Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1155 від 01.02.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

«Не можна готувати з поганим настроєм або думками»: спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

«Не можна готувати з поганим настроєм або думками»: спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

Кремю, макарон, сабле, фінансьє, бриош… Кондитер Світлана Панасюк удосконалюється у приготуванні знаменитих десертів щодня, незважаючи на те, що за її плечима навчання у всесвітньовідомих кондитерів та буланжері, численні стажування, майже 10 років практики та творчості.

Однак, кожен новий день нам дарує свіжі відкриття та новий погляд на, начебто вже, відпрацьовані речі. І ми робимо їх ще цікавішими та смачнішими. Якщо чесно, моя співрозмовниця мені давно видається фантазійним кондитером-енерджайзером, у якого ніколи не сідають батарейки. Кулінарні тренди змінюють один одного, а Світлана продовжує свою смачну історію. І це її реальність.

– Світлано, Ви в своїй роботі задоволені усім?

– Я на своєму місці, інакше й не може бути. Часом я працюю по двадцять годин – і весь цей час минає на одному подиху, і я хочу заснути, щоб на ранок прокинутися і все повторити знову. Адже працюю з їжею, яку потім замовники ставлять на стіл для найулюбленіших людей – рідних, близьких, сім’ї та друзів. Не можна готувати з поганим настроєм чи думками – ні тісто не підніметься, ні білки не зб’ються. Та й взагалі – навіщо? Це світ солодкого мистецтва, він апріорі робить усіх добрішими!

– Ви професійний кондитер. Це основна професія? Скільки часу знадобилося стати справжнім профі?

– Зараз я впевнено можу сказати: це моя основна професія, але справжнім профі я себе ніколи не назву. Світ кондитерського мистецтва – він безмежний, і вчитися можна і потрібно все життя. Не можна зібрати всі книжки світу і готувати лише з них. Не можна робити торти на замовлення, просто повторюючи рецепти і не розуміючи бази. Потрібно вчитися із самих азів. Це техніка, хімія, історія, базові знання всіх кондитерських основ і багато щоденних тренувань. Одна справа теорія, зовсім інша – практика.

– Чи цікаво подивитися на себе на початку шляху з висоти сьогоднішнього професійного зростання?

– Я дуже люблю озиратися назад. Дуже. Перебирати, смакувати свій шлях і часом навіть майорить думка: «Я реально це все зробила і сама пройшла?». Дійсно пишаюся собою, кожною пройденою сходинкою і своєю завзятістю, своєю роботою, що я проробила над створенням мене сьогоднішньої.

– Як Ви надихаєтеся?

– Своєю дитиною, своєю сім’єю, своїми маленькими учнями кондитерської школи, подорожами та людьми навколо себе, світом, який мене оточує!

– Які поради Ви можете дати початківцям?

– Коли я проводжу заняття у своїй школі, то кажу діткам: «Нічого не бійтеся і завжди йдіть вперед, залишаючись чесними стосовно себе та інших. Ніколи не шкодуйте себе і завжди працюйте на межі можливостей. Тільки справжньою працею ви заробите досвід та відточите майстерність».

– Світлано, яка Ваша філософія у роботі?

– Я сформувала свою філософію, яка характеризується максимальною натуральністю продукту: інгредієнтів, кольору та смаку. Мій стиль – це чесність перед замовником. Часом я працюю практично цілодобово, але весь час минає на одному диханні. Я засинаю з думками, що незабаром почнеться новий день, і я знову займуся улюбленою справою.

01.02.2024Спілкувалася Тетяна Хвиль


Переглядів: 267

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21194)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17336)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14567)
• Допомога під час карантину [967] (14489)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14326)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14139)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14011)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13985)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13976)
• Живи до ста! [965] (13957)
• Бюджет і ми… [965] (13896)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13889)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13763)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13670)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13665)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13615)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13223)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13198)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (696)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (78)
• Тонкощі заварювання кави (73)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (73)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (72)
• Небезпека вологих серветок (68)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (68)
• Часникові стрілки корисніші за часник (66)
• Пиріг «Чорний ліс» (65)
• Особливості вживання видів води (64)
• А ваш шампунь безпечний? (63)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (63)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (60)
• Нецукровий діабет (58)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (54)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"