№1180 від 26.07.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Заготівля зелені на зимуСалатну зелень та пряні трави на зиму зазвичай заморожують, але з них можна приготувати пасту, соус або засолити. Ця зелень містить велику кількість вітамінів, мікроелементів та корисних кислот. Щоб їх зберегти до зими скористайтеся відомими методами. Соління Будь-яку зелень добре промийте під проточною водою, подрібніть та пересипте сіллю в пропорції 1:3. Потім можна трішки прим’яти руками. Після щільно наповніть цією масою стерильні банки та закрийте їх стерильними кришками. Зберігайте в холодильнику. Заморожування Помийте зелень, просушіть на рушнику та дрібно наріжте. Наповніть нею пластикові пляшки з широким горлом, харчові контейнери, звичайний поліетиленовий пакет, зіп-пакети або вакуумний контейнер. Найкращими ж вважаються вакуумні пакети, які запаюють спеціальним пристроєм. Головне, щоб тара була герметичною й заморожена зелень не увібрала в себе сторонні запахи з морозилки. Паста з кропу 500 г кропу, 20 г солі, 10 г цукру, цедра половинки лимона, 2 ч. ложки лимонного соку, 50 г часнику, 300 мл олії. Кріп промийте, обсушіть, поріжте та подрібніть в чаші блендера. Змішайте масу з сіллю, цукром, лимонною цедрою, лимонним соком, очищеним й подрібненим часником та рослинною олією. Отриману суміш подрібніть, щоб утворилася однорідна маса. Наповніть цією пастою стерильні банки, а зверху залийте 1 см шаром рослинної олії. Після закрийте стерильними кришками та відправте в холодильник для зберігання. Пряний оливковий соус 300 г пасти з кропу, петрушка, кінза, м’ята, 10 г солі, 10 г цукру, цедра половинки лимона, 1 ч. ложка лимонного соку, 40 г часнику, 150 мл олії, 160 г зелених оливок без кісточок. Всі складові рецепту подрібніть у чаші блендера до однорідної маси. Розлийте її по стерильних банках, зверху долийте 1 см рослинної олії, закрийте кришками та перенесіть до холодильника.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |