№1062 від 07.04.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Антикризовий американський десерт – «Божевільний торт»Crazy Сake (крейзі кейк) – божевільний торт – шалено смачний і шалено простий у приготуванні, розкішний і дуже шоколадний! А ще він супербюджетний – не містить ні яєць, ні масла, ні сметани, ні молока. І при цьому виходить приголомшливо смачним! Кажуть, що рецепт Crazy Cake з’явився у Сполучених Штатах у 30-х роках, у період великої депресії, коли продукти були в дефіциті і готувати було ні з чого. Як відомо, солодкого і смачного найбільше хочеться тоді, коли його немає. Або коли не можна. Хай там як, смачна їжа, а особливо солодощі, – найкращий спосіб покращити настрій і прогнати депресію! От американські господині і придумали, як практично з нічого приготувати десерт. Божевільно смачний! Рецептів американського божевільного пирога існує багато. Англомовні блоги рясніють розповідями про те, як одна бабуся залишила у спадок рецепт своїй онучці… Як рецептура сімейної випічки передається з покоління в покоління… Як на божевільний пиріг чиєїсь там тітоньки збігалися гості з усієї вулиці… Загалом суть у всіх варіаціях рецепта одна, різні лише пропорції. Щоб приготувати цей пиріг, схожий на бісквіт, достатньо в одній мисці змішати рідкі і сухі складники – і все. Навіть міксер не потрібен! Виходить дуже крихкий пухнастий корж. 3 скл. борошна, 1,2–2 скл. цукру, 1 ч. ложка солі, 2 ч. ложки соди (або 3 ч. ложки розпушувача), 0,5 скл. какао, 3/4–1 скл. олії, 2 ст. ложки оцту, 1 п. ванільного цукру, 2 скл. холодної кип’яченої води (або кави). Просіяти борошно, додати цукор, сіль, соду і какао й перемішати. Змішати олію з оцтом і водою. Влити рідку суміш у борошняну і перемішати віничком або виделкою до однорідної маси. Випікати в розігрітій до 170–180 оС духовці протягом 30–40 хв, перевіряти готовність дерев’яною зубочисткою. Можна пекти у мультиварці (приблизно 1 год + 20 хв на підігріві, не відкриваючи). Остудити у формі. Готовий корж можна: з’їсти як кекс; змастити помадкою, шоколадом, варенням абощо; розрізати, перемазати кремом і сформувати торт; заморозити, замотавши у кілька торбинок, щоб не набрався запахів.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |