Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №305 від 16.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Позиція

Микола Шершун: “Блок Литвина - за диктатуру закону!”

Микола Шершун: “Блок Литвина - за диктатуру закону!”

Микола Шершун: “Блок Литвина - за диктатуру закону!”

7 серпня у Києві відбувся з’їзд Блоку Литвина. Як і обіцяв його лідер, перша десятка є досить представницькою. До неї увійшли: Володимир Литвин, Сергій Гриневецький, Микола Деркач, Олексій Гаркуша, Віктор Пилипишин, Валерій Баранов, Микола Рудченко, Василь Шпак, Микола Шершун, Михайло Сирота. До речі, дев’ятий номер Миколи Шершуна - це найвища позиція, яку вдалося зайняти представнику Рівненщини у виборчих списках партій та блоків, що братимуть участь у дочасних виборах до Верховної Ради.

[мониторы flatron]

9 серпня депутат Верховної Ради першого і четвертого скликань, голова обласної організації Народної Партії України Микола Шершун зустрівся із журналістами з метою донести до рівненської спільноти рішення з’їзду, бачення Блоком Литвина шляхів подолання політичної кризи в країні та економічних і соціальних негараздів, що випали на долю українського народу.

Це бачення варте уваги виборців: адже у Блок Литвина входять професіонали - менеджери, управлінці, в той час як в інших політичних силах присутні тільки чисті політики, що, власне, і стало причиною управлінського фіаско помаранчевої команди, яка отримала політичну перемогу на виборах.

“Людям потрібний депутат, закріплений за округом”

На з’їзді, як повідомив Микола Шершун, було затверджено виборчу програму блоку, список кандидатів у депутати (всього 261 чоловік), а також гасло: “Від безладу - до справедливого порядку!” З’їзд одноголосно обрав Володимира Литвина лідером блоку, в який увійшли Народна партія України і Трудова партія України. Була також сформована координаційна рада блоку у складі його лідера, голови НПУ Володимира Литвина, голови ТПУ Михайла Сироти та представника НПУ у раді Сергія Гриневецького.

З’їзд не закрили. За словами Миколи Шершуна, люди будуть працювати в округах і від того, скільки набере голосів партія в кожному з них, залежатиме остаточне місце кандидата в депутати у виборчому списку. Таким чином, Народна Партія, на відміну від інших учасників виборчого процесу, відмовилася від закритих партійних списків. “Ми зробили наш список прозорим, що суттєво пом’якшує головний недолік пропорційної системи - голосування за “кота в мішку”. Наша партія виступає за відновлення мажоритарної системи як на місцевому рівні, так і на загальноукраїнському. Адже пропорційна система себе не виправдала. Людям (а про це нам кажуть у всіх районах і селах) потрібний депутат, закріплений за округом”, - наголосив політик.

Крім того, Блок Литвина ініціює введення заборони депутатам обиратися понад два терміни підряд. Адже більшість із них сприймає депутатство як свою професію, і вже настільки віддалилися від народу, що навряд чи знають щось про його проблеми.

“Рахунок для кожного малюка - на гроші олігархів”

На думку Миколи Шершуна, програма Блоку Литвина суттєво відрізняється від передвиборних програм інших політичних сил тим, що містить конкретні шляхи виконання поставлених завдань. Так, блок вважає реальним запровадження в Україні погодинної - не менше 25 гривень - оплати праці. “Крім того, - нагадав Микола Харитонович, - фракція “народників” у Верховній Раді четвертого скликання підготувала законопроект про те, щоб частка заробітної плати у собівартості продукції була не менше 30 відсотків”.

Ще одна приваблива для всіх українців позиція програми Блоку Литвина - створення Фонду Майбутнього, у якому на кожного новонародженого малюка буде відкрито персональний рахунок. Гроші на цей рахунок покладе держава. Надалі на нього нараховуватимуться відсотки. Досягнувши повноліття, кожен молодий громадянин України зможе використати ці кошти для оплати навчання, купівлі житла, внесків у фонд пенсійного страхування тощо.

Звідки держава візьме гроші? Як розповів Микола Шершун, у Фонд Майбутнього будуть спрямовані кошти, які українські олігархи отримують від використання природних ресурсів. “Адже, - зазначив він, - відповідно до Конституції України, земля, її надра, повітря, водні та інші ресурси є власністю українського народу, а тому ці кошти повинні працювати на благо всіх громадян”.

“40 відсотків угорців займаються зеленим туризмом”

Відповідаючи на запитання журналістів про плани Блоку Литвина щодо відродження українського села, Микола Шершун вказав на нагальну необхідність послаблення податкового тиску на село: “Треба зменшити податкове навантаження на 50-70 відсотків, навіть запровадити на три роки нульову ставку оподаткування підприємств, що працюють у селі”.

Одним із реальних чинників відродження українського села наш земляк вважає зелений туризм: “Коли я вперше поїхав в Угорщину для вивчення цього питання, керівники області мені відверто казали: тобі немає що робити. А сьогодні 40 відсотків угорців займаються зеленим туризмом. Вони не продають сировину, не вивозять за межі держави інші цінності - вони заробляють на зеленому туризмі”.

Це - тільки один невеличкий приклад того, як можна підняти наше село. На його підтримку, зазначив Микола Шершун, створені дуже гарні закони, але вони, на жаль, не працюють, у тому числі і прийнятий Верховною Радою першого скликання закон, в якому йшлося про спрямування одного відсотка внутрішнього валового продукту на відродження села.

“На цих виборах ми налаштовані

по-бойовому…”

Повертаючись до підсумків минулих виборів до Верховної Ради, після яких Народна Партія втратила представництво в парламенті, Микола Шершун констатував, що навіть за оцінками політичних опонентів (зокрема, Партії регіонів), “народники” набрали тоді не менше 4,7 відсотка голосів виборців, а за оцінками закордонних спостерігачів та експертів - не менше 5 відсотків. “Тому на цих виборах ми налаштовані по-бойовому, - запевнив він, - будемо більш зубасті й боротимемося за голоси, які віддадуть за нас люди”.

Політик не обминув увагою і результати соціологічних досліджень рейтингів найвпливовіших політичних сил на Рівненщині. “Рейтинг Народної Партії в області, як показують соціологічні опитування, знаходиться на межі 6-7 відсотків. Після вступу у передвиборну кампанію ми плануємо довести цей показник не менше ніж до 10 відсотків”, - зазначив пан Шершун.

“Без Блоку Литвина Верховна Рада може не відбутися”

На думку Миколи Шершуна, сьогодні люди бачать, що без Блоку Литвина та його лідера Верховна Рада може не відбутися. Про це вони говорять на всіх зустрічах із керівниками партії та головами її обласних організацій. Як приклад глибокої поваги до лідера партії і блоку, він навів незаплановану зустріч Володимира Литвина з православними прочанами у Свято-Успенській Почаївській Лаврі, куди 5 серпня відомий політичний діяч прибув як глибоко віруюча людина, аби вклонитися мощам почаївських праведників.

“Близько 150 метрів, що відділяли нас від виходу, - розповів журналістам Микола Шершун, - довелося долати годину 15 хвилин. Люди підходили до нас, радилися і щиро бажали нам повернутися у Верховну Раду, бо такого безладу, як зараз, не було за часів головування у парламенті Володимира Литвина. Ми мусимо виконати волю народу - обрати на посаду Голови Верховної Ради політика, якому, за результатами соціологічних опитувань, довіряють 47 відсотків громадян України. Володимир Литвин є ідеальним кандидатом на посаду спікера, тільки він може припинити постійні конфлікти між Януковичем, Ющенком та Тимошенко. Зараз усі забули, але згадаймо 2004 рік, коли зусиллями Литвина країна була врятована від громадянської війни”.

“Від безладу -

до справедливого порядку!”

“Те, що ми маємо в нашій державі, - переконаний Микола Шершун, - є логічним наслідком прагнення окремих політиків, навіть Президента України, тлумачити Конституцію і закони так, як вигідно їм сьогодні. А тому Блок Литвина - за диктатуру закону! Якщо закони будуть виконуватися, по-іншому буде життя в країні, яка, нарешті, перейде від безладу до справедливого порядку”.

На думку Миколи Шершуна, найбільш якісні закони були видані тоді, коли Головою Верховної Ради був Володимир Литвин. Сьогодні відомий український політик іде на парламентські вибори з командою професіоналів. “У нашому виборчому списку, - запевнив керівник рівненських “народників”, - ви не побачите олігархів, що хочуть поєднувати законотворчу роботу з бізнесом”.

“Нас не підтримали ті, хто сьогодні піарять себе…”

За словами Миколи Шершуна, багатьох дивує галас навколо питання про зняття депутатської недоторканності, зчинений деякими політичними силами. “Ми протягом каденції Верховної Ради четвертого скликання тричі ставили це питання, - нагадав він. - Але нашу фракцію, яка повним складом голосувала за зняття депутатської недоторканності, якраз не підтримали ті, хто сьогодні піарять себе на цій проблемі”.

Менше слів та більше б діла, справедливо зауважив із цього приводу Микола Шершун. “По дорозі з Києва до Рівного, - розповів він медійникам, - я нарахував більше ста білбордів з написом “Ми знімемо депутатську недоторканність!” Прикиньте вартість одного білборда, помножте її на сто, потім помножте ще раз на сто, бо вся Україна заставлена білбордами, - і ви отримаєте суму коштів, якої вистачило би на виплату боргу, що держава має перед вчителями, зокрема по статті 57 Закону про освіту. Саме тому ми закликаємо українців вибирати розумом, голосувати за тих, хто справді може змінити ситуацію в державі, довести до кінця конституційну реформу. Адже у нашому списку - творець Конституції в 1996 році Михайло Сирота”.

Крім Миколи Шершуна, до виборчого списку Блоку Литвина потрапило ще семеро мешканців області. Зокрема, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Благодир (№ 50), заступник міського голови Рівного Світлана Богатирчук-Кривко (№59), голова СВК АФ “Мир” (Гоща) Микола Поліщук (96), заступник директора з питань персоналу Костопільського заводу скловиробів Михайло Кривко (105), директор фірми “Експерт-Рівне” Людмила Туровська (115), голова Березнівської районної парторганізації Народної Партії Леонід Каменчук (136), лікар з Корця Анатолій Миронець (155).

16.08.2007Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 967

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21222)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17355)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14582)
• Допомога під час карантину [967] (14506)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14338)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14156)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14028)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14002)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13992)
• Живи до ста! [965] (13974)
• Бюджет і ми… [965] (13915)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13908)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13781)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13684)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13680)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13629)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13242)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13214)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (372)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (58)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (57)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (56)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (56)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (55)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (54)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (54)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (47)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (45)
• П’яний водій збив пішохода (45)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (45)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (44)
• Постачали наркотики до колонії (44)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (42)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"