Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1081 від 18.08.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс політики

Діяльність УПЦ (МП), звільнення Кондрачука та призначення Карауша:

Діяльність УПЦ (МП), звільнення Кондрачука та призначення Карауша:

як пройшла сесія Рівненської облради?

У п’ятницю, 12 серпня, відбулося перше пленарне засідання XIII сесії Рівненської обласної ради восьмого скликання. У залі зареєструвалися 62 депутати із 64. Також були присутні народні депутати України Олександр Аліксійчук («Слуга Народу»), Олександр Салійчук («Слуга Народу»), Олександр Ковальчук («Слуга Народу»), Сергій Євтушок («Батьківщина») та Віктор М’ялик («За майбутнє»).

У порядку денному понад 50 питань. Однак, розглянули лише чотири.

Отож, як пройшло перше пленарне засідання.

Звернення щодо діяльності УПЦ (МП)

Спочатку розглянули звернення Рівненської обласної ради щодо діяльності Української православної церкви (Московський патріархат), яке підготували група депутатів.

Усвідомлюючи свою відповідальність перед виборцями Рівненщини, всю облудність ідеології «русского міра», депутати вважають неприпустимим подальше існування та діяльність УПЦ (МП) в Україні загалом та на Рівненщині зокрема та вимагають: від Верховної Ради України прийняти закон, який унеможливить (заборонить) діяльність УПЦ (МП) в Україні; від Кабінету Міністрів України невідкладно прийняти постанову про розірвання договорів користування майном монастирів московського патріархату в Україні; від Рівненської обласної державної адміністрації (Рівненської обласної військової адміністрації) здійснити перевірку дотримання умов охоронних договорів користувачами – релігійними громадами на території Рівненської області; від Управління Служби Безпеки України в Рівненській області проінформувати депутатів обласної ради про наявність фактів колабораційної діяльності священнослужителів УПЦ (МП), або на території культових споруд, які перебувають в користуванні УПЦ (МП), та вжиті заходи щодо запобігання таких фактів; від керівників територіальних громад області провести роз’яснювальну роботу серед мешканців громад щодо неприпустимості діяльності УПЦ (МП) в умовах військової агресії росії проти нашої держави. А також закликають мирян УПЦ (МП) порвати будь-який зв’язок з РПЦ та розпочати об’єднавчий діалог про приєднання або перехід до ПЦУ. За дане звернення проголосували 61 депутат.

А от звернення Рівненської обласної ради, яке подав Сергій Кондрачук, з вимогою до Рівненської обласної військової адміністрації розглянути питання про скасування в установленому законодавством порядку Статутів та державної реєстрації релігійних громад УПЦ (МП) на території Рівненської області, депутати не прийняли. Забракло голосів – 26 «за».

Звільнення Сергія Кондрачука

Третім розглядали питання про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови Рівненської обласної ради Кондрачука Сергія Юрійовича. Відповідний проєкт рішення напередодні підготували фракції «Слуга Народу», «За майбутнє», ВО «Батьківщина» та «Сила і Честь».

Тож, шляхом таємного голосування, звільнення Кондрачука підтримали 42 депутати із 43 голосуючих (один бюлетень недійсний). Фракції «Європейська солідарність» та ВО «Свобода» участь в голосуванні не брали.

«Насамперед, я хочу подякувати усім мешканцям Рівненщини, котрі на крайніх місцевих виборах віддали голос за «Європейську солідарність» до обласної ради. Ми сформували найбільшу фракцію з 14 депутатів. Мене було обрано головою. Відверто скажу, такої легкості, спокою, внутрішньої гармонії я точно не відчував дуже давно. Я хочу подякувати рідній фракції. У нас були різні думки, але завжди був конструктив. Я хочу подякувати усім вам, шановні колеги, і при всій повазі до усіх, не можу не виокремити ВО «Свободу» – спасибі вам. Я хочу подякувати апарату обласної ради, дійсно, суперфаховому колективу. Хочу подякувати обласній державній адміністрації: голові, усім заступникам, підрозділам – структурним, відокремленим. У нас ніколи не було ніяких суперечок, ми завжди рухалися правильно. Я хочу подякувати усім нашим керівникам, працівникам підприємств, установ, організацій обласної комунальної і усіх форм власності, головам громади, депутатам місцевих рад за ту роботу, яку ми робили впродовж цього періоду, і продовжуватимемо її робити. Друзі, ми з вами були суб’єктними, ми не були чиїмись додатками. Ми не виконували чиїсь вказівки. Ми приймали рішення в інтересах жителів Рівненщини. Ми самостійні. Рада самостійна. Я дуже хочу, і робитиму все від себе залежне, щоб ми зберегли свою Україну, щоб тих жертв було якомога менше, а перемога якомога ближче. Спасибі усім вам!», – підсумував Сергій Кондрачук.

До слова, головою Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука обрали у грудні 2020 року. Нині ж він залишається депутатом обласної ради від фракції «Європейська солідарність».

Призначення нового голови

Після звільнення Сергія Кондрачука депутати обрали нового голову обласної ради - депутата від партії «Слуга Народу» Андрія Карауша.

В ході таємного голосування за кандидатуру Карауша проголосували 45 депутатів із 48. Знову ж таки, перед початком голосування фракція «Європейська солідарність» заявила, що участь в голосуванні не бере.

Отож, традиційно, як новообраний голова обласної ради Андрій Карауш присягнув на вірність українському народові на копії «Острозької Біблії».

«В першу чергу, хочу подякувати Богові, що він дав мені таку дорогу. По-друге, я хотів би подякувати нашим воїнам, які знаходяться на фронті і дають можливість нам мирно жити на нашій Рівненщині. Дякую нашим опонентам за можливість стати сильнішим. Дякую Сергію Юрійовичу за роботу, і бажаю Вам плідної праці вже в якості депутата. Дякую депутатам всіх фракцій, які висловили мені довіру і віддали за мене свій голос. Це велика відповідальність. Я – лише перший серед рівних. У нас довга дорога спільної праці, і у нас тяжкий шлях до перемоги над російським окупантом. Слава Україні!», – виступив Андрій Карауш.

Також, новообраний голова поділився своїми планами. Найпріорітетнішими напрямками в роботі на посаді голови обласної ради Андрій Карауш вважає внутрішньо переміщені особи та комунальні заклади області.

«Ми живемо в умовах військового стану, тому проблем вистачає. В першу чергу, це і внутрішньо переміщені особи, і наші комунальні заклади, які функціонують в непростих умовах військового часу. Тож саме ці питання є питаннями номер 1 і номер 2», – зазначив він.

До слова, до обрання головою Рівненської обласної ради Андрій Карауш працював директором РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал», яке очолював 10 років. Відразу після призначення головою облради з посади директора «Рівнеоблводоканалу» його звільнили.

Так і завершилось перше пленарне засідання XIII сесії Рівненської обласної ради восьмого скликання. За словами Андрія Карауша, усі питання порядку денного 13-ї сесії будуть розглянуті уже на другому пленарному засіданні, дату якого повідомлять згодом.

18.08.2022Олеся Оленіч


Переглядів: 356

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13857)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (944)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"