№1169 від 09.05.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Чому потрібно їсти редиску: чим корисний овоч для організму?Редиска – один з найпопулярніших весняно-літніх овочів. Про корисні, лікувальні властивості редиски, яким чином та кому вона може нашкодити, розповідаємо вам у матеріалі. Чим корисна редиска? У редисці багато рослинної клітковини, ефірних олій, вітамінів групи B та РР, мікро- та макроелементів, таких як калій, кальцій, фосфор, магній, залізо. Редиска зміцнює імунітет. Завдяки наявності великої кількості ефірних олій (зокрема, гірчичної), редис зігріває, покращує кровообіг, тому корисний у разі застудних, вірусних захворюваннях, кашлю. Свіжа редиска – справжнє джерело вітамінів, яких багатьом не вистачає на початку весни. Тим, хто регулярно їсть редис і загалом збалансовано харчується, можна не побоюватися авітамінозу. Редиска допомагає контролювати тиск. Вміст вітаміну PP, калію та магнію робить редис корисною для зміцнення судин, зниження артеріального тиску. Через низьку калорійність редис корисний у разі ожиріння, надмірної ваги, що опосередковано сприяє також зниженню тиску та покращенню холестеринового обміну. Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Високий вміст клітковини та води допомагає роботі кишківника у разі закрепів. Редиска корисна для нервової системи – вітаміни групи В нормалізують роботу головного мозку та периферичної нервової системи. Редиска для схуднення Такі овочі як редиска, через їхню низьку калорійність, називають продуктами з «негативною» калорійністю. До них належать також зелень, салати, селера, броколі. Ці продукти так називаються через те, що їхня калорійність настільки невелика, що організм може витрачати більше енергії на їх перетравлення, ніж отримує її під час споживання. Крім цього, в редисці багато води та клітковини, а це поєднання дозволяє нормалізувати травлення і позбутися затримки зайвої рідини в організмі. В яких випадках редиска може нашкодити? Чим може нашкодити редиска, так це тим, що через високий вміст ефірних олій може дратувати слизову. Ефірні олії з одного боку корисні, з іншого, у декого можуть погіршити травлення. Тому рекомендується стежити за тим, як організм реагує на редис. У деяких випадках можлива індивідуальна нестерпність до редиски. Під час загострення захворювань печінки, підшлункової залози, шлунково-кишкового тракту редиску краще не споживати. Користь редиски для жіночого здоров’я Вживання редиски запобігає розвиткові ракових захворювань, підтримує здоров’я матки, підвищує настрій, запобігає розвитку варикозу. Овоч покращує обмін речовин, допомагаючи боротися із зайвою вагою, формує здорову мікрофлору кишківника, позбавляє від закрепів, сприяє виведенню зайвого холестерину, розріджує кров. Маски з редиски зволожують шкіру, покращують, вирівнюють колір обличчя. Користь редиски для чоловіків Редиска знижує ризик розвитку низки ракових захворювань, попереджає таке чоловіче захворювання як аденома простати. Споживання овоча покращує якісний склад сперми, підсилює статевий потяг. Редиска зміцнює організм, ефективно очищаючи його від накопичення шлаків і токсинів. Зміцнює кісткову основу і м’язову тканину спортсменів і тих, хто займається фізичною працею. Завдяки саліцилатам редиска може нейтралізувати біль і напругу в м’язах після тренування.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |