![]() |
№1050 від 13.01.2022p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як перевірити плитку шоколаду на натуральність в домашніх умовахКовбаса без м’яса, а шоколадна плитка без какао – це не міф, а наша реальність. Тому варто згадати 8 способів, які допоможуть визначити якість шоколаду в домашніх умовах. Увага на упаковку Протестувати шоколадну плитку в магазині не вийде. Це вдома можна буде визначити якість, проводячи тести. Єдине, що можна робити в магазині – це звертати увагу на склад. Натуральний шоколад містить в собі мінімум наступних інгредієнтів: какао-олія; цукор; терті какао-боби. Звичайно, якщо йдеться про молочний шоколад, то можна зустріти сухе молоко. В складі не повинно бути пальмової олії або рослинних жирів. Також ключове значення має термін зберігання. Натуральний шоколад не може зберігатися довше одного року, а замінники можуть зберігатися більше одного року. 8 способів перевірити плитку на натуральність 1) Спочатку потрібно відкрити упаковку і ретельно оглянути поверхню. Шоколад повинен бути глянцевим і відкидати відблиски. 2) Відламуючи шматочок, важливо звернути увагу на звук. Гучний і дзвінкий – це ознака натурального шоколаду. Якщо він розламується тихо, в складі безліч олій і консервантів. 3) Матовий колір шару. Всередині шоколадка не може бути ідеальною. Часто колір матовий і він відрізняється від глянцевого боку. 4) Стиснути в долонях. Важливо зрозуміти ключовий факт: температура плавлення какао-масла нижча за температуру тіла. Тому, якщо шоколад почав танути в руці через 5 секунд – це привід насторожитися. 5) Згинання. Натуральний шоколад не згинається. Намагаючись це зробити, він просто буде ламатися. А продукти з рослинного жиру за своїми властивостями нагадують звичайний пластилін. Якщо є бажання з такої шоколадки можна навіть зліпити фігурку. 6) Занурення в молоко. Якщо натуральний шоколад опустити в молоко, він обов’язково потоне. А якщо в його складі безліч сухих речовин і рослинних олій, продукт буде триматися на поверхні. 7) Заморожування. Можна відламати невеликий шматок шоколадки і помістити її в холодильник. Якщо вона якісна, то через 3 години на її поверхні з’являться білі плями. А підроблений шоколад може зовсім не змінити своїх властивостей. 8) Смакові якості. Натуральний шоколад не прилипає до зубів і тане в роті. А якщо відкусити продукт з високим вмістом рослинної олії, він буде довго зберігати свою форму. Звичайно, не всі перераховані методи дозволяють дати об’єктивну оцінку. Виробники шоколаду постійно модернізують технології, щоб наблизитися до натурального смаку і властивостей.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |