Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1127 від 13.07.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2023p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Вересень 2023p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як зробити прозорий лід самостійно в домашніх умовах?

Як зробити прозорий лід самостійно в домашніх умовах?

Питання «Як зробити лід в домашніх умовах?» у багатьох викликає усмішку. Адже що може бути простіше, ніж набрати воду у формочки і засунути в морозилку? Тільки що робити, якщо у вас немає під рукою форми для кубиків льоду або вона тріснула? Та й лід у ресторанах та на фото чомусь прозорий, а вдома виходить білий та каламутний.

Як зробити прозорий лід?

Чому звичайний лід має неоднорідну структуру та білі кристали у центрі? Відповідь проста: через склад води, з якої ми його готуємо. Всім відомо, що вода буває жорсткою та м’якою, розчинити в ній можна різні речовини. Саме солі, гази та інші домішки у процесі заморожування води утворюють великі білі кристали у шматочках льоду та змінюють його колір.

Тільки негазована очищена вода з мінімальною жорсткістю при заморожуванні може утворити прозорі крижинки. Якщо приготувати лід правильно, він не матиме ні смаку, ні запаху, а танутиме повільніше приблизно на 40-50 %.

Як його приготувати:

Візьміть очищену воду для дитячого харчування з розрахунку, що на кожного гостя потрібно 500-600 г готового льоду.

Налийте воду в емальовану або нержавіючу каструлю, доведіть до кипіння, кип’ятіть 2 хвилини, вимкніть газ, накрийте кришкою і дайте охолонути.

Знову повторіть кип’ятіння, охолодіть під кришкою до кімнатної температури. Таким чином ви позбавитеся газів розчинених у воді.

Розлийте підготовлену воду у форми і накрийте їх харчовою плівкою і відправте до морозильної камери до повного застигання.

Декілька важливих деталей:

Морозильна камера повинна бути чистою, щоб уникнути попадання в кригу бактерій та вбирання неприємних запахів. Не зберігайте лід у контейнері для риби та м’яса.

Щоб уникнути утворення бульбашок, наливайте воду в три етапи – спочатку на дно, потім до середини, і лише потім до краю форми, даючи кожному шару повністю застигнути. Також для цієї мети можна застосувати метод повільного заморожування (температура –1 за Цельсієм протягом доби).

Заморожувати можна і гарячу воду (не накриваючи плівкою), враховуючи якість матеріалу форми та потужність морозильної камери.

13.07.2023


Переглядів: 108

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1137 від 21.09.2023p.
¤ 
Від наїзду трактора помер у лікарні

Від наїзду трактора помер у лікарні

Нагадаємо, четвертого вересня, 61-річний житель Рівного, водій трактора із причепом, аби уникнути зіткнення із попутним автомобілем «Volkswagen Passat», виїхав на тротуар. Там допустив наїзд на 16-річного пішохода та врізався у металевий паркан....

¤ 
Автопригоди за участі мотоциклів: травмувалися двоє малолітніх

Автопригоди за участі мотоциклів: травмувалися двоє малолітніх

Повідомлення про ДТП з травмованими у селі Кідри колишнього Володимирецького району надійшло на спецлінію 102 17 вересня близько першої години ночі від медиків....

¤ 
Повернення штрафів за торгівлю без РРО

Повернення штрафів за торгівлю без РРО

На Рівненщині розповіли, до чого підготуватися підприємцям з 1 жовтня...

¤ 
Віталій Коваль доручив забезпечити стабільність у пасажирських перевезеннях

Віталій Коваль доручив забезпечити стабільність у пасажирських перевезеннях

Стан функціонування системи пасажироперевезень на Рівненщині обговорили під час обласної комісії ТЕБ та НС. Зокрема, йшлося про випадки скасування неприбуткових рейсів недобросовісними перевізниками....

¤ 
Віталій Кличко: «Сильні громади – це запорука сильної України»

Віталій Кличко: «Сильні громади – це запорука сильної України»

Багато питань у суспільства викликає пропозиція забрати з місцевих бюджетів надходження від ПДФО, який сплачують військовослужбовці, і передати їх до державного бюджету. Головною причиною необхідності такого перерозподілу, на думку деяких народних обранців, є неефективне використання цих коштів громадами і проведення робіт та закупівлі, які не пов’язані з оборонними потребами України....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (19836)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (16284)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (13666)
• Допомога під час карантину [967] (13540)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (13411)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13146)
• Живи до ста! [965] (13087)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13060)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13012)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13000)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (12922)
• Бюджет і ми… [965] (12914)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (12863)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (12759)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (12742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (12700)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (12314)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (12296)

ТОП-15 свіжого номера:

• Віталій Кличко: «Сильні громади – це запорука сильної України» (453)
• Від наїзду трактора помер у лікарні (63)
• Автопригоди за участі мотоциклів: травмувалися двоє малолітніх (61)
• Дієтологи назвали горіхи, які становлять серйозну небезпеку для здоров’я людини (60)
• У медзакладах Рівненщини готуються до зими (60)
• Закуска із маринованого перцю (58)
• Повернення штрафів за торгівлю без РРО (58)
• Лужні харчові продукти: що це таке, чим вони корисні та як їх правильно вживати? (58)
• Скільки секунд потрібно обполіскувати посуд від мийного засобу? (56)
• Віталій Коваль доручив забезпечити стабільність у пасажирських перевезеннях (55)
• Чим підживити троянди в серпні та вересні: добрива, які допоможуть кущам пережити зиму (54)
• Успіху і щастя буде вдосталь: вирощуйте вдома ці рослини (52)
• Ці неприємні запахи з рота сигналізують про великі проблеми з вашим здоров’ям (49)
• Як часто потрібно міняти зубну пасту? (49)
• Навіщо господині змішують мед з оцтом: секрет досвідчених кулінарів (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"