Наприклад, кавун і диню не можна поєднувати з деякими сирами: такими, як бринза та фета. Крім того, до списку занесено овечий і козячий сир. За словами фахівців, через вживання цих продуктів разом у людини можуть виникнути проблеми зі шлунково-кишковим трактом: печія, здуття або тяжкість.
Також нутриціологи уточнили, що категорично протипоказано їсти кавун або диню разом із молочними, кисломолочними, смаженими, жирними та солоними продуктами. Хліб, яйця, боби, м’ясо, риба, крупи та спиртне потрапляють до списку обмежень. Усі вони разом з улюбленими продуктами у спеку, за словами медиків, зіграють злий жарт із вашим шлунком.
Крім того, експерти зазначили, що у великій кількості кавун і диня самі по собі можуть призвести до проблем. Це пов’язано з тим, що їхня м’якоть перетравлюється найшвидше, а отже до приготування страв із ними потрібно ставитися вкрай відповідально. Найкраще вживати їх за кілька годин до або після їди. Також є варіант робити з них корисні лимонади.