Команди з семи регіонів України та з різних громад Рівненщини спільно приготували найбільший борщ. Керував процесом журналіст та кулінарний експерт Костянтин Грубич.
Харків, Маріуполь, Херсонська, Луганська, Запорізька, Житомирська, Хмельницька, Тернопільська області, а також різні громади Рівненщини – така географія цьогорічних учасників фестивалю.
Для приготування спільної страви за основу взяли 13 регіональних рецептів борщу, кожен з яких відображав родзинку регіону.
Як результат – приготували 1208 л головної національної страви українців! Тим самим встановили новий Національний Рекорд – «Найбільший об’єм молодого борщу, приготовленого за різними рецептами на одній локації».
У той же час, гості фестивалю посмакували різними регіональними борщами. Переміг борщ з Житомира. Там і проведуть наступний фестиваль.
Зауважимо, що захід мав благодійну мету – понад 70 тис. грн вдалося зібрати на створення інклюзивного центру.
Крім того, кожна громада-учасниця збирала донати для наших захисників і захисниць.
««Молодий борщ» об’єднує Україну – таке гасло цьогорічного фестивалю. Велике українське патріотичне свято у Млинівській громаді! По-іншому і не могло бути, адже борщ – це генетичний код українців! Це те, що вирізняє нас з-поміж інших націй, і те, що об’єднує в єдиний народ!», – зауважив голова обласної ради Андрій Карауш.