Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1047 від 23.12.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Чому корисно пити кефір

Чому корисно пити кефір

Як його правильно вибирати

Із цим кисломолочним напоєм ми знайомимося в ранньому дитинстві: це один з прикормів, що допомагає маляті настроїти свій шлунок на дорослу їжу, адже його основні живильні речовини (кальцій, залізо, білок, вітамін D, вітаміни групи B, бета-каротини та ін.) присутні у формі, що легко засвоюється.

Лікувальні властивості кефіру добре відомі в народній медицині й пояснюються накопиченням антибіотичних речовин, вироблюваних дріжджовими клітинами. Цінують його, насамперед, за пробіотичну дію – він придушує ріст хвороботворних мікроорганізмів у ШКТ, наводить там порядок, допомагає запобігти кишковим інфекціям і боротися з дисбактеріозом. А імунітет наш, як відомо, знаходиться... у кишечнику.

Так що ті, хто регулярно п’є кефір, відрізняються відмінним здоров’ям і здатністю протистояти усіляким напастям. А коли здоровий шлунок, і колір обличчя гарний, і шкіра сяє здоров’ям, і волосся блищить, та й фігурка стає стункішою. А вже якщо ви страждаєте синдромом хронічної утоми, нервуєте або просто перевтомилися – з кефіром не розставайтеся!

Японські вчені довели, що кефір у щоденному раціоні допомагає протистояти раковим захворюванням. Дуже корисний кефір людям похилого віку: підтримуючи нормальний склад кишкової мікрофлори, він перешкоджає розвитку гнильних процесів у кишечнику і поліпшує функцію печінки.

Кефір, як і будь-який лікувальний продукт, потрібно пити правильно: напій кімнатної температури п’ють невеликими ковтками. Можна додати ложку меду, варення або свіжих ягід. А ось тим, хто страждає гастритом з підвищеною кислотністю, від кефіру краще відмовитися.

Квасьте на здоров’я

Кефірні грибки являють свого роду «купаж» 22 різних мікроорганізмів. Перша скрипка тут належить стрептококам, у тому числі й ароматоутворюючим. Їм «приграють» молочнокислі палички, оцтові бактерії та дріжджі. Про те, що цей молочнокислий оркестр добре зігрався, свідчить специфічний кефірний смак, що не дозволить поплутати його ні з йогуртом, ні з ряжанкою.

Після влучення кефірних грибків у молоко починається не тільки молочнокисле, але й спиртове бродіння, і за певних умов у ньому утворюється спирт. Тому якщо випити склянку кефіру натще, можна навіть злегка захмеліти. Сполучення молочної кислоти, що утворюється при молочнокислому бродінні, вуглекислоти та спирту й надає напою той специфічний освіжаючий, злегка гострий смак і сметаноподібну газовану або пінисту консистенцію.

Якість кефіру багато в чому залежить від якості й жирності молока, а його смак – від кислотності. Вибирати кефір потрібно, виходячи зі своїх цілей. Якщо ви худнете або страждаєте нирковими набряками, віддайте перевагу нежирному (сечогінному) кефіру. При виразці шлунка, гастриті й панкреатиті потрібно відмовитися від міцного (триденного) кефіру. Якщо у вас «слабкий» шлунок, то міцний кефір саме для вас, а якщо страждаєте запорами, віддайте перевагу слабкому (одноденному) напою. Якщо у вас усе в порядку, пийте середній (дводенний). Тільки ось лихо: ні одноденний, ні триденний кефір у магазині не знайдеш – адже більшість сучасних кефірів масового виробництва мають строк зберігання 14 діб.

На що треба звернути увагу

Кефір чутливо реагує на помилки під час виготовлення. Так, невиражений прісний смак може вийти при використанні неякісної закваски, тривалому скисанні молока або ж при порушенні строків зберігання готової продукції.

Оцтовий присмак може з’явитися під час зберігання продукту в негерметичній упаковці.

Гіркота з’являється при тривалому (більше 2 діб) зберіганні молока-сировини до початку виробництва – пастеризації й подальшої переробки.

Явне відділення сироватки зі згустку говорить про перекисання продукта.

Також зверніть увагу на консистенцію – вона має бути однорідною, без пластівців і грудочок. У противному випадку мова йде про прострочений або про продукт, що неправильно зберігався.

Основні критерії для вибору кефіру

1. Звертайте увагу на дату вироблення.

2. Вибирайте кефір зі вмістом бактерій: молочнокислі бактерії 107 КОЕ на 1 грам, дріжджі 104 КОЕ на 1 грам.

3. Вибирайте кефір зі вмістом білка не менш 3 г-2,9 г або 2,8 г, це теж оптимальний вміст білка.

4. Вибирайте кефір без добавок.

5. Можете спокійно брати кефір 1?% жирності, він не поступається звичайному кефіру в користі.

6. Пийте кефір у якого молочно-білий колір і немає на поверхні напівпрозорої рідини.

23.12.2021


Переглядів: 983

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1195 від 20.11.2024p.
¤ 
Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Нестача «сонячного» вітаміну вкрай негативно позначається на стані здоров’я, тому його попередження – найкраща послуга вашому організму....

¤ 
Троє чоловіків вбили знайомого

Троє чоловіків вбили знайомого

До злочину причетні троє дубровиччан – 30-ти, 19-ти та 15-ти років, які і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення адміністративних правопорушень. А найстарший та неповнолітній мали судимість....

¤ 
Пошкодив шини службового авто

Пошкодив шини службового авто

Відомо, що 42-річний чоловік уже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за вчинення майнових злочинів та хуліганства....

¤ 
У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

Рівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня», якою Віталій Бойко керував тричі: з червня 2005-го по вересень 2006-го, з 2007 по 2010 рік та з грудня 2014 року і дотепер...

¤ 
Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Ще 11 шкільних автобусів передали тергромадам Рівненщини. Ключі від нових авто вручили начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Ми прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для самореалізації....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22330)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18312)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15359)
• Допомога під час карантину [967] (15310)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15080)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14943)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14861)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14819)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14803)
• Живи до ста! [965] (14761)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14703)
• Бюджет і ми… [965] (14693)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14574)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14520)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14420)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14361)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14013)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13981)

ТОП-15 свіжого номера:

• Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою (1075)
• Для освітніх закладів Рівного закуплять нове обладнання (209)
• Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів (178)
• Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D (146)
• Пошкодив шини службового авто (135)
• У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник (134)
• Троє чоловіків вбили знайомого (133)
• Навіщо протирати скло машини яблуком у дощ? (131)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (123)
• Сприяли в ухиленні від мобілізації: ще чотирьом лікарям повідомили про підозру (122)
• Налагодили міжрегіональний канал збуту наркотиків (118)
• Потрапив під колеса мотоцикла, вибігши на дорогу (118)
• В області облаштовують кулінарний хаб (117)
• Ультразвукова діагностика в закладах охорони здоров’я м.Рівне (115)
• Незабаром на Рівненщині з’являться нові навчально-практичні центри (114)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"