№1127 від 13.07.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як зробити прозорий лід самостійно в домашніх умовах?Питання «Як зробити лід в домашніх умовах?» у багатьох викликає усмішку. Адже що може бути простіше, ніж набрати воду у формочки і засунути в морозилку? Тільки що робити, якщо у вас немає під рукою форми для кубиків льоду або вона тріснула? Та й лід у ресторанах та на фото чомусь прозорий, а вдома виходить білий та каламутний. Як зробити прозорий лід? Чому звичайний лід має неоднорідну структуру та білі кристали у центрі? Відповідь проста: через склад води, з якої ми його готуємо. Всім відомо, що вода буває жорсткою та м’якою, розчинити в ній можна різні речовини. Саме солі, гази та інші домішки у процесі заморожування води утворюють великі білі кристали у шматочках льоду та змінюють його колір. Тільки негазована очищена вода з мінімальною жорсткістю при заморожуванні може утворити прозорі крижинки. Якщо приготувати лід правильно, він не матиме ні смаку, ні запаху, а танутиме повільніше приблизно на 40-50 %. Як його приготувати: Візьміть очищену воду для дитячого харчування з розрахунку, що на кожного гостя потрібно 500-600 г готового льоду. Налийте воду в емальовану або нержавіючу каструлю, доведіть до кипіння, кип’ятіть 2 хвилини, вимкніть газ, накрийте кришкою і дайте охолонути. Знову повторіть кип’ятіння, охолодіть під кришкою до кімнатної температури. Таким чином ви позбавитеся газів розчинених у воді. Розлийте підготовлену воду у форми і накрийте їх харчовою плівкою і відправте до морозильної камери до повного застигання. Декілька важливих деталей: Морозильна камера повинна бути чистою, щоб уникнути попадання в кригу бактерій та вбирання неприємних запахів. Не зберігайте лід у контейнері для риби та м’яса. Щоб уникнути утворення бульбашок, наливайте воду в три етапи – спочатку на дно, потім до середини, і лише потім до краю форми, даючи кожному шару повністю застигнути. Також для цієї мети можна застосувати метод повільного заморожування (температура –1 за Цельсієм протягом доби). Заморожувати можна і гарячу воду (не накриваючи плівкою), враховуючи якість матеріалу форми та потужність морозильної камери.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |