Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1058 від 10.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Не поспішайте викидати дерев’яні палички – найдоречніші способи використання на домашній кухні

Скільки вам було років, коли ви вперше стали користуватися паличками для їжі? Коли вперше захопили в «полон» суші або роли і, радіючи успіху, демонстрували нове вміння? На хвилі любові до японської кухні, багато людей управляється з паличками майже як азіати. Вони навчилися брати ними інгредієнти салатів і навіть рисинки. До речі, кажуть, що це не тільки добре для засвоєння їжі, але і сам процес заспокоює.

Одноразові дерев’яні палички, які доставляють разом з суші/ролами або куплені в магазині, після їжі зазвичай всі викидають, а марно! Пара паличок – функціональний кухонний інструмент, який стане в нагоді для багатьох операцій. Ними легко мити, зручно зберігати. Палички лише не потрібно класти в посудомийну машину або замочувати у воді, так як вони можуть легко деформуватися, зламатися або отримати щербини. Згодом їх колір потемніє, але це не впливає на їх якість.

Паличками можна діставати все, що готується у фритюрі, наприклад, пончики.

За допомогою паличок можна діставати з банки консервовані овочі, каперси, оливки, маслини. Навіть більш-менш вузьке горлечко для них не перешкода. Потрібно тільки вміти ними управлятися.

Паличками для їжі можна збивати до однорідності яєчний білок або жовток.

Дерев’яні палички – простий інструмент для змішування інгредієнтів невеликого обсягу, наприклад, крохмалю і води/бульйону.

Палички можна використовувати замість шпажок для невеликих шашличків. Тільки не забудьте їх попередньо опустити в воду мінімум на 30 хв.

Палички для їжі – заміна паличок для морозива. Влітку їх можна увіткнути у фруктовий йогурт і прибрати в морозилку. Вийде домашнє ескімо.

Паличками для їжі відмінно перевертати невеликі шматочки м’яса, курки, морепродуктів, риби або овочів, що смажаться на сковорідці. Бонус: їх абсолютно безпечно використовувати в посуді з антипригарним покриттям.

Палички для їжі – доморощений, але ефективний термометр для визначення готовності олії для фритюру. Якщо ви опустите дерев’яну паличку в олію, і навколо неї почнуть утворюватися маленькі бульбашки, значить її температура 165-175 °С. Це оптимальна температура для смаження.

Японці радять використовувати палички при заморожуванні продуктів. Для цього покладіть продукт, наприклад, фарш, овочеве/фруктове пюре, густий томатний соус, в міру густе тісто, у великий пакет для заморозки (ЗІП лок) і випустіть з нього максимум повітря, виключивши повітряні кишені і роблячи упаковку якомога більш плоскою. Коли заготовка готова, використовуючи паличку для їжі, розділити фарш або пюре на окремі порції. Просто натисніть на масу, щоб залишився слід і «розкресліть» її на квадрати або прямокутники. Приберіть заготовку в морозилку. Покладіть її строго горизонтально, щоб «квадрати» не збилися і нічим її не придавлюйте.

Якщо ви вмієте добре управлятися паличками для їжі, ними можна перекладати готову італійську пасту або локшину з каструлі з киплячою водою прямо на сковороду з соусом – навіть спеціальні щипці не знадобляться, тим більше друшляк.

І нарешті, китайські палички – заміна пінцета. Ними можна викладати інгредієнти страви на тарілці для фотозйомки або просто для декору святкової страви.

10.03.2022


Переглядів: 957

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 02.04.2025p.




Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22993)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18900)
• Допомога під час карантину [967] (16053)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15864)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15563)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15474)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15394)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15332)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15328)
• Живи до ста! [965] (15268)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15205)
• Бюджет і ми… [965] (15165)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15061)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15046)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14888)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14827)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14612)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14526)

ТОП-15 свіжого номера:


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"