№1064 від 21.04.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як приготувати варене згущене молоко без банкиНемає нічого простішого, ніж зварити згущене молоко в банці, і про цей спосіб знають практично всі. Але є спосіб приготувати варене згущене молоко, навіть якщо воно куплене не в бляшаній тарі. Готуємо згущене молоко в каструлі Нам буде потрібна алюмінієва каструля, в яку потрібно вилити згущене молоко з наявної тари. Каструлю ставимо на вогонь і молоко доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Якщо не перемішувати згущене молоко, воно може не тільки пригоріти, але й утворити на стінках не надто приємну жорстку кірку. Коли згущене молоко закипить, необхідно зменшити вогонь і варити його до потрібної густоти. Для варіння підійде також посуд із нержавіючої сталі, але категорично не можна використовувати емальовану каструлю. У ній згущене молоко почне пригоряти як тільки закипить. Варимо згущене молоко в мікрохвильовій печі Беремо дві ємності: більшого розміру – для води, меншого – для згущеного молока. Використовуємо принцип водяної бані: згущене молоко вариться за рахунок нагрівання води, що оточує тару. Рівень необхідно організувати так, щоб молока у маленькій тарі було на пару сантиметрів вище, ніж води у більшій ємності. Якщо води буде більше, то вона заллється в ємність зі згущеним молоком при кипінні. Не варто ставити надто тривалий час для варіння згущеного молока в мікрохвильовій печі. Якщо безперервно контролювати процес, то при стандартній вазі 400 г вона густіє за пів години. Посуд для цього процесу використовується для мікрохвильової печі. Це можуть бути скляні ємності або керамічні. Що ще слід враховувати при варінні Визначити готовність згущеного молока, приготовленого в домашніх умовах, досить просто. Воно повинно змінити колір з білого на ніжно-коричневий, а консистенція змінюється з легкої на досить тягучу. Досягти шоколадного кольору і густоти можна лише під час використання в згущеному молоці натурального молока. Якщо продукт готували на основі рослинних речовин, то воно не вийде ні густим, ні темним.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |