Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1165 від 11.04.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Тонкощі заварювання кави

Тонкощі заварювання кави

Навіть дуже хороша кава не гарантує приготування смачного напою. Є чотири поширені причини, чому кава не вдається смачною.

Заварювання кави може здатися елементарним завданням, проте часто результат виходить далеким від очікуваного.

Помилки при заварюванні кави

Вибір невідповідної температури води. Важливість правильної температури води для розкриття справжнього смаку кави не можна недооцінювати. Використання кип’ятку може позбавити кавові зерна їхнього аромату. Ідеальна температура для заварювання кави – близько 90°C. Нехай вода декілька хвилин охолоне після кипіння, перш ніж залити її на каву.

Використання води поганої якості. Чиста, фільтрована вода є ключем до смачної кави. Якість води безпосередньо впливає на смак готового напою.

Вибір меленої кави замість цільних зерен. Мелена кава швидко втрачає свій смак – до 75 % за 15 хвилин. У той час як кава, помелена з цільних зерен безпосередньо перед заварюванням, зберігає свої смакові якості.

Невідповідність помелу. Тонко помелені зерна використовуються для еспресо, де високий тиск пари дозволяє отримати насичений смак і аромат кави. Для фільтрованої кави потрібен грубіший помел, оскільки довший процес заварювання через більші частки помелу надає каві м’якшого і збалансованого смаку. Вибір помелу залежить від методу приготування та часу взаємодії води з кавовими частинками: для короткого часу заварювання потрібен дрібний помел для досягнення максимального смаку.

Як правильно заварювати каву у турці?

Заварювання кави в турці – це мистецтво, яке з давніх часів передається від покоління до покоління. Цей метод вимагає уваги та терпіння, але результат – глибокий і насичений смак – того вартий. Тож як правильно заварити каву у турці?

Вибір кави. Використовуйте свіжомелену каву дуже дрібного помелу. Це дозволяє повністю розкрити аромат і смак кави.

Підготовка води. Налийте холодну фільтровану воду в турку, враховуючи кількість порцій. Зазвичай на одну порцію розраховується приблизно 100 мл води.

Додавання кави та цукру. На кожну порцію води додайте одну повну чайну ложку кави. Якщо любите солодку каву, додайте цукор за смаком до води до нагрівання.

Нагрівання. Помістіть турку на малий вогонь. Каву потрібно нагрівати дуже повільно, щоб вона встигла насититися ароматами.

Заварювання. Коли кава почне нагріватися, на поверхні утвориться піна. Важливо не дати каві закипіти. Коли піна почне підніматися, зніміть турку з вогню і дайте піні влягтися. Повторіть цей процес 2-3 рази.

Подача. Розлийте каву в чашки, намагаючись рівномірно розподілити піну між ними. Залиште на кілька секунд, щоб товсті частинки осіли на дно чашки.

Додаткові поради з приготування кави

Не переварюйте каву. Занадто довге кипіння зробить смак гірким і випарує більшість аромату.

Експериментуйте з ароматами. Можете додати в турку трохи кардамону, кориці або інших спецій для збагачення смаку.

Стежте за вогнем. Надто висока температура може зіпсувати смак кави, тому завжди використовуйте найменший вогонь.

Заварюючи каву в турці, ви маєте можливість насолодитися не тільки смаком, але й самим процесом її приготування, який може стати своєрідним ритуалом та моментом для релаксації.

11.04.2024


Переглядів: 153

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1171 від 27.05.2024p.
¤ 
Продукти, які містять найбільше кальцію

Продукти, які містять найбільше кальцію

Кальцій необхідний людині як будівельний матеріал для кісток. Він допомагає підтримувати здоров’я скелета, зубів та нервової системи, а також необхідний для гарної роботи судин, бере участь у процесі скорочення м’язів та виробленні гормонів, допомагає передавати нервові імпульси....

¤ 
Поліцейські викрили на крадіжках жителя Рівного

Поліцейські викрили на крадіжках жителя Рівного

Злочинну діяльність 40-річного чоловіка задокументували працівники карного розшуку Рівненського РУП: наразі встановлено його причетність до чотирьох крадіжок в обласному центрі, які він скоїв упродовж двох місяців....

¤ 
В області планують цифровізувати музейні пам’ятки

В області планують цифровізувати музейні пам’ятки

На Рівненщині презентували Реєстр музейного фонду України. Наша область – одна з пілотних регіонів для завершального етапу впровадження системи....

¤ 
Мобільні оператори області готуються до можливих блекаутів

Мобільні оператори області готуються до можливих блекаутів

Забезпечення станцій мобільного зв’язку електроживленням і готовність до блекуатів....

¤ 
Рівне серед лідерів з цифровізації в Україні

Рівне серед лідерів з цифровізації в Україні

У столиці провели Digital Power Summit 2024. Під час саміту відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи. Рівне серед лідерів з цифрової трансформації в Україні, має лідерські позиції серед більше тисячі громад....

¤ 
Кличко привіз захисникам Вовчанська та Куп’янська дрони від громади Києва

Кличко привіз захисникам Вовчанська та Куп’янська дрони від громади Києва

Мер Києва Віталій Кличко привіз захисникам на Харківському напрямку дрони від громади Києва та благодійників. Про це Кличко повідомив у Facebook....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21427)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17556)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14733)
• Допомога під час карантину [967] (14643)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14478)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14304)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14187)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14148)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14146)
• Живи до ста! [965] (14119)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14053)
• Бюджет і ми… [965] (14052)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13928)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13834)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13827)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13759)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13378)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13360)

ТОП-15 свіжого номера:

• На три дні Рівне стало центром народного танцю усієї України (128)
• Мобільні оператори області готуються до можливих блекаутів (53)
• В області планують цифровізувати музейні пам’ятки (48)
• Поліцейські викрили на крадіжках жителя Рівного (47)
• Рівне серед лідерів з цифровізації в Україні (45)
• Продукти, які містять найбільше кальцію (45)
• Кличко привіз захисникам Вовчанська та Куп’янська дрони від громади Києва (44)
• Ніжний рибний пиріг (43)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"