Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1045 від 09.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Серпень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

6 головних способів використання горілки в кулінарії

Горілка хороша не тільки в запітнілій склянці та з оселедцем в парі. Вона вірно служить хорошим господиням на кухні. І справа тут зовсім не в бажанні приготувати страву з алкогольним ефектом – горілка, як і інші міцні напої, не обов’язково надає страві градусів, але може поліпшити смакові якості, зробити більш яскравим аромат, прискорити приготування, дезінфікувати.

Міцний алкоголь і горілка, зокрема, прискорюють в їжі процеси ферментації, тому страви з нею готуються швидше, горілка дезінфікує і вбиває різні шкідливі бактерії, тому термін придатності у їжі, приготовленої з використанням горілки – збільшується.

Для готування горілки потрібно зовсім трохи. Якщо йдеться про тісто – то приблизно десертна ложка на кілограм, а якщо про суп – то столова ложка на середню каструлю. Захоплюватися не варто, все одно при високій температурі алкоголь швидко випарується.

Як же використовують горілку винахідливі господині?

Для поліпшення якості тіста і як розпушувач

Спирт, що міститься в горілці, починає випаровуватися при досить низькій температурі, тому в процесі випічки тісто насичується повітрям і стає пишним. Щоб домогтися цього ефекту, досить однієї столової ложки горілки. Крім того, ложка горілки покращує смак тіста, робить випічку більш красивою, булочки краще пропікаються, а хмиз стає більш хрустким.

Для пом’якшення м’яса і прискорення його приготування

Якщо додати горілку в маринад (50 мл на 1 кг м’яса), то м’ясо стане ще більш м’яким і промаринується швидше. Якщо ж ви варите м’ясо або робите його на пару, то можна скропити його горілкою або додати ложку горілки в ще холодну воду – воно приготується швидше і буде більш м’яким.

Для консервації

Горілка знезаражує і допомагає зберегти продукти. Тому часто її додають в солоні огірки та інші домашні заготовки. Щоб солоні огірки не пліснявіли і залишалися хрусткими, досить 20 мл горілки на літр розсолу. А для квашеної капусти вистачить і столової ложки на трилітрову банку – і тоді капуста не прокисне всю зиму.

Для облагороджування десертів

Зазвичай з цією метою використовується ром або коньяк. Їх додають в крем, ними просочують коржі тортів, трохи коньяку або лікеру кладуть в порційні легкі десерти. Це робиться зовсім не для того, щоб надати десертам градус. Алкоголь кладеться в мізерних кількостях і, звичайно, нікого не п’янить. Зате він надає особливий аромат і елегантність десерту, підкреслює яскравий смак.

У такій же якості може виступати і горілка. Її можна додати в крем або в ягідну підливу, покласти ложечку в тісто.

А ось для фламбирування, тобто для випалу страви прямо на столі, як іноді роблять з тортами або іншими стравами, горілку використовують рідко, бо горить вона гірше міцного рому, наприклад.

Щоб прибрати неприємний запах

Наприклад, в юшку обов’язково додають чарку горілки, адже варять суп з річкової риби, а для деяких її видів характерний болотний запах твані. Крім того, горілка надає бульйону прозорість.

Прибирає неприємні запахи горілка не тільки у риби. Якщо вам здається, що м’ясо пахне не дуже приємно (це не відноситься до несвіжого м’яса), то можна перед приготуванням обтерти його горілкою.

Ще горілку додають при варінні раків або креветок.

Щоб обпалити птицю

За допомогою горілки можна підготувати птицю до запікання: просто скропити тушку і обпалити над вогнем. Це додасть запеченій птиці приємний смак.

09.12.2021


Переглядів: 1252

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 27.08.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....

¤ 
Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Діяльність церкви «Христос є відповідь» настільки різнопланова, що писати про неї можна дуже і дуже багато. Але є напрямок, який сам по собі є унікальним. Це кількаденні поїздки в Карпати, які дають можливість їх учасникам не просто відпочити в горах, що саме по собі є задоволенням та користю, а й отримати новий стимул для життя.

Ініціатор та організатор поїздок пастор Тарас Сень дуже гарно та змістовно описує ці поїздки. Цього літа, з 16 по 20 червня, відбувся перший літній виїзд до Карпат, організований церквою «Христос є відповідь». Про те, як він пройшов, автор попросив розповісти Тараса Сеня....

¤ 
У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

На Рівненщині діє електронна черга на безоплатне ендопротезування – хірургічну заміну пошкодженого суглоба (здебільшого кульшового або колінного) штучним імплантом.

Ця послуга доступна у межах програми медичних гарантій у закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України....

¤ 

Віктор Христюк: «Ми допомагаємо дітям відкрити для себе Бога»

Літо – це, в першу чергу, пора дитячих канікул. Хоча не тільки дитячих. Відпочивають у цю пору й студенти.

Вільного часу у дітей та молоді багато, але витрачають вони його по-різному. Церква «Христос є відповідь» традиційно дуже багато уваги приділяє організації дитячих заходів....

¤ 
Унікальні операції, що рятують життя у Рівненській обласній клінічній лікарні

Унікальні операції, що рятують життя у Рівненській обласній клінічній лікарні

Інтервенційна радіологія — це сучасна галузь медицини, що поєднує медичну візуалізацію та мініінвазивні хірургічні втручання....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23512)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19444)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (16964)
• Допомога під час карантину [967] (16579)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16406)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (16323)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (16123)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15990)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15878)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15868)
• Живи до ста! [965] (15827)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15674)
• Бюджет і ми… [965] (15629)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15549)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15386)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15349)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (15142)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (15083)

ТОП-15 свіжого номера:

• У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів (3332)
• Віктор Христюк: «Ми допомагаємо дітям відкрити для себе Бога» (1856)
• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1369)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (1340)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1288)
• Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (1183)
• Віталій Кличко передав допомогу від столичної громади двом військовим підрозділам – понад 2300 дронів та системи РЕБ (1102)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (520)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (481)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (416)
• УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (340)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (336)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (327)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (316)
• Бізнес англійська чому це ключ до міжнародної кар'єри (308)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"