Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1049 від 05.01.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Кутя на Різдво – нaйкращі рецепти!

Кутя на Різдво – нaйкращі рецепти!

Класична кутя Інгредієнти: – відлущені зерна пшениці 250 г; – мак 250 г; – родзинки 150 г; – мед 100 мл; – кип’ячена вода 250 мл; – волоські горіхи 10 шт.

Приготування:

Промити пшеницю, перекласти в каструлю і залити 0,5 л води. Залишити мінімум на 5 годин, щоб вона настоялася. Злити рідину, промити і залити свіжою водою. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити протягом 40 хвилин або поки пшениця не стане м’якою. Промити мак і залити окропом, дати настоятися 30 хвилин. Потім злити воду і дати повністю охолонути. Родзинки промити і залити окропом, через 10 хвилин злити воду і дати охолонути. Половинки горіхів подрібнити. Мак розтерти в ступі або змолоти в блендері, поки він не стане білим. Мед розвести в 200 мл води, додати до маку. Потім додати пшеницю, родзинки і горіхи, добре перемішати.

Кутя з крупи

Інгредієнти:

– пшенична крупа 1 склянка;

– мак 1/2 склянки;

– волоські горіхи 1 склянка;

– родзинки 1/2 склянки;

– курага 1/4 склянки;

– мед за смаком.

Приготування:

Пшеничну крупу промити і замочити на ніч у холодній воді. Злити рідину, пересипати крупу в каструлю і долити 2 склянки води. Поставити варитися на невеликий вогонь. Через півтори години крупа буде готова. Її потрібно зняти з вогню і остудити. Мак залити окропом, дати охолонути, злити воду і розтерти. Родзинки і курагу залити окропом і дати трохи постояти. Злити воду. Курагу нарізати невеликими шматочками, горіхи порубати. Розтопити на водяній бані мед. Остиглу крупу перекласти в глибоку посудину і обережно перемішати з сухофруктами, маком, горіхами і медом.

Кутя з рису

Інгредієнти:

– рис 200 г;

– мак 100 г;

– волоські горіхи 50 г;

– родзинки 50 г;

– мед 100 г;

– сіль дрібка;

– кип’ячена вода 200 мл.

Приготування:

Мак залити окропом і залишити на годину. Потім рідину злити і розтерти мак у ступці. Родзинки помити і залити окропом на пів години. Горіхи підсушити і дрібно порубати. Рис відварити в підсоленій воді, рідину злити. Перемішати рис, родзинки, горіхи, мед, посолити за смаком. Розбавити узваром або кип’яченою водою. Відразу ж подати до столу.

Кутя з перловки

Інгредієнти:

– 1 склянка перлової крупи,

– 1 неповна склянка маку,

– пів склянки почищених волоських горіхів,

– півсклянки родзинок,

– мед і цукор за смаком.

Приготування:

Перлову крупу промийте, залийте водою у співвідношенні 1 частина крупи на 3 частини води, додайте дрібку солі. Варіть на повільному вогні до готовності. Щоб не підгоріло, помішуйте, якщо треба, доливайте трохи води. Відкиньте на сито і охолодіть. Мак заваріть крутим окропом, поставте на слабкий вогонь і варіть доти, аж поки зернятка не будуть легко розтиратися між пальцями. Потім мак відкиньте на сито, добре відцідіть і перекрутіть через м’ясорубку. Можна навпаки – спочатку змолоти мак у кавомолці, а потім зварити. Мак перемішайте з готовою перловкою, додайте посічені ножем горіхи, промиті родзинки, мед і цукор за смаком. Перемішайте. Присмачіть мигдальним молочком, або просто трохи розбавте кип’яченою водою чи узваром.

Кутя з шоколадом і халвою

Сподобається всім ласунам! Щоб приготувати таку незвичайну кутю, нам знадобляться:

– 200 г пшениці;

– 50 г родзинок;

– 50 г волоських горіхів;

– 20 г маку, узвар, мед;

– 50 г халви і стільки ж чорного шоколаду.

Готуємо пшеницю: добре промиваємо, заливаємо гарячою водою, варимо в каструлі на повільному вогні до м’якості. Коли всі складові підготували, з’єднуємо холодну пшеницю, мак, горіхи, родзинки, мед. Можна додати трохи узвару, щоб утворилася консистенція, яка вам подобається. Халву і шоколад порізати невеликими шматочками і акуратно вмішати в кутю.

05.01.2022


Переглядів: 1353

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1190 від 04.10.2024p.
¤ 
А ви знали, що легені можуть свербіти?

А ви знали, що легені можуть свербіти?

Чи відчували ви або хтось із ваших знайомих коли-небудь свербіння в легенях? Зазвичай легеневий свербіж – симптом, викликаний подразниками довкілля або певним захворюванням. Термін «itchy lungs», тобто «легені, що сверблять», об’єднав декілька станів, які мають схожі симптоми....

¤ 
Автоцистерна врізалась у блокпост: один загиблий, двоє травмовані

Автоцистерна врізалась у блокпост: один загиблий, двоє травмовані

Автопригода сталася 28 вересня близько 08:15 на трасі Київ-Ковель-Ягодин....

¤ 
6-річний хлопчик загинув під час пожежі

6-річний хлопчик загинув під час пожежі

Трагедія сталася 25 вересня близько 16 години у селі Новостав Рівненського району....

¤ 
На Рівненщині працюють над забезпеченням зв’язку під час блекаутів

На Рівненщині працюють над забезпеченням зв’язку під час блекаутів

Можливість додзвонитись до екстрених служб у випадку відсутності електроенергії. Про це йшлося під час наради в Рівненській ОДА із представниками мобільних операторів, ДСНС, поліції та екстреної медичної допомоги....

¤ 
Бійці 3-ї штурмової бригади отримали партію літаків-камікадзе від «Української команди»

Бійці 3-ї штурмової бригади отримали партію літаків-камікадзе від «Української команди»

Волонтерський штаб «Українська команда» передав партію дронів-літаків 3-ій окремій штурмовій бригаді. Загалом волонтери відправили на передову вже понад 200 таких дронів. Про це повідомляється на Facebook-сторінці «Української команди»....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22122)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18159)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15235)
• Допомога під час карантину [967] (15151)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14956)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14813)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14719)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14683)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14673)
• Живи до ста! [965] (14642)
• Бюджет і ми… [965] (14580)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14565)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14442)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14387)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14303)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14243)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13884)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13860)

ТОП-15 свіжого номера:

• Бійці 3-ї штурмової бригади отримали партію літаків-камікадзе від «Української команди» (128)
• На Рівненщині працюють над забезпеченням зв’язку під час блекаутів (55)
• Автоцистерна врізалась у блокпост: один загиблий, двоє травмовані (51)
• На Рівненщині розвивається ветеранський лізинг (51)
• А ви знали, що легені можуть свербіти? (48)
• Крем-суп з гарбуза та груші (47)
• 6-річний хлопчик загинув під час пожежі (46)
• Ні пігментації, ні зморшок: ця «шипучка», здатна повернути молодість рукам будь-якого віку (44)
• Три методи, які допоможуть вам відновити гостроту вашої тертки (42)
• Як видалити губну помаду з одягу за допомогою міцелярної води? (42)
• Чайні пакетики: як навчитися відрізняти «правильний» напій від небезпечної підробки? (42)
• Як до останньої краплі видавити сік із лимона? (42)
• Кулінарна хитрість, завдяки якій оладки не вбирають олію зі сковороди (41)
• Чим небезпечні заспокійливі препарати? (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"