№1168 від 02.05.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як вдома можна визначити натуральність сиру – чи є в ньому крохмаль та «пальма»?Ні для кого не секрет, що левову частку молочної продукції, представленої на прилавках, можна назвати сурогатом. І хоча виробників законодавчо зобов’язують вказувати точний склад продуктів, все ж таки, вони часто приховують правду і додають у продукт добавки, про які не заявлено на етикетці. Тому за можливості ви можете перевірити молочну продукцію вдома самостійно. Розказуємо, як це можна зробити швидко та практично безкоштовно. Так, це не лабораторні дослідження. Але, все ж таки, грубу підробку і сурогат може виявити навіть звичайна домогосподарка. На прикладі сиру покажемо, як визначити, чи є в ньому «пальма» та інші добавки чи ні. Як визначити крохмаль у сирі? Отже, перевіряти наявність крохмалю в сирі будемо за допомогою йоду. Відокремте трохи сиру в невелику ємність і капніть кілька крапель йоду. Якщо натуральний сир, то йод і сам сир залишаться жовтими. А от якщо колір зміниться на синій або фіолетовий, то в продукті є крохмаль. Як бачите, результат задовільний. Колір залишився тим самим. Значить, крохмалю у складі немає. Як визначити рослинні жири у сирі? Визначити, чи є рослинні жири в сирі, допоможе звичайна вода. Налийте окріп в склянку і покладіть в нього ложку сиру. Добре все перемішайте. Натуральний сир не розчиняється у гарячій воді. Він просто осідає на дно. Вода залишається практично прозорою. А ось сир з «пальмою» вирине на поверхню і почне частково розчинятися в окропі. Вода при цьому помутнішає. Як перевірити, натуральний сир чи ні? Найпростіший спосіб – спробувати на смак. Натуральний сир буде з характерною, трохи помітною кислинкою. А от якщо смак трохи солодкуватий, то це сирний продукт. Перевірити, чи натуральний сир, можна і за допомогою нагрівання. Поміщаємо на гарячу сковороду трохи сиру та починаємо його смажити. Натуральний сир моментально починає згортатися та виділяти невелику кількість сироватки. Сирний продукт почне саме смажитися, тягтися і перетвориться на непривабливу масу.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |