№1062 від 07.04.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Найсмачніший оселедець – домашнього приготуванняЩоб вдався смачний оселедець домашнього приготування, насамперед потрібно вміти вибрати рибу, щоб була жирна та не переморожена. Коли оселедець кілька разів переморожували, то жоден «супер-пупер» рецепт не допоможе. «Найжирніший атлантичний оселедець, це виловлений в жовтні/листопаді», – кажуть фахівці і дають поради, як вибрати хороший оселедець. Важливий розмір рибин – якомога більший та «ширший». Тобто чим більша по ширині рибина – то краще (а не вузька та довга). Бажано попасти на свіжопочатий ящик, це коли вибираєте на ринку. Купити якісний оселедець в супермаркеті складно. Огляньте, щоб не було ніяких жовто-брудних плям на рибі. Лід між рибинами повинен бути не «підфарбований», бо це ознаки повторних заморожувань. Якщо рибина «викривлена» чи має якісь вм’ятини, це не проблема, після розмороження все стане на свої місця. Розморожувати треба в холодильнику, бажано якомога повільніше. Маринад для оселедця 200 г води, 100 г олії, 3 ч. ложки солі, 3 ч. ложки цукру, 1 лавровий листок, по 3-5 горошин перцю духмяного і чорного, 6-7 ст. ложок оцту, кілька бутонів гвоздики, 20-30 зернят гірчиці (можна ще додати 12 горошин коріандру) – усе закип’ятити та охолодити. 4 рибини почистити від кісток і шкірки, покласти у посудину, залити маринадом. Настоювати 12 годин у холоді. Маринад для оселедця та скумбрії (без оцту) На 1 л води 2-4 ст. ложки солі (традиційно на 1 рибину – 1 ст. ложка солі, але якщо любите більш солоний – давайте більше), 1 ст. ложка цукру, перець горошком, коріандр, лавровий лист. Проварити 2 хв, дати охолонути, залити оселедець або скумбрію і на 2-3 дні в холодильник. Вистачає на 2 риби, якщо робити в одному посуді. Якщо маринувати скумбрію, у маринад можна додати 1 ст. ложку сухого чорного чаю для красивого кольору. Засолювання скумбрії сухим способом На 1 рибину почищену 2 ст. ложки солі, коріандр, лавровий лист, рибу обсипати сіллю в середину спеції і замотати щільно в харчову плівку, на 3 дні покласти в холодильник, потім змити зайву сіль та вибрати хребет та зняти шкіру або просто порізати скибочками.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |