№1155 від 01.02.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Дізнайтеся, як правильно мити фініки, перш ніж подати їх до столуПлоди фінікової пальми – частий гість на нашому столі. Вони відмінно переносять транспортування і добре зберігаються. Пальми, з яких збирають ці солодкі плоди, ростуть далеко на півдні, в Африці та в Євразії. Там, звідки вони родом, їх вживають так само часто, як ми хліб або китайці – рис. Вважають, що фініки здатні зміцнити здоров’я, подовжити життя і навіть вилікувати деякі серйозні захворювання. Чи потрібно мити сушені фініки? Перш ніж потрапити на наш стіл, вони проходять довгий шлях. У свіжому вигляді ці плоди не перенесуть довгу дорогу і зберігання. Їх знімають із пальми і сушать. Найчастіше це роблять природним способом. Так отримують корисні та смачні ласощі. За такого способу на ягодах з’являється характерний білуватий наліт. У процесі будь-якої обробки, під час пакування і транспортування їх ніяк не очищають. Тому запитання, чи миють фініки перед вживанням, має тільки одну відповідь: звісно так! Ще один спосіб обробки: промислова сушка в спеціальних печах і подальше вимочування в цукровому сиропі. Ці плоди виходять гладкими і блискучими – не найкорисніші ласощі. Крім того, їх можуть обробити харчовим воском або іншими зовнішніми консервантами, які треба змивати. Як мити та зберігати фініки? Складність миття всіх сухофруктів у тому, що вони вбирають воду і можуть втратити не тільки зовнішній вигляд, а й смак. Фініки в жодному разі не можна обробляти окропом. Від цього тріскається їхня щільна шкірка, а м’якоть практично моментально вариться. У підсумку ласощі стають непридатними до вживання. Як правильно обробити фініки перед вживанням? Ретельно переберіть куплені плоди. Навіть якщо вони були в промисловому пакуванні, можуть траплятися зіпсовані, пересушені та пошкоджені шкідниками. Підготуйте ємність із прохолодною водою і друшляк. Можна додати у воду сік лимона. Мийте сухофрукти, занурюючи у воду невеликими партіями та максимально швидко. Особливо ретельно слід обробляти блискучі ягоди, це віск, і його треба видалити. Вимиті фініки перекладайте в друшляк. Потім їх слід обполоснути під струменем крижаної води. Підготуйте звичайний або паперовий рушник, розкладіть на ньому чистий продукт в один шар і прикрийте зверху серветкою. Час обсушування – не менше доби. Для подальшого зберігання та подачі до столу треба вийняти кісточки. Одночасно видаляють плоди, заражені шкідниками. Зберігати відмиті фініки без кісточок слід у герметичному контейнері, в сухому, темному і прохолодному місці.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |