хорошому» холестерині (17)
• Організували незаконний виїзд чоловіків за кордон (17)
• У Вараському районі внаслідок ДТП загинув мотоцикліст (17)
• Викрав з квартири 17 тисяч гривень (16)
• Чи варто турбуватися, якщо ви чуєте биття серця у вухах? (16)



Warning: require_once(/home/rakursrovnoua/public_html): Failed to open stream: No such file or directory in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php on line 10

Fatal error: Uncaught Error: Failed opening required '' (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php80/root/usr/share/pear') in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php:10 Stack trace: #0 /home/rakursrovnoua/public_html/info.php(316): include() #1 {main} thrown in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php on line 10