Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1064 від 21.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс житейський

Панетоне:

Панетоне:

рецепт паски за європейськими традиціями

Хочете здивувати своїх рідних оригінальним і новим смаком паски, але не знаєте, як це зробити?

Приготуйте італійську паску панетоне, її рецепт простий, а найголовніше - не вимагає багато витрат. Панетоне – це традиційний міланський різдвяний пиріг з солодкого дріжджового тіста з додаванням цукатів, сухофруктів і горіхів

Інгредієнти:

вода або молоко – 240 мл;

цукор – 120 г;

дріжджі свіжі – 25 м або сухі – 10 г;

масло вершкове – 120 г;

яйця – 2 шт.;

жовтки яйця – 3 шт.;

лимонна або апельсинова цедра – 2 ч. л.;

сушені ананаси – 120 г;

родзинки – 180 г;

ванілін;

кедрові горіхи – 90 г;

борошно – 720 г;

сіль – 1 ч. л.;

олія.

Приготування:

У великій ємності готуємо тісто: змішуємо тепле молоко або воду (але не вище 40 градусів, інакше дріжджі можуть загинути) з 1 ч. л. цукру і 25 г свіжих дріжджів або 10 г сухих. Залишаємо на 5 хвилин, щоб трохи підійшло. У невеликій ємності розтоплюємо вершкове масло і цукор. Окремо збиваємо 2 яйця і 3 жовтки. Тепер натираємо 2 ч. л. цедри.

Італійський панетоне готується з лимонною цедрою, але ви можете використовувати також апельсинову. Вона додасть випічці більш солодкий аромат. Змішуємо цедру, сухофрукти, ванілін, горішки і 1 ч. л. борошна.

У тісто, яке вже трохи підійшло, додаємо розтоплене масло з цукром і вимішуємо. Вливаємо збиті яйця і знову вимішуємо. Просіваємо 360 г борошна, додаємо сіль. Вимішуємо так, щоб опара була без грудочок. Додаємо суміш сухофруктів і борошно невеликими порціями. Вимішуємо близько 8-10 хв. Кожен раз тісто поводитиметься по-різному, тому вам може знадобитися ще трохи борошна. Сміливо додавайте. Отже, опара повинна стати однорідною, м’якою та еластичною. Вона не повинна прилипати до рук.

Кладемо тісто в миску, змащену рослинною олією. Накриваємо і залишаємо на 1,5-2 години, щоб воно підійшло приблизно у 2 рази.

Поки наша опара підходить, вирізаємо з пекарського паперу заготовки для формочок. Змащуємо їх рослинною олією, викладаємо папір на дно і всі сторони. Обсяг формочок, приблизно, 1 л. Кількість – 2-3 шт. Також можете приготувати більше формочок, але з меншим об’ємом.

Перевіряємо тісто, перекладаємо його на поверхню, посипану борошном. Поділяємо на дві однакові частини. Формуємо рівні кульки, накриваємо і залишаємо приблизно на 5 хвилин. Після того розкладаємо їх формочки. Верх тіста змащуємо рослинною олією. Залишаємо на 30-50 хв. Обсяг тіста повинен збільшитися у 2-3 рази.

Розігріваємо духовку до 180 оС. І, нарешті, випікаємо вишукану італійську паску 35-45 хв. Коли верх добре зарум’яниться, дістаємо з духовки, перевіряємо готовність, виймаємо з форм і даємо час охолонути. Поливаємо паску цукровою глазур’ю або посипаємо цукровою пудрою, і прикрашаємо на свій смак.

21.04.2022


Переглядів: 1003

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1199 від 24.12.2024p.
¤ 
Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Пропустивши два швидких м’ячі і ще в першому таймі залишившись у чисельній меншості, «Верес» поступився «Карпатам» у Львові і перервав свою десятиматчеву безпрограшну серію. Ця поразка стала найбільшою за часів відродженого народного клубу і третьою найбільшою для «Вереса» в елітному дивізіоні чемпіонату України....

¤ 
Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Двічі милити голову шампунем – необхідність чи маркетинговий хід? Як насправді правильно мити голову, розповідають експерти....

¤ 
Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Перед тим як у молодому віці почати ін’єкції ботоксу, варто врахувати всі плюси та мінуси і порадитися з лікарем. Бо є нюанси....

¤ 
Проблеми з пам’яттю:

Проблеми з пам’яттю:

втома, перевантаження чи щось серйозніше?

На забудькуватість скаржаться багато: від молодих до людей похилого віку. Спочатку це проявляється начебто в дрібницях, але часто з віком проблема посилюється, і у якусь мить ми розуміємо, що нам важко на себе покластися, так багато витікає, не утримується, розчиняється ніби в повітрі. І тут ми починаємо замислюватися: це просто накопичилася втома і потрібно з’їздити у відпустку, попити вітамінки, чи справа в чомусь суттєвішому? А раптом провали у пам’яті – ознака захворювання? Давайте проаналізуємо, чому пам’ять може нас підводити і що з цим робити....

¤ 
На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

Інцидент стався 7 грудня близько 20:40 на залізничній станції Верба, що на Дубенщині....

¤ 
У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

Можна сміливо говорити про те, що з 1 грудня у Рівному почала працювати нова модель громадського транспорту. Так, на вулиці міста виїхали нові автобуси, які курсують за маршрутом 47А. А загалом для зменшення заторів у місті значно зменшилася кількість маршруток малої місткості....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22511)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18449)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15481)
• Допомога під час карантину [967] (15454)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15193)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15063)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15000)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14946)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14923)
• Живи до ста! [965] (14865)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14826)
• Бюджет і ми… [965] (14802)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14678)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14649)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14527)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14467)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14121)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14085)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту (612)
• Різниця між пральним порошком і капсулами (80)
• Енергетична безпека: на Рівненщині розвиваються альтернативні джерела енергії (74)
• На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки (73)
• Як позбутися неприємного запаху цибулі на руках після готування? (70)
• Проблеми з пам’яттю: (69)
• Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові (69)
• Чи можна нагрівати мед? (68)
• Анастасія Либак провела розминку з учнями Жобринського ліцею (66)
• Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики? (66)
• Рецепт домашніх патчів (66)
• Cкільки потрібно мити волосся шампунем? (66)
• Сушарки проти паперових рушників: що безпечніше для здоров’я? (65)
• Фундучна картопля (64)
• Чи нешкідливо вмиватися мінеральною водою? (63)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"