Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1172 від 30.05.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Червень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Окріп вбиває смак:

Окріп вбиває смак:

як правильно заварювати каву?

Якщо ви фанат кави, то знаєте, як важливо підібрати правильний сорт і ступінь обсмаження зерен, щоб отримати той самий оксамитовий смак і неповторний аромат, за який весь світ полюбив цей напій. Однак, одна помилка, якої, на жаль, припускаються багато хто, здатна «вбити» справжній смак навіть добірних сортів заварної кави, не кажучи вже про дешеву розчинну. Вся справа в неправильному заварюванні кави.

Багато хто з нас уже не може уявити собі жодного дня без чашки цього чорного напою, що бадьорить, прискіпливо обирає досвідченим шляхом «той самий» смак і аромат, який йому найбільше пасує, і дуже засмучуються, коли найприємніша на перший вдих кава після заварювання починає гірчити й не дає очікуваного оксамитового післясмаку. Хтось грішить на виробників, хтось – на виверти маркетологів, які змусили їх укотре піддатися на «смачні» описи на пакуванні, але багато хто й не здогадується, що сам псує свій напій, порушуючи найпростішу технологію його приготування.

Як не треба заварювати каву?

Найпоширеніша помилка, якої більшість припускається під час заварювання кави – чи то подрібненої зернової, чи то розчинної, чи то сублімованої – це використання окропу. Річ у тім, що вода, доведена до температури 100 градусів за Цельсієм, провокує виділення специфічних смакових сполук із кавових зерен. У результаті чого напій набуває неприємного, терпкого присмаку. У випадку з розчинною кавою окріп також посилює смак і запах штучних компонентів – ароматизаторів і підсолоджувачів.

Як показали дослідження, при підвищенні температури вище 96 градусів ефірні олії, що містяться в кавових зернах, просто руйнуються, тому смак кави стає «блідим» і менш насиченим. По суті, з напою при додаванні окропу зникає все те, заради чого ми його і заварюємо. Найактивніше ефірні олії виділяються за температури 92-96 градусів.

Одночасно з цим при заварюванні окропом із зерен активніше виділяються тонізуючі речовини, тому кава стає міцнішою.

А як правильно заварювати каву?

Утім, навіть якщо ви любитель міцної, гіркої кави, не обов’язково заливати її окропом, щоб домогтися такого ефекту – температури в 95 градусів за Цельсієм буде достатньо. Людям, які віддають перевагу більш тонкому смаку, слід використовувати воду не вище 89 градусів Цельсія.

Найпростіший спосіб перевірити температуру води для заварювання кави – почекати 30-60 секунд після того, як вона закипить. За цей час вода охолоне приблизно до 95 градусів Цельсія. Звісно, якщо у вас є термометр, можна користуватися ним для точного вимірювання температури.

Також фахівці рекомендують заварювати каву під кришкою – це дасть змогу їй зберегти температуру та набути повноти смаку й аромату.

Не рекомендують доводити воду до кипіння і під час заварювання зернової кави в кавнику на плиті. Варити краще на повільному вогні, причому що повільніше відбувається нагрівання, то краще екстрагуються ефірні олії та ферменти з мелених зерен. Якщо ж ви любите каву з характерною пінкою, чекати кипіння також не варто: слід почекати, коли пінка почне підійматися, та зняти кавник з вогню, щойно процес стане активнішим.

30.05.2024


Переглядів: 104

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1175 від 26.06.2024p.
¤ 

Дискотека у комендантську годину: у Рівному припинили роботу розважального закладу

Для забезпечення публічної безпеки та порядку в умовах правового режиму воєнного стану, з метою протидії злочинності спільні наряди поліцейських Рівненського РУП та Нацгвардійців провели рейди в обласному центрі....

¤ 
Сарненське училище отримало сучасну техніку від ЄС

Сарненське училище отримало сучасну техніку від ЄС

Євросоюз у партнерстві з німецьким банком розвитку KfW та Міносвіти передали дев’ять одиниць дорожньо-будівельної техніки Вищому професійному училищу №22, що у Сарнах....

¤ 
В області запрацював центр каністерапії

В області запрацював центр каністерапії

Рівненщина стала другою після Київ­ської області, де запрацював центр каністерапії. Проєкт фінансується у межах міжнародного благодійного фонду Royal Canin Foundation....

¤ 
Рівне та Панков (Берлін) розпочинають реалізацію масштабної культурної співпраці

Рівне та Панков (Берлін) розпочинають реалізацію масштабної культурної співпраці

Секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян, в рамках візиту до міста Берлін, провів зустріч зі своєю колегою – мером Панкова пані Корделією Кох....

¤ 
Кличко в Берліні поспілкувався з пораненими захисниками – учасниками проєкту «Берлінсько-Київський центр протезування»

Кличко в Берліні поспілкувався з пораненими захисниками – учасниками проєкту «Берлінсько-Київський центр протезування»

Віталій Кличко відвідав українських бійців, які проходять протезування в Німеччині за домовленістю мерів Києва та Берліна. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі. Він також розповів про «Берлінсько-Київський центр протезування», який має відкритися восени у Києві....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21634)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17726)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14876)
• Допомога під час карантину [967] (14772)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14613)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14440)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14336)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14300)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14300)
• Живи до ста! [965] (14253)
• Бюджет і ми… [965] (14204)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14191)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14073)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13980)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13963)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13910)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13511)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13507)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко в Берліні поспілкувався з пораненими захисниками – учасниками проєкту «Берлінсько-Київський центр протезування» (116)
• Сарненське училище отримало сучасну техніку від ЄС (58)
• В області запрацював центр каністерапії (49)
• У Рівного нове місто-партнер у Швеції (44)
• Вафлі (44)
• Дискотека у комендантську годину: у Рівному припинили роботу розважального закладу (42)
• Рівне та Панков (Берлін) розпочинають реалізацію масштабної культурної співпраці (42)
• Друзі й вороги підшлункової залози (41)
• Нічні ознаки цукрового діабету (39)
• З якими продуктами не бажано пити гарячу каву? (38)
• Чому влітку не можна заправляти під зав’язку паливний бак і каністри? (36)
• Сода як засіб для вмивання (35)
• Для чого мити голову мінеральною водою? (35)
• Як використовувати фрукти під час прибирання? (34)
• Кличко на Міжнародній конференції з відновлення України взяв участь в обговоренні розвитку самоврядування (33)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"