Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1130 від 09.08.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Варення із соснових шишок — як вживати і до яких страв додавати?

Ви точно пробували варення з шишок у дитинстві. Наші бабусі варили його або просто засипали цукром шишки. Але не для їжі, як це звикли робити ми сьогодні.

Варення із соснових шишок — це один із найдавніших лікарських засобів. Вважається, що хвойний екстракт допомагає боротися із кашлем, бронхітом та іншими захворюваннями дихального апарату. Також, його вживали у профілактичних цілях.

Сьогодні все змінилося: в аптеках є сотні засобів від кашлю, які не потрібно так довго готувати, як варення із шишок. А натомість людство придумало нове призначення для хвойного десерту — вживання у їжу, як десерт, соус, спецію чи топінг. І зараз ми розповімо детальніше для тих, хто вперше купує варення із шишок, як його вживати.

 

Варення із шишок — створюємо солодкі десерти

Почнімо з найпростішого: як застосовувати варення із шишок в солодких стравах та додавати їм нових, хвойно-карамельних барв. 

Пломбір із Карпат. Завалявся звичайний пломбір у морозилці? Додайте до порції столову ложку варення і ви приємно здивуєтесь, як вдало вершковий смак пломбіру відтіняє його смак. Надалі їстимете тільки так!

Бісквіт із хвойною карамеллю. Немає чим пропитати бісквіт? Спробуйте сиропом із варення! Ви отримаєте насичений карамельний присмак, який вдало поєднується із помірними, не надто солодкими кремами.

Млинці. Варення із шишок — це класний топінг, яким можна не лише декорувати млинці з будь-якою начинкою, але й їсти його в якості соусу.

Ваша ранкова гранола. Набридли типові смаки ранкових каш? Ложечка варення і кілька соснових шишок — змінять усе! 

Панкейки. Додайте ложечку варення із шишок до сметанки, розмішайте і полийте солодкою «підливою» панкейки. Буде мега смачно!

Чаї із шишок. Залити ложечку варення із шишок окропом чи додати ложечку до улюбленого чаю? І так, і так буде смакувати.

Йогурти із натуральної закваски. Набридли типові смаки вишні, полуниць чи чорних ягід? Додайте варення, а для насиченішого смаку — подрібнені шишечки. 

Солоні страви із варенням із шишок

Після того, як спробуєте застосовувати варення із шишок у десертах, обов‘язково перейдіть до експериментів із солоними стравами. Наша маленька статистика говорить, що людей приємно дивує, як сири, м‘ясні делікатеси гармонійно поєднуються із хвойно-карамельним екстрактом. Тож рекомендуємо розпочати із наступних страв.

Тост із сиром. Підсмажте улюблений багет із двох сторін, розтопіть шматочок сиру та полийте зверху сосновим сиропом.

Маринад до м‘яса. Запікаєте м‘ясо? Додайте до маринаду чи вже готової запеченої страви варення із шишок, а в якості декору — самі шишечки.

Соус до нарізок. До сирної нарізки чи м‘ясних делікатесів неймовірно пасує варення із шишок. Елементарно, шматочок твердого сиру окутий хвойним екстрактом — неймовірний.

Карпатська піца. Просто полийте піцу перед чи до запікання соусом із шишок.

Де в Карпатах спробувати страви з варенням із шишок?

У Івано-Франківську та Буковелі є кілька закладів, де експериментують із карпатською кухнею. Зокрема, у ресторані у центрі Франківська під назвою «Фабрика» ви можете скуштувати морозиво із шишок та випити карпатського чаю із них. У ресторані «Кухня гір», що знаходиться у готелі «Хвоя» у самому центрі Буковелю, подається піца із цілими шишечками та соусом із хвої. Радимо спробувати навіть тим, хто не в захваті від неординарних смаків!

Загалом, розпізнати страви в меню із варенням із шишок, досить просто. Шукайте приставку до назви страви «карпатський» або «сосновий». Зазвичай саме за цими назвами ховається наш улюблений інгредієнт — варення із шишок.

09.08.2023


Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1169 від 15.05.2024p.
¤ 
Погрожував револьвером священнику

Погрожував револьвером священнику

Інцидент стався першого травня близько 17 години у храмі на вулиці Соборна у Рівному....

¤ 
Зіткнення мотоцикла з автомобілем

Зіткнення мотоцикла з автомобілем

Автопригода сталася третього травня близько 16:30 у селищі Соснове, що на Березнівщині....

¤ 
Цього року стартує проєкт Фонду держмайна «Земельний банк»

Цього року стартує проєкт Фонду держмайна «Земельний банк»

Реалізація проєкту «Земельного банку» дозволить аграріям отримати доступ до ринку державних сільгоспземель через онлайн-аукціони в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». Це забезпечить ринкову вартість оренди, яка буде залежати від розташування, якості ґрунту та наявності інфраструктури. Початкова ціна складатиме 12 % від нормативної грошової оцінки угіддя....

¤ 
Кличко на саміті мерів: «Сильної, демократичної і безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може»

Кличко на саміті мерів: «Сильної, демократичної і безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може»

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у саміті мерів, який відбувся у Парижі, разом з очільниками інших європейських міст. На саміті обговорили майбутнє Європи та загрози популізму для демократії. Про це Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21373)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17498)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14693)
• Допомога під час карантину [967] (14604)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14443)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14261)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14148)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14112)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14107)
• Живи до ста! [965] (14075)
• Бюджет і ми… [965] (14016)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14015)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13891)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13797)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13790)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13722)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13344)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13321)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко на саміті мерів: «Сильної, демократичної і безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може» (712)
• Хрумке кокосове печиво (74)
• Кличко на саміті мерів: «Сильної, демократичної і безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може» (73)
• На Рівненщині вже визначили пункти тестування НМТ (67)
• Зіткнення мотоцикла з автомобілем (66)
• Цього року стартує проєкт Фонду держмайна «Земельний банк» (65)
• Погрожував револьвером священнику (63)
• Три симптоми на шкірі, які вказують на проблеми з печінкою (62)
• Чому потрібно їсти редиску: чим корисний овоч для організму? (62)
• 8 трав і прянощів, які можна вирощувати на підвіконні (61)
• Як відтерти сліди скотчу зі скла та меблів без подряпин? (60)
• Прості способи позбутися від комарів (59)
• Напій, який зменшує тривожність і допомагає розслабитися (59)
• Що буде з вашим кишківником, якщо їсти корицю щодня? (58)
• Як обрати ідеальну електричну зубну щітку для здоров’я вашої посмішки? (58)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"