№1097 від 15.12.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Це небезпечно для здоров’я: продукти, які не можна підігрівати в мікрохвильовціМікрохвильовка стала незамінним помічником на кухні для більшості зайнятих господинь: вона всього за пару хвилин підігріває їжу без зайвого посуду. Але фахівці вважають, що далеко не усі продукти можна відправляти в мікрохвильову піч: деякі з них псують техніку, а інші, якщо підігріти їх таким способом, можуть нашкодити здоров’ю. Яйце У мережі безліч рецептів і лайфхаків, що дозволяють майже миттєво зварити яйце в мікрохвильовці, але під час нагрівання білок розширюється, всередині утворюється пара і підвищується тиск. Великий ризик, що, як тільки ви вирішите почистити яйце, воно вибухне в руках. Гострий перець Страви зі свіжим гострим перцем в мікрохвильовій печі можуть перетворитися в саморобний перцевий балончик: речовина капсаїцин, що відповідає за пекучість і гостроту овоча, перетворюється в аерозоль. Коли двері відчиняться, з’явиться ризик отримати опік слизових. Заморожене м’ясо У багатьох печах передбачений режим розморожування, але користуватися ним – не найкраща ідея, особливо якщо йдеться про заморожене м’ясо. Такий швидкий спосіб підвищити температуру продукту призводить до вибухового розмноження бактерій, а після приготування розмороженої в мікрохвильовці свинини або птиці є ризик отримати харчову інфекцію. Кисломолочні продукти Багато хто воліє пити кефір або йогурт кімнатної температури або навіть трохи тепліше, але краще заздалегідь дістати кисломолочні продукти з холодильника і дати їм зігрітися природним способом. При нагріванні в мікрохвильовці корисні бактерії загинуть, а напій стане порожнім. Зміниться і смак улюбленого йогурту, а якщо трохи його перетримати, продукт може згорнутися. Сосиски і ковбаса Здається, яка різниця – зварити сосиски або підігріти їх в мікрохвильовці. Але, якщо другий спосіб ви вибираєте постійно, серйозно виростає ризик серцевих захворювань, адже при такому нагріванні в сосисках з’являються продукти нагрівання холестеринових кислот. Картопля Крохмаль в картоплі при нагріванні в мікрохвильовій печі піддається гідролізу, а речовини, що виділилися, згубно впливають на підшлункову залозу, приводячи до серйозних недуг. Гриби Білок в грибах змінюється після приготування, тому підігрівати готові печериці або гливи небезпечно: видозмінений білок може бути небезпечний для кишечника.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |