№1101 від 19.01.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Де і як зберігати томатну пасту після відкриття, щоб довго не цвіла?З рослинною олією Якщо умови зберігання томатної пасти мають на увазі її знаходження в холодильнику, то тут на допомогу прийде рослинна олія (оливкова, соняшникова, рапсова та ін.). Наливаємо 2-3 ложки олії в відкриту банку і рівномірно розподіляємо по поверхні. Краще повністю прибрати залишки томатної пасти з горлечка банки і стінок, а потім гарненько змастити їх рослинною олією. Це вбереже продукт від розвитку патогенних організмів, в тому числі грибка. Щоб паста не пересихала, банку щільно закриваємо пластиковою кришкою. Такий простий рецепт дозволить збільшити термін придатності томатної пасти до 2-3 тижнів. З гірчицею Гірчиця – відмінний природний консервант: якщо її додати, у бактерій і грибків не залишиться шансів! Гірчицею слід обробити шийку і стінки банки, а також внутрішню поверхню пластикової кришки. Завдяки цьому збережеться натуральний смак томатів. Заморожування в морозильній камері Тривале зберігання томатної пасти можливо, якщо її заморозити. Перший спосіб, якщо ви купили томатну пасту в жерстяній баночці. Після розкриття банки верхню її частину щільно затягніть харчовою плівкою, далі потрібно залишити її в морозильній камері на добу. Потім на кілька секунд банку занурюєте в окріп, що дозволить швидко витягти вміст назовні. Залишається нарізати брикет, що вийшов, на шайби товщиною 1-2 сантиметри, упакувати кожну в поліетилен і відправити на зберігання в морозильник. Другий спосіб набагато простіший, так як томатна паста густа. Ложкою викладіть її у форми або в мішечки і просто заморозьте. Завдяки такому способу в томатній пасті будуть збережені корисні властивості, в тому числі вітаміни і мінерали. Повторне консервування Це складний і найбільш трудомісткий метод. Ми рекомендуємо його, якщо потрібно на тривалий термін зберегти великий обсяг продукту. Паста переливається з банок в каструлю і доводиться до кипіння. При постійному помішуванні тримаємо її на вогні близько 2-3 хвилин. Попередньо потрібно не забути простерилізувати скляні банки і кришки. Корисні поради щодо зберігання томатної пасти Коли відкриваєте банку, виймайте продукт чистою ложкою, спробували томатну пасту – змініть або помийте ложку. Не зберігайте томатну пасту в холодильнику відкритою і з ложкою всередині, може статися окислення і продукт швидше почне псуватися. Зберігайте продукт в холодильнику закритим не більше 3-х діб.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |