№1072 від 21.06.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#чай Який чай пити у лазні: чорний, зелений чи трав'яний?Багатьом відомо, що найкращий напій для парної – це чай. Але який саме вид чаю оптимально вживати в сауні не тільки для вгамування спраги, але й для посилення оздоровчого ефекту? Ні для кого не секрет, що питний режим у лазні – це дуже важливо, і його потрібно підтримувати завжди, коли ви відвідуєте цей заклад. Причому пити краще як до лазні, і під час неї. Після лазні також пити рекомендується. Зневоднення, яке виникає під час відвідування сауни – річ серйозна, тому нехтувати правильними напоями не варто. Декілька порад від експертів банної справи saunashop.com.ua Під час перебування людини у парній активізуються обмінні процеси – на організм діє висока температура. Починається сильне потіння, і разом із потом назовні виходять непотрібні організму шлаки та інші речовини. Піт - це теж рідина, і її нестачу потрібно своєчасно поповнювати. Не можна сказати точно, скільки поту здатний виділити людський організм – норми немає, тому що тут все індивідуально і залежить від особливостей фізіології кожної людини, а також від часу перебування в парилці, від температури, що панує в просторах парної. Факторів багато. Багатьом відомо, що найкращий напій для парної – це чай. Але який саме вид чаю оптимально вживати в сауні не тільки для вгамування спраги, але й для посилення оздоровчого ефекту?
П'ємо в лазні чай із розумомМіж кожним заходом у парилку можна пити теплі напої для розгону поту. Добре підійде в такому разі липовий або малиновий чай. Відмінним рішенням також буде напій на основі зеленого чаю з додаванням звіробою, квіток липи, листа малини та брусниці. Варто зазначити, що як тільки ви вийшли після парної, то процес потовиділення не закінчився, він ще триватиме деякий час, тому його краще супроводжувати питвом корисних чаїв – як зелених, так і чорних, травяних та ягідних настоїв – смачний і найвищий корисний ефект. Навіть якщо спрага дуже сильна після виходу з парильні, то не варто пити відразу залпом або великими ковтками, краще утриматися і пити маленькими ковтками. У зелений чай можна покласти шматочок лимона. Організму після високої температурної паузи потрібно відпочити, тому краще не пити в один проміжок часу кілька кухлів чаю. Варто також знати симптоми зневоднення, щоб одразу почати вживати заходів у разі їх появи: це головний біль, незрозумілий озноб, підвищена втома, слабкість. Щоб симптоми усунути, потрібно пити багато - щоб усі симптоми зникли. Дуже добре підходить для пиття в лазні м'ятний чай. Рецепт простий і не викликає у вас ускладнень: вам знадобиться 5 гілочок м'яти, одна столова ложка цукру, дві чайні ложечки простого китайського зеленого чаю. Секрет приготування в тому, щоб окремо запарювати м'яту та чай – у такому разі чай вийде ароматнішим і смачнішим. Після заварювання напої залишається змішати та насолоджуватися. Добре підійде для усунення спраги заварена сушена шипшина: на один літр води вам знадобиться два столи. л. цукру, 200 г шипшини, дві столові ложки чорного чаю, а також трохи цедри апельсина. Відмінно впорається з вгамуванням спраги і відновить питний баланс настій із брусниці. Після наполягання, можна додати мед за особистими смаковими уподобаннями та насолоджуватися ароматним смачним настоєм. У період осені та зими відмінним рішенням буде готувати відвар із сушених ягід та листочків: це може бути смородина, горобина, малина – їх плоди та листя. Такий ароматний настій найкраще випивати теплим – так він краще виявить свої антиоксидантні властивості та вгамує спрагу.
Секрет смачного відвару для лазніУ магазинах і аптеках можна купити спеціальні збори для лазні – туди якраз входять корисні ягоди, трави та листя, завдяки яким напій вийде ароматним та корисним. Як тільки ви купили смачний збір, його не варто заливати окропом, а краще залити холодною водою і варити на повільному вогні. До кипіння краще не доводити, а прибрати каструльку з вогню ще до кипіння. Секрет смачного та ароматного напою – посуд, з якого потрібно пити – це фарфор, а ще краще – глиняний. Наполягати такий чай у посуді має хвилин 5-7. Якщо ваш чай або відвар зроблений із грубого листя, то наполягати найкраще 25-35 хвилин. Якщо стебла рослин великі, їх потрібно подрібнити і варити після закипання ще хвилин десять, а потім, розлив по чашках, дати настоятися ще 5-7 хвилин. Варто пам'ятати, що повторно кип'ятити чай не можна - він втрачає всі свої численні корисні властивості. Краще заварити новий чай і не підігрівати вже остиглий!
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |