Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1115 від 24.04.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс мандрівника

Як їздити на самокаті?

Самокат — це гарний спосіб розважитись, підтримувати оптимальну фізичну активність та зручно пересуватись в межах населеного пункту. Такий вид транспорту подобається і дорослим, і дітям, але слід добре знати, як правильно керувати самокатом. Ми розкажемо про головні правила їзди на даному виді транспорту просто та доступно, тому все буде зрозуміло навіть новачку.

Правила, які слід пам’ятати

До того, як вчитися керувати самокатом для дітей та початківців, слід добре вивчити прості правила. Дотримання цих правил допоможе Вам не лише правильно кататись на самокаті, але й уникнути травм або збитків. Самі правила полягають у наступному:

  1. Обов’язково перевіряйте всі механізми самокаті на справність. Перед початком їзди слід підкручувати кріплення та перевіряти, як тримаються колеса.
  2. Відрегулюйте положення руля, ручки котрого мають бути трохи вище середньої лінії тулуба.
  3. Обов’язково використовуйте захисні аксесуари (шолом, наколінники тощо) — це збереже Вас або Вашу дитину від серйозних пошкоджень під час падінь, які часто трапляються під час освоєння їзди на самокаті.
  4. Перший заїзд на самокаті краще робити на спеціально відведеній території, а за відсутності такої, слід обрати ділянку двору або парку, де відсутня небезпека автівок.

Не зайвими будуть і кілька порад щодо першої поїздки на самокаті. Не варто першого ж дня ставити рекорди за тривалістю катання. Обмежтеся дистанцією 5-7 кілометрів. Справа в тому, що катання на самокаті має на увазі повторювані навантаження на ноги і плечі, а вони можуть завдати значний дискомфорт Вашому організму.64467432143bb.png

Підготуйтесь до першого заїзду на самокаті. Мається на увазі вивчення інформаційної бази щодо правил та технік їзди на самокаті. Багато інформації та також як купити самокат у нас на сайті.

Основи керування самокатом — коротко про головне

Головна навичка у їзді на самокаті — освоєння того, як цей транспортний засіб повертає. Помилково вважати, що для здійснення повороту на самокаті треба виконати різкий рух в необхідну сторону рулем. Насправді, достатньо лише трохи нахилитись.

Наступний навичок — навчиться гальмувати. Щоб зупинити самокат, треба натиснути на заднє крило, але робити це слід плавно. Цю дію слід добре освоїти, тому тренуйтесь не один раз і робіть це на різних швидкостях. Багаторазове тренування треба і у разі їзди на моделях самокатів, де встановлені гальмівні ручки.

Сам процес їзди полягає у триманні рівноваги на самокатній платформі та правильному відштовхуванні ногою від поверхні дороги. Попередньо Вам слід потренуватись правильно стояти на платформі, а коли все вдається, то й переходити до короткої катки. Важливо — не слід одразу розганятися, якщо навички балансування та гальмування ще не освоєні.

Наступне, що варто освоїти — це зміна ноги під час відштовхування. Ці вправи слід на невеликій швидкості. Зміна відштовхуючої ноги може значно розширити Ваші можливості, як користувача даним видом транспорту.

У Вас виходить добре керувати самокатом? Після 15-20 хвилин нормальної їзди на самокаті можна ризикнути на дослідження ближніх ділянок вулиці. Така прогулянка буде підходящою практикою для щойно освоєних навичок.

Щодо технік керування самокатом

Існує багато технік або іншими словами стилів, за якими можна кататися на самокаті. Стосовно того, які техніки керування самокатом існують, то виділити слід таке:

  • прогулянковий (міський), який вважається найпоширенішим і найпростішим стилем їзди. Достатньо відштовхуватись і їхати вперед — це все, що треба освоїти. Вважається безпечним, доступним і ідеально підходящим для новачків різного віку в їзди на цьому транспортному засобі;
  • карвінг — це їзда з проходженням послідовних різких поворотів. Не бажано для практики їзди на самокаті для маленьких дітей, проте старші можуть спробувати себе в цьому стилі;
  • трюкова. Добре підходить для фізично розвинених людей, які мають певний досвід в катанні на самокаті. Необхідно придбати спеціальний трюковий самокат. Найбільш видовищне катання, запаморочливі трюки та адреналін — найкраща характеристика цієї техніки.

Вище представлені лише основні стилі, але їх доволі багато. На дорогах та спеціальних парках можна зустріти й інші імпровізовані техніки, які відрізняються рівнем складності. Доволі яскравий приклад — фрістайл.

Однак все починається з базових навичок керування даним видом транспорту. Ці навички дозволяють правильно відштовхуватись, тримати рівновагу, прискорюватись тощо. Які вправи можна виконувати на самокаті для покращення балансу — цим моментом слід зацікавитись ще до придбання самого транспортного засобу.

Чому варто навчитися їздити на самокаті?644674320492d.png

Катання на самокаті приносить користь як для дорослих, так й для дітей. Конкретно слід виділити такі позитивні моменти:

  • розвиток уваги та стимуляція роботи вестибулярного апарату, тому що під час їзди на самокаті можна навчитись швидко перемикати увагу з одного об’єкта на інший, концентруватися та ретельно продумувати свої дії;
  • часте перемикання уваги між точками ще й позитивно впливає на здоров’я очей;
  • їзда на самокаті є досить вдалим тренуванням для підвищення спритності та вправності, так як виникає необхідність балансувати, маневрувати та правильно триматися у просторі. Результатом такої активності буде гарна хода та більш пряма постава;
  • поліпшення роботи опорно-рухового апарату, що насамперед стосується зміцнення м’язів ніг (область широкої фасції стегна, чотириголові м’язи, нижні сухожилля тощо);
  • розвиток дихальної та серцево-судинної системи — навіть невеликі щоденні заїзди на самокаті допоможуть стимулювати дихання та вплинути на здоров’я.

І це далеко не всі добрі моменти. Катання на самокаті безперечно принесе Вам та Вашим дітям багато задоволення. Але попередньо слід дізнатися, які навички потрібні для безпечної їзди на самокаті.

Ми сподіваємося, що поради, які ми розказали Вам у статті, будуть доречними.

Великий асортимент самокатів у нас на сайті - https://freerider.com.ua/samokaty

24.04.2023


Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1169 від 15.05.2024p.
¤ 
Погрожував револьвером священнику

Погрожував револьвером священнику

Інцидент стався першого травня близько 17 години у храмі на вулиці Соборна у Рівному....

¤ 
Зіткнення мотоцикла з автомобілем

Зіткнення мотоцикла з автомобілем

Автопригода сталася третього травня близько 16:30 у селищі Соснове, що на Березнівщині....

¤ 
Цього року стартує проєкт Фонду держмайна «Земельний банк»

Цього року стартує проєкт Фонду держмайна «Земельний банк»

Реалізація проєкту «Земельного банку» дозволить аграріям отримати доступ до ринку державних сільгоспземель через онлайн-аукціони в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». Це забезпечить ринкову вартість оренди, яка буде залежати від розташування, якості ґрунту та наявності інфраструктури. Початкова ціна складатиме 12 % від нормативної грошової оцінки угіддя....

¤ 
Кличко на саміті мерів: «Сильної, демократичної і безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може»

Кличко на саміті мерів: «Сильної, демократичної і безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може»

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у саміті мерів, який відбувся у Парижі, разом з очільниками інших європейських міст. На саміті обговорили майбутнє Європи та загрози популізму для демократії. Про це Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21373)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17498)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14692)
• Допомога під час карантину [967] (14603)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14443)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14261)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14148)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14111)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14106)
• Живи до ста! [965] (14075)
• Бюджет і ми… [965] (14015)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14015)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13890)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13796)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13789)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13720)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13344)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13320)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко на саміті мерів: «Сильної, демократичної і безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може» (706)
• Хрумке кокосове печиво (74)
• Кличко на саміті мерів: «Сильної, демократичної і безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може» (73)
• На Рівненщині вже визначили пункти тестування НМТ (67)
• Зіткнення мотоцикла з автомобілем (66)
• Цього року стартує проєкт Фонду держмайна «Земельний банк» (65)
• Погрожував револьвером священнику (63)
• Три симптоми на шкірі, які вказують на проблеми з печінкою (62)
• Чому потрібно їсти редиску: чим корисний овоч для організму? (62)
• 8 трав і прянощів, які можна вирощувати на підвіконні (61)
• Як відтерти сліди скотчу зі скла та меблів без подряпин? (60)
• Прості способи позбутися від комарів (59)
• Напій, який зменшує тривожність і допомагає розслабитися (59)
• Що буде з вашим кишківником, якщо їсти корицю щодня? (58)
• Як обрати ідеальну електричну зубну щітку для здоров’я вашої посмішки? (58)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"