Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1049 від 05.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Жовтень 2022p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс розваг

Кутя на Різдво – нaйкращі рецепти!

Кутя на Різдво – нaйкращі рецепти!

Класична кутя Інгредієнти: – відлущені зерна пшениці 250 г; – мак 250 г; – родзинки 150 г; – мед 100 мл; – кип’ячена вода 250 мл; – волоські горіхи 10 шт.

Приготування:

Промити пшеницю, перекласти в каструлю і залити 0,5 л води. Залишити мінімум на 5 годин, щоб вона настоялася. Злити рідину, промити і залити свіжою водою. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити протягом 40 хвилин або поки пшениця не стане м’якою. Промити мак і залити окропом, дати настоятися 30 хвилин. Потім злити воду і дати повністю охолонути. Родзинки промити і залити окропом, через 10 хвилин злити воду і дати охолонути. Половинки горіхів подрібнити. Мак розтерти в ступі або змолоти в блендері, поки він не стане білим. Мед розвести в 200 мл води, додати до маку. Потім додати пшеницю, родзинки і горіхи, добре перемішати.

Кутя з крупи

Інгредієнти:

– пшенична крупа 1 склянка;

– мак 1/2 склянки;

– волоські горіхи 1 склянка;

– родзинки 1/2 склянки;

– курага 1/4 склянки;

– мед за смаком.

Приготування:

Пшеничну крупу промити і замочити на ніч у холодній воді. Злити рідину, пересипати крупу в каструлю і долити 2 склянки води. Поставити варитися на невеликий вогонь. Через півтори години крупа буде готова. Її потрібно зняти з вогню і остудити. Мак залити окропом, дати охолонути, злити воду і розтерти. Родзинки і курагу залити окропом і дати трохи постояти. Злити воду. Курагу нарізати невеликими шматочками, горіхи порубати. Розтопити на водяній бані мед. Остиглу крупу перекласти в глибоку посудину і обережно перемішати з сухофруктами, маком, горіхами і медом.

Кутя з рису

Інгредієнти:

– рис 200 г;

– мак 100 г;

– волоські горіхи 50 г;

– родзинки 50 г;

– мед 100 г;

– сіль дрібка;

– кип’ячена вода 200 мл.

Приготування:

Мак залити окропом і залишити на годину. Потім рідину злити і розтерти мак у ступці. Родзинки помити і залити окропом на пів години. Горіхи підсушити і дрібно порубати. Рис відварити в підсоленій воді, рідину злити. Перемішати рис, родзинки, горіхи, мед, посолити за смаком. Розбавити узваром або кип’яченою водою. Відразу ж подати до столу.

Кутя з перловки

Інгредієнти:

– 1 склянка перлової крупи,

– 1 неповна склянка маку,

– пів склянки почищених волоських горіхів,

– півсклянки родзинок,

– мед і цукор за смаком.

Приготування:

Перлову крупу промийте, залийте водою у співвідношенні 1 частина крупи на 3 частини води, додайте дрібку солі. Варіть на повільному вогні до готовності. Щоб не підгоріло, помішуйте, якщо треба, доливайте трохи води. Відкиньте на сито і охолодіть. Мак заваріть крутим окропом, поставте на слабкий вогонь і варіть доти, аж поки зернятка не будуть легко розтиратися між пальцями. Потім мак відкиньте на сито, добре відцідіть і перекрутіть через м’ясорубку. Можна навпаки – спочатку змолоти мак у кавомолці, а потім зварити. Мак перемішайте з готовою перловкою, додайте посічені ножем горіхи, промиті родзинки, мед і цукор за смаком. Перемішайте. Присмачіть мигдальним молочком, або просто трохи розбавте кип’яченою водою чи узваром.

Кутя з шоколадом і халвою

Сподобається всім ласунам! Щоб приготувати таку незвичайну кутю, нам знадобляться:

– 200 г пшениці;

– 50 г родзинок;

– 50 г волоських горіхів;

– 20 г маку, узвар, мед;

– 50 г халви і стільки ж чорного шоколаду.

Готуємо пшеницю: добре промиваємо, заливаємо гарячою водою, варимо в каструлі на повільному вогні до м’якості. Коли всі складові підготували, з’єднуємо холодну пшеницю, мак, горіхи, родзинки, мед. Можна додати трохи узвару, щоб утворилася консистенція, яка вам подобається. Халву і шоколад порізати невеликими шматочками і акуратно вмішати в кутю.

05.01.2022


Переглядів: 910

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1087 від 30.09.2022p.
¤ 
Зіткнення двох авто:

Зіткнення двох авто:

травмувався водій легковика

Автопригода сталася 25 вересня близько восьмої ранку на автодорозі «Київ-Чоп» у селі Підлужжя Дубенського району....

¤ 
На Сарненщині оперативники викрили «закладчика»

На Сарненщині оперативники викрили «закладчика»

Крім того, поліцейські задокументували і його «клієнта». Слідчі ВП № 1 (м. Дубровиця) наркотичні речовини вилучили та розпочали досудове розслідування....

¤ 
У Гощі розвивають високотехнологічну птахоферму

У Гощі розвивають високотехнологічну птахоферму

Високотехнологічний цех з інкубації яєць використовує у своїй роботі ТОВ «Хайчікен», що у Гощі. Потужність одноразової закладки в 57 тисяч яєць. Для цього придбали обладнання бельгійського виробництва....

¤ 

Оновлено схеми вакцинації проти COVID-19!

Віднедавна інактивовану вакцину CoronoVac можна використовувати для бустерного щеплення після застосування інших вакцин....

¤ 
Рівнеоблводоканал ретельно контролює якість питної води

Рівнеоблводоканал ретельно контролює якість питної води

Рівненське обласне виробниче комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал» ретельно контролює якість питної води централізованої системи водопостачання на всіх етапах її водопідготовки та на виході з очисних водопровідних споруд....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (16565)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (14477)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (12015)
• Допомога під час карантину [967] (11961)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (11849)
• Живи до ста! [965] (11505)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (11418)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (11412)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (11412)
• Бюджет і ми… [965] (11350)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (11304)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (11288)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (11288)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (11256)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (11217)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (11017)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (10745)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (10706)

ТОП-15 свіжого номера:

• Восьмий пішов… (427)
• Рівнеоблводоканал ретельно контролює якість питної води (102)
• Оновлено схеми вакцинації проти COVID-19! (84)
• Які речі на кухні ви, скоріше за все, зберігаєте неправильно? (82)
• Стожки (81)
• На Сарненщині оперативники викрили «закладчика» (75)
• У Гощі розвивають високотехнологічну птахоферму (73)
• Зіткнення двох авто: (67)
• Лайфхаки з рисом, які до їжі не мають ніякого відношення (62)
• Як прибрати мішки під очима за 5 хвилин: (60)
• Не викидайте чорнобривці – вони допоможуть підготувати грядки до нового сезону (59)
• 8 продуктів, які дають більше енергії, ніж кава (57)
• Названа найкорисніша для здоров’я ягода вересня (54)
• Просте доповнення дієти волоськими горіхами призводить до довголіття (53)
• Чому у жінки виникає непереборне бажання з’їсти кисломолочного сиру? (52)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс