Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1064 від 21.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс житейський

Панетоне:

Панетоне:

рецепт паски за європейськими традиціями

Хочете здивувати своїх рідних оригінальним і новим смаком паски, але не знаєте, як це зробити?

Приготуйте італійську паску панетоне, її рецепт простий, а найголовніше - не вимагає багато витрат. Панетоне – це традиційний міланський різдвяний пиріг з солодкого дріжджового тіста з додаванням цукатів, сухофруктів і горіхів

Інгредієнти:

вода або молоко – 240 мл;

цукор – 120 г;

дріжджі свіжі – 25 м або сухі – 10 г;

масло вершкове – 120 г;

яйця – 2 шт.;

жовтки яйця – 3 шт.;

лимонна або апельсинова цедра – 2 ч. л.;

сушені ананаси – 120 г;

родзинки – 180 г;

ванілін;

кедрові горіхи – 90 г;

борошно – 720 г;

сіль – 1 ч. л.;

олія.

Приготування:

У великій ємності готуємо тісто: змішуємо тепле молоко або воду (але не вище 40 градусів, інакше дріжджі можуть загинути) з 1 ч. л. цукру і 25 г свіжих дріжджів або 10 г сухих. Залишаємо на 5 хвилин, щоб трохи підійшло. У невеликій ємності розтоплюємо вершкове масло і цукор. Окремо збиваємо 2 яйця і 3 жовтки. Тепер натираємо 2 ч. л. цедри.

Італійський панетоне готується з лимонною цедрою, але ви можете використовувати також апельсинову. Вона додасть випічці більш солодкий аромат. Змішуємо цедру, сухофрукти, ванілін, горішки і 1 ч. л. борошна.

У тісто, яке вже трохи підійшло, додаємо розтоплене масло з цукром і вимішуємо. Вливаємо збиті яйця і знову вимішуємо. Просіваємо 360 г борошна, додаємо сіль. Вимішуємо так, щоб опара була без грудочок. Додаємо суміш сухофруктів і борошно невеликими порціями. Вимішуємо близько 8-10 хв. Кожен раз тісто поводитиметься по-різному, тому вам може знадобитися ще трохи борошна. Сміливо додавайте. Отже, опара повинна стати однорідною, м’якою та еластичною. Вона не повинна прилипати до рук.

Кладемо тісто в миску, змащену рослинною олією. Накриваємо і залишаємо на 1,5-2 години, щоб воно підійшло приблизно у 2 рази.

Поки наша опара підходить, вирізаємо з пекарського паперу заготовки для формочок. Змащуємо їх рослинною олією, викладаємо папір на дно і всі сторони. Обсяг формочок, приблизно, 1 л. Кількість – 2-3 шт. Також можете приготувати більше формочок, але з меншим об’ємом.

Перевіряємо тісто, перекладаємо його на поверхню, посипану борошном. Поділяємо на дві однакові частини. Формуємо рівні кульки, накриваємо і залишаємо приблизно на 5 хвилин. Після того розкладаємо їх формочки. Верх тіста змащуємо рослинною олією. Залишаємо на 30-50 хв. Обсяг тіста повинен збільшитися у 2-3 рази.

Розігріваємо духовку до 180 оС. І, нарешті, випікаємо вишукану італійську паску 35-45 хв. Коли верх добре зарум’яниться, дістаємо з духовки, перевіряємо готовність, виймаємо з форм і даємо час охолонути. Поливаємо паску цукровою глазур’ю або посипаємо цукровою пудрою, і прикрашаємо на свій смак.

21.04.2022


Переглядів: 1159

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 09.04.2025p.




Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23009)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18920)
• Допомога під час карантину [967] (16073)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15881)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15579)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15489)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15413)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15347)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15339)
• Живи до ста! [965] (15281)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15219)
• Бюджет і ми… [965] (15179)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15072)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15058)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14900)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14842)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14630)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14536)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (253)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (57)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"