За допомогою сучасних реактивів для взяття аналізу крові з вени у центрі безпомилково визначають, чи не хворі ви часом на целіакію - несприйняття деяких продуктів харчування, особливо рослинного білка глютену та його компоненту гліадину. Ці речовини містяться в основному у пшениці, вівсі, житі, ячмені та в продуктах із них. Хворобі властиві неспецифічні симптоми, які часто ускладнюють встановлення точного діагнозу і не дозволяють розпочати своєчасного лікування, яке могло б запобігти небезпечним супутнім хворобам: виразці тонкої кишки з кровотечею, розм’якшенню кісткової тканини, раку кишкового тракту тощо. При целіакії уразливими стають також серце, печінка, судини. Одна з причин виникнення целіакії - різка зміна якості харчування людини, яка вживає рафіновані, ароматизовані продукти, вирощені з неконтрольованим використанням антибіотиків та гормонів у сільському господарстві.
Також у гастроцентрі всього за три хвилини лікарі визначають шлункову кислотність за допомогою методу експрес ph-метрії, за потреби можуть робити добовий моніторинг ph-стравоходу і застосувати відеоендоскопію.