Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №304 від 08.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Актуально

Валерій Саєнко:“Від символічної першої цеглини - до ефективного будівництва”

Валерій Саєнко:“Від символічної першої цеглини - до ефективного будівництва”

“Сьогодні не можна стверджувати, що будівельна галузь в Україні має належну державну підтримку”

ТзОВ “Карат” тривалий час плідно працює в будівельній галузі, споруджуючи об’єкти не тільки в Рівному, а й в інших містах України. Головний профіль підприємства - впровадження на будівельних об’єктах сучасних систем енергозбереження - високоякісних пластикових вікон і дверей власного виробництва, які приваблюють архітекторів, а головне - радують господарів новобудов своєю ефективністю та екологічністю. Тому “каратівці”, як запевнив кореспонта “РР” технічний директор товариства Валерій САЄНКО, святкують День будівельника разом із всіма представниками будівельної галузі - як з тими, хто будує і користується їх послугами, так і з тими, хто виробляє будівельну продукцію.

- Кажуть, що архітектори живуть майбутнім, інженери - минулим, економісти - теперішнім. Цікаво, чим живе технічний директор фірми “Карат”, депутат Рівнеради Валерій Саєнко?

- Переосмисленням минулого, щоб змінити теперішнє на краще майбутнє. Як будівельник і депутат з економічним складом мислення маю досить ясну уяву про спосіб думок і дій бізнесменів, споживачів та інвесторів. Приємно бачити, як багато будівель розпочинають свою історію в тому чи іншому місті нашої країни з урочистого закладення першої цеглини з побажаннями найкращого людям, які будуть жити або працювати в новій будові.

Це стосується як спорудження нових виробничих потужностей і енергоблоків, так і звичайних будинків, що мають слугувати надійним захистом і бути ознакою нормального добробуту для кожного громадянина нашої держави. Але після символічного, під оплески, закладення першої цеглини, наступають, на жаль, будні, тісно пов’язані з викликами часу, що вимагають створення надійної системи якісного й ефективного будівництва, без якої розбудувати державу неможливо.

- Сьогодні в нашій державі є перевірені часом яскраві приклади таких систем. Одним із найбільш розкручених будівельних брендів є “Київміськбуд”. Чи не так?..

- Справді, досвід столичних будівельників - це не тільки телереклама з ранку до вечора їх будівельних майданчиків, а й переконлива демонстрація переваг чіткої організації матеріального, фінансового і кадрового забезпечення сучасного будівельного процесу. Що стосуються Рівного, то наше місто не є якимсь особливим, воно працює, як і всі міста України, в складних економічних умовах. Адже сьогодні гострої актуальності набула необхідність будівництва об’єктів житла, сфери послуг і дозвілля, спортивних споруд. Ті об’єкти, які були закладені в Рівному в 60-х роках минулого століття, вже фізично зносилися і технічно застаріли. Особливо це стосується славнозвісних комунальних систем, які вже не в змозі забезпечити нормальні умови експлуатації жодного метра квадратного площі приміщення, починаючи від житлового і закінчуючи виробничим. А якщо взяти до уваги затверджені на законодавчому рівні критерії ефективності таких споруд з точки зору енергозбереження, то вони потребують достатньої кількості коштів для їх реконструкції або будівництва на їхньому місті нових об’єктів, які б відповідали сьогоднішнім - і майбутнім теж! - вимогам мешканців обласного центру.

- Будівництво - це така галузь, яку, на щастя, в останні роки важко назвати забутою…

- Тим не менше, сьогодні не можна стверджувати, що будівельна галузь в Україні має належну державну підтримку. Вона продовжує існувати завдяки досвідченим керівникам будівельних підприємств, які, попри труднощі перехідного періоду, продовжують будувати. Це поважні люди, які мають багаторічну практику будівництва. За їх плечима - не один чудово зроблений об’єкт, який приніс протягом багатьох років немало щасливих хвилин кожній родині або всьому колективу конкретного підприємства.

Сьогодні багато наших співвітчизників мають бажання жити і працювати в сучасних умовах. Тому треба надати всім, хто хоче, можливість будуватися на умовах іпотечного кредитування, які замовник розглядає, обираючи банк. І ось тут держава повинна зробити рішучий крок - створити сприятливі економічні, фінансові та правові умови для інтенсивного будівництва, особливо індивідуального. Необхідно на законодавчому рівні примусити банки пропонувати забудовнику прозорі й реальні ставки - такі, якими користуються громадяни країн Євросоюзу. Українці найбільше стурбовані тим, скільки буде становити помісячний платіж, щоб порівняти його зі своїм щомісячним доходом. Їм байдуже - це процент чи комісія, тариф чи зірочки, які давно вже викликають обурення в українських клієнтів. Адже в результаті різноманітних прихованих тарифів та комісії задекларовані ставки 12-13 відсотків річних зростають до 40-60 відсотків!

- Тим не менше, попри всі згадані Вами недоліки, сьогодні можна просто з поверху високої будівлі глянути на панораму Рівного, щоб помітити реальні ознаки його оновлення...

- Дійсно, якщо кілька років тому зверху можна було побачити закинуті будівельниками довгобуди та поржавілі крани, то зараз в обласному центрі ви можете нарахувати майже три десятки кранів, які невтомно працюють на будівельних майданчиках. Це - хороший потенціал для Рівного, найкращий показник того, що наше місто розвивається, що воно є привабливим для будівельників та інвесторів. Я впевнений у тому, що завдяки зусиллям усіх державних структур і відповідних агенцій, які займаються організацією інвестиційного процесу, роз’яснюючи і показуючи привабливість нашого регіону для залучення коштів у будівництво, у Рівному будуть працювати потужні будівельні організації. І не має значення, що вони будуть представлені іноземними партнерами: це добре, що нам довіряють і допомагають у такій відповідальній галузі, як будівництво. Безумовно, ми ще побачимо дуже багато об’єктів, які мають з’явитися і в Рівному, і за його межами. Вони будуть будуватися, наприклад, при підготовці до ЄВРО-2012.

- Рівняни переконані, що до цього часу обласний центр певним чином зміниться, набуде рис європейського міста...

- Головне те, що ми стоїмо на правильному шляху, тобто справа оновлення міста - це не вдалі спроби окремих заможних людей, які вирішили здивувати друзів своїм архітектурним смаком. Сьогодні можна побачити, як звичайні люди прагнуть мати хороше помешкання, сучасну садибу, місце, де б вони могли нормально попрацювати і відпочити зі своєю сімєю. І найголовніше - передати цей спадок своїм нащадкам.

- Які емоції викликає у Вас День будівельника?

- Я з великою повагою ставлюся до тих людей, які відзначають свято будівельників. Це - одне з найбільш шанованих свят будь-якої держави, в тому числі й України, незалежно від того, що кожний рік у нас добавляється якесь чергове професійне свято. На мою думку, всі професійні свята мають право на життя, але одним із справді народних свят є День будівельника. Його відзначають усі, оскільки кожен із нас протягом свого життя або будував, або допомагав будувати, або, будучи замовником будівництва, мав радість відкрити двері нової будівлі.

Хочу побажати всім шановним колегам-будівельникам міцного здоров’я, щастя, розвитку і процвітання Вашим підприємствам. Нехай у Ваших родинах завжди буде тепло, затишно, весело! Вірю, що це тепло перейде тим, хто очікує від Вас, як кажуть, “комфортних квадратних метрів”, в яких вони зможуть також розпочати своє щасливе життя. Хай Вам щастить!

08.08.2007Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 914

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13605)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (460)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"