№1205 від 16.01.2025p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Запікаємо яйця в духовціЯєчня та бовтанка, омлет і скрембл, фрітата й шакшука... Їсти яйця – завжди гарна ідея, адже в них багато білка, вітамінів і макроелементів – зокрема, наприклад, холіну, який сприятливо впливає на роботу нервової системи, і біотину, який стимулює вироблення колагену. І, мабуть, найпростіший спосіб приготувати яйця – це зварити їх (а найнебезпечніший – відправити в мікрохвильовку прямо в шкаралупі). Але що, якщо ми скажемо, що духовка працює не гірше конфорки? Однак про все по черзі. Чи можна приготувати яйця накруто в духовці? Відповідь однозначна – так. Вони не будуть варитися, однак духовка виконає ту ж роботу, що й вода – приготує яйця, не пошкодивши шкаралупу. По суті, немає особливої різниці, як саме нагрівати яйця – оточуючи їх гарячим повітрям чи киплячою рідиною. Чи є у духовки переваги? І знову так: запікання яєць знижує ймовірність того, що навколо жовтка з’явиться зелене кільце – це відбувається, коли через агресивне кип’ятіння або надмірно тривале варіння сірка в білку з’єднується із залізом у жовтку й утворює сульфід заліза. Іншими словами, якщо ви дуже зайняті й можете не звернути увагу на сигнал таймера, то духовка стане відмінною альтернативою. Є в неї ще два плюси – в ній можна приготувати одночасно велику кількість яєць. Крім того, вони не будуть стикатися, як це відбувається у воді, а, отже, не тріснуть. І, нарешті, багато господинь стверджують, що яйця, приготовані в духовці, простіше чистити, що дуже важливо, якщо вам, наприклад, належить готувати салати й закуски в промисловому масштабі. Чи відрізняються запечені яйця за смаком від зварених накруто? З певною часткою умовності можна сказати, що так: запікання надає білку більш однорідну й ніжну текстуру. До речі, саме завдяки цьому білок так легко відділяється від мембрани, що з’єднує його зі шкаралупою. Як запекти яйця в духовці? Зробити це дуже просто. Покладіть яйця у форму для запікання, на деко з бортиками або решітку. Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте яйця протягом 20 хвилин, витягніть їх і опустіть у миску з холодною водою. Коли яйця охолонуть, почистіть їх, як зазвичай. Не обов’язково дотримуватися саме цього алгоритму – можете пробувати інші способи. Наприклад, запікайте яйця 10 хвилин, а потім вимкніть духовку й дайте їм «дійти» – деякі кухарі стверджують, що так вони будуть менш сухими. Експерименти з різними схемами допоможуть знайти ту, яка підійде саме вам найкраще.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |