№1139 від 06.10.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Коли може зіпсуватися мінеральна вода і як правильно її зберігати?Деякі люди вважають, що не може мінеральна вода зіпсуватися. Насправді, це не зовсім так. У багатьох виникає закономірне запитання: чому у продукту є термін придатності, якщо він такий чистий? Чи може вода взагалі зіпсуватися? У яких випадках може мінеральна вода зіпсуватися? Пити воду з пластикових пляшок можна приблизно 9-12 місяців. Саме такий у неї термін придатності. Теоретично, у води в пляшках відсутній термін зберігання, але в певний момент вона може просто зіпсуватися. Вся справа в порушенні норм транспортування і подальшого зберігання. Завжди слід звертати увагу на термін придатності. Якщо немає впевненості в якості, то можна перевірити воду на смак і запах. Якщо вода знаходиться в скляних пляшках, вона зберігається особливо довго. Залежно від виробника, термін придатності може становити 2-3 роки. Скло зберігає рідину свіжою і захищає її від шкідливого зовнішнього впливу. Тому, якщо планується зберігати воду протягом тривалого часу, слід купувати скляні пляшки. Цікава особливість води полягає в тому, що навіть коли спливає термін придатності, її все одно можна пити. При цьому треба переконатися, що тара, в якій вона зберігається, герметична і не пошкоджена. Після цього достатньо проаналізувати смак і запах. Якщо від води виходить хімічний або пластиковий запах, то її не варто пити. Як і багато інших продуктів, вода не завжди псується, навіть якщо термін придатності вже закінчився. Мінеральна вода вважається натуральним продуктом, проходить суворий контроль і розливається в спеціально створених умовах. Це означає, що теоретично її можна зберігати нескінченно. Варто розуміти, що при неправильному зберіганні вона зіпсується. Необхідно стежити за тим, щоб пляшки зберігалися в прохолодному, темному і сухому місці. Сонце і спека можуть вплинути на якість води. Газована мінеральна вода краще підходить для зберігання, ніж негазована, тому що вуглекислота пригнічує ріст мікробів.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |