№1154 від 25.01.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Не поспішайте викидати куплені томати: ефективні поради з покращення смаку овочівМагазинні помідори часто розчаровують споживачів своїм трав’янистим і водянистим смаком, який не має нічого спільного з ароматом і солодкістю домашніх або дачних томатів. Однак є кілька простих і ефективних способів, як поліпшити смак магазинних овочів, зробивши їх соковитими й апетитними. Не зберігайте помідори в холодильнику Холодильник не найкраще місце для зберігання помідорів, оскільки низька температура вбиває їхній аромат і смак, а також прискорює псування. Краще зберігайте томати в сухому темному місці за кімнатної температури – наприклад, у кошику або на дерев’яній дошці. Так вони дозріватимуть, не втрачаючи корисних властивостей. Вибирайте помідори за кольором і запахом Колір і запах – важливі показники смаку та якості плодів. Що яскравіший і насиченіший колір, то більше в томатах цукрів і каротиноїдів, які надають їм солодкість і аромат. Що сильніший і приємніший запах, то більше в плодах ефірних олій і флавоноїдів, які посилюють смак і корисність. Тому обирайте помідори червоного, рожевого, помаранчевого та жовтого кольорів із правильним характерним запахом. Обробіть помідори гарячою водою Цей спосіб допоможе поліпшити смак магазинних томатів, які були зібрані недозрілими й оброблені хімікатами для збільшення терміну зберігання. Потрібно обдати плоди гарячою (вище 60°C) водою або парою всього кілька секунд, а потім охолодити їх також водою. Це допоможе видалити з поверхні овочів віск, пестициди та інші речовини, які заважають дозріванню і погіршують смак. Також це активує ферменти, що сприяють дозріванню та виділенню смакових речовин у помідорах. Присипте цукром, сіллю та спеціями Такий спосіб додасть купленим овочам солодкість, солонуватість і пікантність. Для цього наріжте помідори часточками, перекладіть їх у контейнер і присипте цукром, сіллю і будь-якими спеціями за смаком – наприклад, базиліком, орегано, часником, перцем. Потім закрийте контейнер кришкою, струсіть його, щоб змішати всі інгредієнти, і поставте в холодильник на кілька годин або на ніч. Так помідори просочаться соком, що утворюється від цукру та солі, і набудуть нового смаку та аромату.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |